Σταμούλης: «Δεν ξέρω τι έφταιξε…»

Gazzetta team
Σταμούλης: «Δεν ξέρω τι έφταιξε…»

bet365

Ακόμη και σήμερα, αρκετές ημέρες μετά την απομάκρυνσή του από τον πάγκο της ιστορικής Ελλάς Ποντίων, ο προπονητής Σταμάτης Σταμούλης δηλώνει… άγνοια για τους λόγους που οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στο «διαζύγιο»! Το gazzetta.gr έχει το θέμα…

Εντύπωση προκάλεσε στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά η προ ολίγων ημερών ξαφνική απομάκρυνση του Σταμάτη Σταμούλη από τον πάγκο της Ελλάδας Ποντίων, τη στιγμή που η ομάδα είχε παρουσιάσει σημαντική βελτίωση και έδειχνε ικανή να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Ο μέχρι πρότινος κόουτς του ιστορικού συλλόγου του Πειραιά έλυσε πρόσφατα τη σιωπή του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, αφήνοντας αιχμές για την αντιμετώπιση που έτυχε από ορισμένα μέλη της διοίκησης και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από το πόστο του προπονητή.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος εστίασε στο γεγονός ότι ανέλαβε την ομάδα σε μια από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της και τη βοήθησε, μέσω σκληρής και συστηματικής δουλειάς, να σηκώσει κεφάλι και υπό την καθοδήγησή του να εξασφαλίσει 23 βαθμούς σε 20 ματς, θέτοντας τις βάσεις για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.

Το gazzetta.gr αναζήτησε τον 31χρονο τεχνικό, προκειμένου να εξηγήσει τα ακριβή αίτια της απόφασης των διοικούντων. Ο ίδιος απάντησε πως: «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά τι έφταιξε! Η ομάδα τις τελευταίες αγωνιστικές δεν πήρε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε και ούτε είχε καλή απόδοση, αλλά-χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία- παίζαμε απέναντι στις 2 καλύτερες ομάδες του ομίλου. Όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε μια φιλότιμη προσπάθεια τόσο από μένα και κυρίως από τους παίκτες μου να δώσουμε το καλύτερο που έχουμε μέσα μας για να σωθεί η ομάδα. Προσωπικά θεωρώ ότι τα καταφέραμε! Ένα καλό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς! Ένα κακό αποτέλεσμα συνήθως το επωμίζεται ο προπονητής! Έτσι συνηθίζεται στο ποδόσφαιρο και είμαι συνειδητοποιημένος γι’αυτό! Αν μπορούσα απλά να κάνω μια υπόθεση για το λόγο απομάκρυνσης μου θα έλεγα ότι πλήρωσα τις κακές εμφανίσεις της ομάδας απέναντι στους πρώτους…».

Στο σχόλιο, ωστόσο, που δημοσιεύσατε στην προσωπική σας σελίδα στο Facebook κάνατε λόγο για… κλίκες μέσα στην ομάδα. «Δεν μπορούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους, ούτε εμείς οι ίδιοι σαν άνθρωποι ούτε και η δουλειά που παρουσιάζουμε.. Επικριτές υπάρχουν πάντα και παντού! Και συνήθως δεν είναι ένας... Είναι ένα σύνολο ανθρώπων που πιστεύουν και επιθυμούν το ίδιο πράγμα. Αυτό υπάρχει λίγο- πολύ σε όλες τις ομάδες δυστυχώς».

O ίδιος κατάφερε, εκτός από το να «τονώσει» αγωνιστικά την ομάδα, να φέρει πίσω τους οπαδούς που λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων και γενικότερα εξαιτίας της αβεβαιότητας για το μέλλον του ιστορικού συλλόγου, είχαν απομακρυνθεί! Ποιο είναι το μήνυμά του που θέλει να στείλει; «Δεν έχω να πω τίποτα πέρα από ένα τεράστιο ευχαριστώ! Αρχικά στον κόσμο που συσπειρώθηκε γύρω από την ομάδα, την στηρίζει σε κάθε της βήμα και που είναι αυτός που της δίνει το παραπάνω κίνητρο να πάρει τα αποτελέσματα! Και δεύτερον στους παίκτες της ομάδας για την εξαιρετική συνεργασία! Δεν έχω κανένα παράπονο για την παρουσία των παιδιών τόσο στα αποδυτήρια όσο και στο γήπεδο! Η ομάδα ξεκίνησε πάρα πολύ άσχημα στην αρχή της χρονιάς. Έμειναν πολύ λίγα παιδιά από το περσινό ράστερ επειδή αγαπούσαν την ομάδα και ήθελαν να παλέψουν γι’ αυτήν! Όταν ανέλαβα εγώ η ομάδα είχε πολλές ελλείψεις σε πολλές θέσεις. Τα Χριστούγεννα γύρισαν παιδιά που ανήκουν στην ομάδα, έχουν μεγαλώσει τιμώντας τη φανέλα της στο παρελθόν και συνέβαλαν τα μέγιστα για να τα καταφέρει η ομάδα! Η Ελλάς Ποντίων είναι ιδέα στο μυαλό του κόσμου της και αυτών που την αγαπάνε. Δεν είναι κ προπονητής ή ο παράγοντας της. Εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε. Η ομάδα μένει... Αρκεί να υπάρχουν δίπλα της άνθρωποι που την αγαπάνε στα αλήθεια και λειτουργούν με βασικά συλλογικά και όχι ατομικά συμφέροντα.

Δεν είχα ποτέ και δεν έχω θέμα με το σύνολο των ανθρώπων της ομάδας. Πάρα το σχετικά σύντομο διάστημα που έμεινα στην ομάδα δέθηκα και με τον κόσμο και με τους παίχτες. Δεν έφυγα σαν εχθρός αλλά σαν φίλος. Και θα ήταν και χαρά και τιμή μου κάποια στιγμή στο μέλλον, υπό τις σωστές συνθήκες να ξανασυνεργαστούμε. Είχα εξαιρετική σχέση με τον πρόεδρο της ομάδας, κ. Σαββίδη, αλλά και με πολλούς ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου τα καλύτερα».

 

Τελευταία Νέα