Καθάρισαν Γερμανία, Αγγλία (vids)

Gazzetta team
Καθάρισαν Γερμανία, Αγγλία (vids)

bet365

Χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα, Γερμανία και Αγγλία συνέχισαν με νίκες στα προκριματικά του Mundial, επικρατώντας Αζερμπαϊτζάν (1-4) και Λιθουανίας (2-0), αντίστοιχα.

Παίρνοντας καθαρό προβάδισμα από το πρώτο μέρος, η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ ξεπέρασε εύκολα me 1-4 το εμπόδιο του Αζερμπαϊτζάν εκτός έδρας και έκανε το 5x5 στο Group C. Η Mannschaft προηγήθηκε στο 19' όταν ύστερα από όμορφη ομαδική προσπάθεια με πολλές πάσες η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Γιόνας Εκτορ και εκείνος βρήκε στη μικρή περιοχή τον Σίρλε που έκανε το 0-1 από κοντά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 19' με τον Ναζάροβ να πλασάρει πολύ όμορφα μέσα από την περιοχή τον Λένο μετά την ασίστ του Ισμαΐλοβ (1-1). Η ισοφάριση δεν πτόησε την Γερμανία, που έβαλε ακόμα δύο γκολ πριν το ημίχρονο. Στο 36' ύστερα από λάθος στην άμυνα του Αζερμπαϊτζάν ο Σίρλε έκανε την πάσα και ο Μίλερ τελείωσε τη φάση με το 5ο του γκολ στα προκριματικά δίνοντας ξανά το προβάδισμα στα Πάντσερ, που έφτασαν σε προβάδισμα δύο γκολ στο 45' με την κεφαλιά του Μάριο Γκόμες μετά τη σέντρα του Κίμιχ από δεξιά (1-3).

Στο δεύτερο μέρος η Γερμανία δεν είχε λόγο να φορτσάρει και κόντρα σε αυτό που κάνει πολλές φορές, άφησε το σκοράρισμα σε χαμηλά επίπεδα προσθέτοντας μόλις ένα γκολ στην επανάληψη. Αυτό το πέτυχε ο Σίρλε στο 81' με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το τελικό 1-4. Στο πλαίσιο του ίδιου ομίλου, η Τσεχία έκανε πάρτι εκτός έδρας κόντρα στο Σαν Μαρίνο, το οποίο διέλυσε με 0-6 με τους Μπάρακ και Νταρίντα να βάζουν από δύο γκολ και ατους Γκέμπρε Σελασιέ και Κρμέντσικ από ένα.

Boss και η Αγγλία
Η Αγγλία είναι επίσης αφεντικό στον όμιλό της ύστερα από την ελεγχόμενη νίκη με 2-0 σε βάρος της Λιθουανίας στο Wembley. Σε ένα ματς που πριν έναρξή του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Γουεστμίνστερ και του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκρέιαμ Τέιλορ, τα Τρία Λιοντάρια επιβλήθηκαν χάρη σε γκολ του αειθαλή στράικερ, Ζερμέν Ντεφόε. Αν και οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά οργανωμένοι στην άμυνα και δεν επέτρεψαν πολλές καθαρές φάσεις, στο 21' ο Στέρλινγκ ξέφυγε από αριστερά και γύρισε στον άσο της Σάντερλαντ που τελείωσε πειστικά τη φάση. Για τον Ντεφόε αυτό ήταν το γκολ Νο20 με το Εθνόσημο με το οποίο έγινε ο 6ος γηραιότερος σκόρερ των Αγγλων (34-170).

Για να μείνει το 1-0 στο πρώτο μέρος ο Στόουνς έκοψε πριν τη γραμμή σε μια φάση που ο Σλίβκα των Λιθουανών ήταν 3 μέτρα οφσάιντ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Στέρλινγκ είχε μεγάλη ευκαιρία αλλά δεν τα κατάφερε, όμως ο Βάρντι πέρασε στο ματς στο 60' και δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ο επιθετικός της Λέστερ στο 65' πήρε την όμορφη πάσα του Λαλάνα μετά την προσπάθεια του Γουόκερ και πλάσαρε ψύχραιμα τον Σέτκους για το 2-0, που παρέμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 79' ο ίδιος δεν έκανε καλά τη λόμπα μετά την πάσα του Ράσφορντ στο ξέφωτο.

*Για το Group E, η Αρμενία πήρε δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη αφού με γκολ των Μχιταριάν και Οζμπιλιτς σε διάστημα δύο λεπτών (73', 75') λύγισε 2-0 το Καζακστάν, που από το 64' έπαιζε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Μάλι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα