Σπανός: «Πάνε πακέτο»

Σπανός: «Πάνε πακέτο»

Gazzetta team
Σπανός: «Πάνε πακέτο»

bet365

Ο Σπανός τόνισε πως η αναδιάρθρωση και η ανακατανομή εσόδων πρέπει να «περάσουν» ταυτόχρονα από το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ
Για τις δικές του θέσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο Γιώργος Σπανός στον ΣΠΟΡ FM. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου σχολίασε πως αντιμετωπίζει θετικά τις τελευταίες εξελίξεις.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Γιατί ο Πανόπουλος εξέφρασε τις αμφιβολίες του: «Γιατί θεωρώ και πιστεύω ότι είναι αδειασμένος από την στάση των μεγάλων. Από το καλοκαίρι έγινε μια κουβέντα πώς θα κλείσουμε την ψαλίδα και θα κάνουμε πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Και πάντοτε, όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα δεν γίνεται κάτι. Το θέμα της αναδιάρθρωσης με την ανακατανομή θα έπρεπε να περάσει συγχρόνως. Θεωρώ ότι ο Πανόπουλος βγάζει -σε εισαγωγικά- ένα παράπονο. Δεν έπρεπε να περάσει έτσι η αναδιάρθρωση γιατί πηγαίνει συγχρόνως με την ανακατανομή των εσόδων. Το δεύτερο σκέλος, όμως, είναι στον αέρα.
Η ενημέρωση που είχα εγώ και γνωρίζοντας την θέση του Παναθηναϊκό αλλά και από την επιστολή που πήρα από τον Ολυμπιακό, στο κομμάτι που αφορά την ανακατανομή των εσόδων υπάρχουν διαφωνίες. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει οικονομικά θέματα και αυτά έχουν περάσει στο ποδόσφαιρο. Όλοι ξέρετε ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Νομίζω, όμως, ότι αναδιάρθρωση και ανακατανομή πάνε πακέτο».
Για τα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Βρέντζος για το ιδιοκτησιακό καθεστώς: «Υπάρχουν θεσμοθετημένα όργανα του ποδοσφαίρου και του κράτους που ελέγχουν και ξεσκονίζουν τα μετοχολόγια των ομάδων. Όταν μια ομάδα παίρνει άδεια από την ΕΕΑ, έχει τσεκαριστεί σε όλα τα επίπεδο. Υπάρχουν ορισμένες προδιαγραφές για τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Τώρα να ψάχνουμε δικαιολογίες για το ποιος είναι πρόεδρος ποιος είναι ο έτσι ο αλλιώς… Συζητάμε για να βελτιωθούν κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο, τα γήπεδα, οι ακαδημίες. Αν υπάρχει κάτι που είναι θολό ή αίολο να καταγγελθεί. Αν κάποιος έχει στοιχεία να πάει στην ΕΕΑ και να τα καταγγείλει επώνυμα», είπε αρχικά και στη συνέχεια ερωτώμενος για την υπόθεση της ΑΕΚ που καταγγέλλει ο Ολυμπιακός απάντησε: «Αυτό είναι νομικό θέμα δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο. Νομίζω ότι η ΕΕΑ έχει κρίνει ότι υπάρχει σχέση και γι αυτό δεν συμμετέχει και η ΑΕΚ στο στοίχημα.
Αν αυτό είναι το πρόβλημα για την ανακατανομή των εσόδων, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Σας το ξαναείπα, όποιος έχει στοιχεία που προκαλούν αθέμιτο ανταγωνισμό τότε μπορεί να πάει να προσφύγει και να υποστηρίξει τα λεγόμενά του. Αυτό, όμως, δεν έχει σχέση εάν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αφήσουν στο τραπέζι κάποιο από τα έσοδά τους για να βοηθήσουν τις υπόλοιπες ομάδες»
Για το αν δεν υπάρξει συμφωνία στην ανακατανομή των εσόδων, αν μπαίνει σε κίνδυνο η αναδιάρθρωση: «Ναι, πιστεύω ότι μπαίνει. Όλη η κουβέντα κινήθηκε και ξεκίνησε σε δύο άξονες. Πρέπει να υλοποιηθούν και οι δύο. Γιατί να μπουν οι δέκα-δώδεκα ομάδες σε άγχος για τον υποβιβασμό, γιατί να συμβεί αυτό; Πρέπει οι μεγάλοι να μας δείξουν με πράξεις ότι όντως θέλουν ποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μόνο στα αγωνιστικά διαφωνούν οι μεγάλοι, στο οικονομικό είναι μαζί. Ο ΠΑΟΚ με πράξεις αλλά και έμπρακτα στηρίζει την Σούπερ Λίγκα και ετοιμάζεται να δώσει μια χορηγία. Το λέω αυτό γιατί δεν θέλω να τους βάλω όλους σε μια ζυγαριά και στην ίδια μοίρα.
Σε αυτό τον ένα χρόνο, έχουν γίνει συζητήσεις για το οικονομικό πολλές φορές. Μάλιστα, το πλάνο του Πανόπουλου είχε ψηφιστεί από όλες τις ομάδες. Όταν πήγαμε στην ουσία και είδαν κάποιοι ότι θα απολέσουν κάτι από τα έσοδά τους, τότε χάλασε το πράγματα. Πρέπει να ενισχυθούν οι μικρομεσαίοι αν θέλουμε να έχουμε πιο δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε να έχουμε τα ίδια έσοδα, γατί να γίνουν 14 οι ομάδες; Δεν υπάρχει λόγος».
Αν οι επιπλέον αγωνιστικές θα επιβαρύνουν τις ομάδες που θα παίζουν στην Ευρώπη: «Νομίζω είναι καλύτερο, γιατί οι ομάδες από την 5η θέση και κάτω μέχρι την τελευταία, είναι ανενεργές από τα τέλη του Απρίλη. Βάζοντας την 6η θέση στα πλέι οφ αλλά και με τα πλέι άουτ, θα έχουμε περισσότερες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. είναι καλο για το πρωτάθλημα γιατί πολλές ομάδες μένουν ανενεργές από τα τέλη Απριλίου μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα μέσα Αυγούστου. Εάν η ατζέντα τηρηθεί σωστά, τότε θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε σωστά το πρωτάθλημα. Αν πάμε σε αναβολές και άλλα πράγματα, αυτό μπερδεύει το πρωτάθλημα. Αρκεί να τηρηθεί η ημερολογιακή ατζέντα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα