Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1 (vid)

bet365

Στην επιστροφή Λεμονή, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο από τον Πλατανιά! Όμως με τα γκολ των Μάριν και Ρομαό, στην επανάληψη, πήρε τη νίκη (2-1) και βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στο 7ο σερί πρωτάθλημα!

Του την... χρώσταγε αυτήν την ανατροπή. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου το γρήγορο 0-2 του Ολυμπιακού έγινε 2-2 στα Χανιά. Στο Φάληρο όμως οι «ερυθρόλευκοι» το... κρατούσαν. Και το 0-1 του ημιχρόνου με το γκολ του Μανούσου έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 2-1 στο δεύτερο μέρος (Μάριν 54', Ρομαό 63') με τον Ολυμπιακό να θέλει ακόμα δύο νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Ο Τάκης Λεμονής στο ντεμπούτο του (στην δεύτερη επιστροφή του) στο «Καραϊσκάκης» επέστρεψε την ομάδα του στις νίκες. Βεβαίως μόνο εύκολο δεν ήταν μιας και ο Πλατανιάς απέδειξε σ' ένα ακόμα ματς ότι μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή του πορεία βάζοντας πολύ δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδος.

ΔΙΚΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Κι όμως. Παρά τα αρκετά... σοκ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι και με την αλλαγή προπονητή η εικόνα των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν διαφορετική κόντρα στον επικίνδυνο Πλατανιά. Η νωχελική εικόνα των γηπεδούχων έδωσε την δυνατότητα στο σύνολο του Γιώργου Παράσχου όχι μόνο να μην απειληθεί (στο 33' ήταν το μοναδικό καλό σουτ του Ολυμπιακού από τον Φιγκέιρας) αλλά και να κρατήσει μπάλα στα πόδια του αλλά και να πατήσει την περιοχή του Καπίνο. Ο Γιορέντε απείλησε για πρώτη φορά (20'), ο Μανούσος στη συνέχεια με μακρινό σουτ (25') μέχρι που ήρθε το πέναλτι.

Στο 43' ο Γιακουμάκης έπιασε το σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Φιγκέιρας είχε απλωμένο το χέρι και ο Ζαχαριάδης (μετά και την υπόδειξη του βοηθού του) καταλόγισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μανούσος.

ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Οσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος, τόσο καλός ήταν στο διάστημα 45-65. Οι «ερυθρόλευκοι» σε αυτά τα 20 λεπτά «έπνιξαν» τον Πλατανιά τον έβαλαν μέσα στην περιοχή του και με συνοπτικές διαδικασίες έγινε το αφεντικό του αγώνα. Και με δύο γκολ που προήλθαν από συνεργασίες. Αυτό της ισοφάρισης με το 1-2 του Μάριν με τον Φορτούνη με τον Γερμανό να τελειώνει τη φάση (53') και αυτό της νίκης με τον Μάρτινς να περνάει την κάθετη στον Φιγκέιρας κι αυτός να δίνει μισό γκολ στον Ρομαό.

ΜΑΤΣ ΡΟΝΤΕΟ
Κι εκεί που περίμενε κανείς να πέσει στο καναβάτσο ο Πλατανιάς, αντέδρασε. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έβγαλε τρεις φάσεις μέσα σε τρία λεπτά. Αρχικά με τον Γιορέντε που έσωσε σίγουρο γκολ ο Φιγκέιρας (στο 67'), στη συνέχεια με την κεφαλιά του Σίγκνεβιτς που έστειλε τη μπάλα άουτ (68') και τέλος με τον Ντεσεβά με το σουτ του να κοντράρει (69').

Ο Ολυμπιακός απάντησε με το δοκάρι του Ανσαριφάρντ (70') και στη συνέχεια οι Καρντόσο και Μάριν βρέθηκαν σε πολλές φάσεις για να «κλειδώσουν» τη νίκη αλλά ήταν άστοχοι. Το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον Ολυμπιακό να ψάχνει ακόμα έξι βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον έβδομο σερί τίτλο του.

Mvp: Μάρκο Μάριν. Ο Γερμανός ήταν ο παίκτης που ξεκίνησε την ανατροπή του Ολυμπιακού. Ξεκίνησε και τελείωσε το γκολ της ισοφάρισης και ήταν ο παίκτης που απειλούσε περισσότερο.
Αδύναμος κρίκος: Βάντερσον. Στην φάση του δεύτερου γκολ του Ολυμπιακού δεν... υπολόγισε το που βρίσκεται ο Φιγκέιρας στη πλάτη του και δεν μπόρεσε να κόψει την εξαιρετική πάσα του Μάρτινς. Γενικά είχε προβλήματα από την μεριά του.
Στο ύψος του: Μάρτινς. Με το που μπήκε στο παιχνίδι (στη θέση του Καμπιάσο) έκανε την διαφορά. Η κάθετη που έβγαλε στον Φιγκέιρας για το 2-1 ήταν εντυπωσιακή.
Η γκάφα: Το χέρι του Φιγκέιρας. Χωρίς λόγο έχει απλωμένο το χέρι του μέσα στη μεγάλη περιοχή και την απόκρουσε για να πάρει πέναλτι ο Πλατανιάς. Ρέφαρε με την ασίστ στον Ρομαό για το 2-1.
Το στραγάλι: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. Σωστό το πέναλτι που δίνει στον Πλατανιά. Ηταν κοντά στις φάσεις. Κάποιες τις έχασε αλλά οι περισσότερες υποδείξεις του ήταν σωστές. Οι παίκτες του Πλατανιά διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του Φορτούνη στον Καρυπίδη στο γκολ της ισοφάρισης. Ενα οφσάιντ έχασαν οι επόπτες αυτό στο 70' του Σίγκνεβιτς.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός όχι μόνο πήρε μια νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στον τίτλο αλλά το έκανε και με ανατροπή. Προφανώς θα του δώσει ψυχολογία (που την είχε χάσει) για την συνέχεια στο ντεμπούτο κιόλας του Τάκη Λεμονή. Οσο για τον Πλατανιά; Απέδειξε σ' ένα ακόμα παιχνίδι το πόσο καλή ομάδα είναι και πως δικαίως βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62' Μάρτινς), Φορτούνης (79' Ντομίνγκες), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (71' Καρντόσο)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (82' Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79' Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (64' Σίγκνεβιτς), Γιορέντε

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα