Δεν θα είναι εύκολο όπως τα άλλα...

Δεν θα είναι εύκολο όπως τα άλλα...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Δεν θα είναι εύκολο όπως τα άλλα...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το δύσκολο ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, παίρνει θέση για τις ανανεώσεις και... φάουλ & βολές για τον ΠΑΟ.

Επιτέλους επιστρέφουμε σε αγωνιστική (σε συλλογικό επίπεδο) δραστηριότητα στο εγχώριο ποδόσφαιρο και μάλιστα με ένα σούπερ ματς, με ένα γνήσιο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Το πιο ενδιαφέρον ματς απ' όσα έχουν γίνει έως τώρα αφού πρόκειται για δυο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες του πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι που έρχεται πριν τα πολύ μεγάλα ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας... Ένας ματς κυρίως αποδείξεων!

Η ΑΕΚ καλείται να συνεχίσει νικηφόρα, να εξακολουθήσει στο δρόμο της απόλυτης εκμετάλλευσης της δύναμης της έδρας της και να ξεπεράσει (και) το εμπόδιο του Παναθηναϊκού. Κάτι που αν πετύχει εννοείται πως θα την φέρει και πάνω από τους πράσινους στην βαθμολογία αφού η Ένωση ακολουθεί πλέον με μόλις δυο πόντους πίσω (και τρεις από τον ΠΑΟΚ). Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν ηττήθηκε στην Λεωφόρο και μάλιστα το συγκεκριμένο ματς είναι και το μοναδικό από τα ντέρμπι που ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και δη τη γηπεδούχο ομάδα όπως έχει ισχύσει σε όλα τα υπόλοιπα μεγάλα ματς φέτος στην Ελλάδα.

Για την ΑΕΚ το συγκεκριμένο ματς όμως δεν θα είναι εύκολο όπως ήταν τα άλλα. Τουλάχιστον όχι όπως ίσχυε με εκείνα κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που φαινόταν πως οι Κιτρινόμαυροι ήταν ένα σκαλί πάνω σε αγωνιστική κατάσταση από τους αντιπάλους της οι οποίοι αμφότεροι δεν κατάφεραν να απειλήσουν καν την εστία της και στα δυο παιχνίδια. Κάτι το οποίο σαφέστατα συνιστά την οδό που πρέπει να ακολουθήσει η Ένωση (και) στο Κυριακάτικο ντέρμπι για να το κερδίσει και αυτό.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται με φόρα από μια σημαντική νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό (που όσο χάλια κι αν είναι αγωνιστικά παραμένει πάντα ένας μεγάλος αντίπαλος) και με εμφατικό τρόπο παρά το φτωχό 1-0 και έχει στον πάγκο του έναν πολύ καλό προπονητή. Έχει όμως έναν ακόμη καλύτερο βοηθό τον Χριστόφορο Κόλα (κατά την προσωπική μου άποψη είναι πάνω από το 50% του Ουζουνίδη) ο οποίος (δυστυχώς) θα 'χει προετοιμάσει άριστα τακτικά τον αντίπαλο αλλά θα του 'χει μάθει και όλα όσα αφορούν τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Δεδομένα πρόκειται για τις δυο πλέον φορμαρισμένες ομάδες που όπως σημείωνα σε προηγούμενο blog μου με αφορμή την κλήρωση του Κυπέλλου, έχουν τον πρώτο λόγο (αυτό δεν σημαίνει ότι θα προκριθούν κιόλας) να συναντηθούν οι δυο τους στον τελικό του θεσμού που πρέπει να θυμίζουμε που και που ότι από πέρυσι... ανήκει στην ΑΕΚ. Το θέμα που τίθεται για τον Παναθηναϊκό είναι αν μπορεί να αποτελέσει την ομάδα που θα προσγειώσει... ανώμαλα την ανίκητη ομάδα του Χιμένεθ από την ημέρα που ανέλαβε έως και τώρα.

Η ΑΕΚ του Σεβιγιάνου μετράει εννέα νίκες σε σύνολο 13 αγώνων από τα οποία τα τέσσερα ήταν για το Κύπελλο και στα οποία η Ένωση κλείδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού και τα υπόλοιπα εννέα για το πρωτάθλημα. Μάλιστα στα συγκεκριμένα ματς τα τέρματα για την ΑΕΚ είναι απίθανα αφού μετράει 29 υπέρ και μόλις τρία κατά εκ των οποίων τα δυο τα δέχτηκε σε ένα ματς, εκείνο της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τον Ηρακλή (2-2) σε μια (ακόμη) αυτοκτονική βραδιά για τους Κιτρινόμαυρους μακριά από το ΟΑΚΑ...

