Άλλο Ολυμπιακός, άλλο ΑΕΚ!

Άλλο Ολυμπιακός, άλλο ΑΕΚ!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Άλλο Ολυμπιακός, άλλο ΑΕΚ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το ντέρμπι της Κυριακής και την δύσκολη αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Μετά την διακοπή για τα παιχνίδια των προκριματικών του Μουντιάλ, τα οποία μεταξύ άλλων μας έμαθαν ότι η πρωταθλήτρια του 2004 είναι ξανά ένα κανονικά δομημένο ποδοσφαιρικό σύνολο που ξεπέρασε την... λαίλαπα των Σαρρήδων και των Γκιρτζίκηδων, το πρωτάθλημα ξεκινά και ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην Καλογρέζα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην 26η στροφή του φετινού μαραθωνίου. Το «τριφύλλι» θέλει μόνο την νίκη για να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών, θέλει να δείξει πως η εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό δεν ήταν η εξαίρεση αλλά ο κανόνας που αρχίζει να διαμορφώνεται με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο.

Φυσικά το ένα παιχνίδι με το άλλο δεν έχει καμία σχέση, τόσο για το γεγονός πως προερχόμαστε από διακοπή(8 στις 10 ο Παναθηναϊκός γκελάρει στην επανέναρξη των υποχρεώσεών του) όσο πολύ περισσότερο για την χαοτική απόσταση που υπάρχει αυτή την στιγμή ανάμεσα στην «Ένωση» και τον Ολυμπιακό που παρουσιάστηκε στο χορτάρι της Λεωφόρου προ δεκαημέρου.

Η ΑΕΚ αποτελεί μία κανονική ομάδα, μία ομάδα που πριν την διακοπή βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και που διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν διαφορά με μία και μόνο επαφή, όπως για παράδειγμα ο Μάνταλος, ο Βάργκας κι αυτή η παικτούρα ο Αραούχο που είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα! Τέτοιας ποιότητας ποδοσφαιριστές, σε αυτή την ηλικία οι ελληνικές ομάδες δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν. Μπορούν, όμως, να τους «ανακαλύψουν» στα 20 τους πριν κάνουν το μεγάλο βήμα για πρωτάθλημα πρώτης ταχύτητας. Το ίδιο ισχύει και για τον Εμποκού.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για ένα κανονικό ντέρμπι αλλά για να έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει το «διπλό» θα πρέπει να διορθώσει το μοναδικό ελάττωμα που φανέρωσε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και του στέρησε την δυνατότητα να γράψει ιστορία, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στα 3 και τα 4 γκολ! Οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι σαφώς πιο αποτελεσματικοί, πιο κυνικοί στις καλές φάσεις που θα φτιάξουν. Ειδικά αν σκεφτούμε πως η άμυνα της ΑΕΚ είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή και αποτελεί ένα από τα δυνατά της σημεία και δεν χαρίζει ευκαιρίες όπως η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού.

Η 5η υποδέχεται την 4η της Μπουντεσλίγκα στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη! Δίνετε πλεονέκτημα στην έδρα;

Υ.Γ1: Η απόφαση για τίτλο μέσω πλέι-οφ είναι μία κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπορική αξία το προϊόν του πρωταθλήματος. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι, ακόμη πιο σημαντικοί παράγοντες(αξιοπιστία, ισονομία, γήπεδα) για να μπορέσει η Σούπερ Λιγκ να πλησιάσει έστω και σε μακρινή απόσταση τα προηγμένα πρωταθλήμα του εξωτερικού. Μιλάμε για αυτονόητα πράγματα αλλά στην Ελλάδα το αυτονόητο είναι πάντα και το πιο δύσκολο!

Υ.Γ2: Δεν αργεί η μέρα που το σλόγκαν των υγιών δυνάμεων «φέρτε πίσω τις Κυριακές μας» θα αντικατασταθεί στην επικαιρότητα από το «ερυθρόλευκο» σλόγκαν «φέρτε πίσω το 100-0». Σε αυτό είχαν μάθει, αυτό ζητούν ακόμη και τώρα και σκούζουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι. Περαστικά. Όταν βρεθεί η μπάλα από την μοναδική τελική που έφυγε στην Κόνιαρη, τα ξαναλέμε...

Υ.Γ3: Επιτέλους NIKE! Επιτέλους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.