Μιας και γράψαμε «ΟΑΚΑ» να θυμίσουμε πως πρόκειται για την απόλυτη έδρα της χώρας. Η μοναδική αήττητη στο πρώταθλημα. Ταυτόχρονα από την ημέρα που ο Χιμένεθ επιλέχθηκε για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο η ΑΕΚ έχει μόνο νίκες στο γήπεδό της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Συνολικά η Ένωση αριθμεί επτά νίκες σε ισάριθμα ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο έχοντας πανηγυρίσει 24 τέρματα (πραγματικά μεγάλος αριθμός επίτευξης γκολ), την ίδια ώρα ΔΕΝ έχει βιώσει ακόμη την παραβίαση της εστίας της!

Στα παραπάνω προσθέστε ότι η ΑΕΚ αγνοεί την έννοια της λέξης ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Δεκέμβριο του 2015! Αναμφισβήτητα η δύναμη της έδρας παίζει τεράστιο ρόλο στα συγκεκριμένα ματς και οι Κιτρινόμαυροι δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν αυτό το... έργο. Αντίθετα θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο να φτάσουν σε μία ακόμη νίκη, σε άλλη μια στο ΟΑΚΑ και σε ντέρμπι, όπως το έκαναν σούπερ έως τώρα, όπως το έκαναν με απόλυτη επιτυχία και πέρυσι (σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση)...

Επαναλαμβάνω όμως πως η ΑΕΚ δεν θα 'χει το ίδιο εύκολο έργο στο αθηναϊκό ντέρμπι με εκείνο απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και στο άλλο δυνατό ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» θα επιδιώξουν να κερδίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Στην Θεσσαλονίκη θα πάνε μισοί λόγω τιμωριών (εκεί έχουν δηλωθεί να λείψουν, για παράδειγμα Μπεργκ, Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλης), οπότε στο ΟΑΚΑ θα παίξουν με μοναδικό στόχο τη νίκη! Αυτό τουλάχιστον πρέπει να κάνουν αφού στην Τούμπα χωρίς αυτούς τους τρεις ποδοσφαιριστές είναι πολύ δύσκολο το έργο τους και ταυτόχρονα έχουν ενδιάμεσα (πριν την Τούμπα) ένα ματς που μόνο εύκολο δεν είναι στην Λεωφόρο κόντρα στον Πανιώνιο!

Εννοείται πως τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, η εικόνα της με τον Χιμένεθ στον πάγκο της και έχοντας την ψυχολογία στο πλευρό της, στο ματς (και) με τον Παναθηναϊκό είναι το φαβορί για τους τρεις βαθμούς. Θα δούμε βέβαια και κατά πόσο θα επηρεάσει η διακοπή, ωστόσο η ΑΕΚ οδεύει για τρίτο σερί νικηφόρο αποτέλεσμα (το 'χει κάνει μόνο άλλη μια φορά φέτος) και να χτίσει πάνω σ' αυτό αφού στο συγκεκριμένο ματς τελειώνει και το δύσκολο πρόγραμμά της!

Υγ: Πάντα και σε κάθε διακοπή πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων είναι δεδομένα τα... μαντάτα. Μεταγραφικές υποθέσεις και ανανεώσεις. Στην ΑΕΚ είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα και τα συμβόλαια λήγουν. Τα 'χουμε γράψει ξανά και ξανά, αλλά πρέπει να παίρνουμε και τίμια θέση, πριν και όχι μετά... Σε ότι αφορά στα συμβόλαια που λήγουν εκτιμώ πως η ΑΕΚ σωστά στοχεύει δεδομένα στην ανανέωση εκείνα των Λαμπρόπουλου – Μπακάκη. Για μένα θα έπρεπε ήδη να 'χει ανακοινωθεί η επέκταση της συνεργασίας με τους συγκεκριμένους. Από κει και πέρα υπάρχει το συμβόλαιο του Πέκχαρτ που αν ολοκληρωνόταν και του Αλμέιδα προφανώς και θα υποστήριζα να κλειθεί... χθες ο Τσέχος για ανανέωση. Όμως δεν είναι έτσι αφού ο Πορτογάλος έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο! Ο Αραβίδης με την έλευση Γιακουμάκη μοιάζει να μην έχει θέση, προφανώς και γι' αυτό δεν του 'χε κάνει η ΑΕΚ πρόταση ανανέωσης προκαλώντας και τον εκνευρισμό του έως πρότινος διεθνούς άσου που του έφερε κάποιες λανθασμένες αντιδράσεις... Για τον Βάργκας έχω τοποθετηθεί ήδη πως αν και πιάνει θέση ξένου, δύσκολα θα βρει έναν τόσο καλό ποδοσφαιριστή και χαρακτήρα με τα χρήματα που κερδίζει ο συγκεκριμένος. Την ίδια ώρα μόνο ικανοποίηση μπορεί να γεμίζει τους ΑΕΚτσήδες το γεγονός ότι άρχισε να τρέχει ουσιαστικά η κουβέντα ανανέωσης με τον Γιόχανσον. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή...

Υγ2: Όλα τα παραπάνω βέβαια σχετίζονται και με τον επόμενο κόουτς. Μακάρι στην ΑΕΚ να μην επαναλάβουν τις γκάφες της περασμένης σεζόν κάτι που δεν δείχνει κανείς διατεθειμένος να πράξει στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο». Αν για παράδειγμα μείνει ο Μανόλο Χιμένεθ ο λόγος του για τις ανανεώσεις και τις προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν (εγώ ήδη θα είχα ανακοινώσει την επέκατση της συνεργασίας με τον Ισπανό). Και θα 'χει αξία διότι έχει άποψη πλέον ολοκληρωμένη για το ρόστερ και την αξία του κάθε ένα ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Με άλλον στο... τιμόνι, προφανώς το βάρος θα πέσει αποκλειστικά στον Μαϊστόροβιτς. Πάντως τουλάχιστον μετά τα ματς με Ολυμπιακό η ΑΕΚ θα πρέπει να 'χει τελειώσει με το θέμα του προπονητή και να ενεργοποιήσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό (που ήδη υπάρχει σε... τροχιά, θυμίζω έχει αποκτηθεί ο Γιακουμάκης όπως αποκάλυψε το gazzetta.gr από τον Νοέμβριο του 2016 όταν σημειώναμε το deal του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο για τον Σιώπη ντε).

Υγ3: Καταλαβαίνω την ανάγκη των πολιτικών όπου πηγαίνουν να λένε και κάτι αλλά καλό θα ήταν σε ότι αφορά στο γήπεδο της ΑΕΚ να μη ξαναμιλήσει κανείς... Ειλικρινά το παρακαλώ. Κάντε τη νομοθετική ρύθμιση, δώστε μας την άδεια, να ξεκινήσουν τα έργα και έπειτα βγείτε όπου θέλετε και πείτε ότι θέλετε. Όχι άλλα λόγια πριν δείξετε έργα... Όσο για την ομοσπονδία τένις, εγώ απλά περίμενα να έχει εδώ και 48 ώρες αντίδραση για το κλειστό που θέλει να φτιάξει η ΑΕΚ για το μπάσκετ, άργησαν μόνο 24 ώρες. Ωστόσο αν όντως ο Βασιλειάδης έχει δώσει τη συγκατάθεσή του για να διεκδικήσει η ομοσπονδία τένις δυο σημαντικά τουρνουά (750.000 ευρώ), τι στο καλό πήγε ο ίδιος να δει τις εγκαταστάσεις με τον Μάκη Αγγελόπουλο; Αυτό που γράφω μόλις πριν, πολλά λόγια και λίγα έργα. Προφανώς υποσχέσεις παντού, να τα 'χουμε καλά με όλους... Αμ δεν γίνεται!

Υγ4: Στο μπάσκετ τα είδατε όλοι. Τι μου στέλνετε και μου ζητάτε να γράψω σχετικά με το ματς ΑΕΚ – Παναθηναϊκός; Το ματς το δώσανε οι διαιτητές, τα ΜΜΕ όλα έκαναν... τουμπεκί όπως πάντα συμβαίνει στο μπάσκετ και αν συνεχίσω θα 'χουμε: φάουλ και βολές για τον Παναθηναϊκό! Αν όμως ήταν ματς ευρωλίγκα και έχανε με τέτοια διαιτησία μία από τις δυο ομάδες που με συμβόλαιο συμμετέχουν στη διοργάνωση τα ίδια ΜΜΕ θα έγραφαν για «σφαγή». Βέβαια στην Ευρώπη γελάνε μαζί τους (με τα ΜΜΕ μας ντε) αφού είναι γνωστό ΠΑΝΤΟΥ ότι οι ομάδες που έχουν πάρει τα περισσότερα σφυρίγματα από οποιεσδήποτε άλλες είναι οι ελληνικές, βασικά Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Όπως στο ποδόσφαιρο αναγνωρίζουμε την αξία της Μπαρτσελόνα για παράδειγμα, αλλά διασκεδάζουμε με τις διαιτητικές αποφάσεις υπέρ της όλα αυτά τα χρόνια. Πιο πριν της Ρεάλ και πάει... γράφοντας!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...