Τι είπε ο Σαββίδης, τι έκανε ο ΠΑΟΚ…

Τι είπε ο Σαββίδης, τι έκανε ο ΠΑΟΚ…

Τι είπε ο Σαββίδης, τι έκανε ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα πιο σημαντικά απ’ όσα είπε ο Ιβάν Σαββίδης στις ΗΠΑ και φυσικά ασχολείται με μπάσκετ ΠΑΟΚ, χάντμπολ ΠΑΟΚ, αλλά και Εθνική ομάδα.
Σιγά που δεν θα είχε επικαιρότητα το Σαββατοκύριακο, επειδή δεν έχουμε πρωτάθλημα…
Ο Ιβάν Σαββίδης –όπως και πέρυσι έτσι και φέτος- μίλησε στους ΠΑΟΚτσήδες της Νέας Υόρκης και είπε πολλά.
Κρατήσαμε τα πιο ενδιαφέροντα: Για να τα σχολιάσουμε:
«Ο ΠΑΟΚ θέλει παίκτες με κάκαλα. Μου λέει πολλές φορές και ο Γιώργος ο γιός μου ότι δεν έχουμε παίκτες με χαρακτήρα…».
Θετικό το ότι αυτό που σχολιάζουμε κάθε φορά από τον Σεπτέμβριο, έχει γίνει –πλέον- παντού το κύριο θέμα για τον ΠΑΟΚ.
«Το νέο γήπεδο είναι θέμα, πιο σημαντικό και από το πρωτάθλημα».
Το τι σκέφτεται για ανακαίνιση της Τούμπας ή νέα κατασκευή σε άλλο χώρο, τα είπε και πέρυσι. Φέτος προσέθεσε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας του είπε πώς η πολιτεία θα συνεισφέρει σε κάθε περίπτωση.
Για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, τόνισε: «Μία φόρμουλα που πάντα ακολουθώ με ότι ασχολούμαι είναι ότι θα κερδίσω ή θα κερδίσω. Κάποιο (ποιοι άραγε) ακόμη προσπαθούν για να μην πετύχει ο Γραμμένος. Η ΕΠΟ πρέπει να στελεχωθεί με επαγγελματίες».
Για πιο ποδοσφαιρικά θέματα: «Το πρωτάθλημα φέτος το χάσαμε μόνοι μας. Εμείς είμαστε οι εγγυητές του καθαρού ποδοσφαίρου. Το προπονητικό κέντρο μας θα γίνει αλλού από εκεί που είναι τώρα. Επενδύει κανείς άλλος όπως εμείς που βάζουμε χρήματα στο ποδόσφαιρο και δεν βάζουμε μόνο αυτά που κερδίζουμε από το ποδόσφαιρο;»
« Βοηθάω τα άλλα τμήματα του ΠΑΟΚ, αλλά γιατί να πάρω επ’ ώμου το μπάσκετ».
Ας απαντήσουν αυτοί που κατάντησαν έτσι το άθλημα, όπου και πρωτάθλημα να πάρεις δεν παίζεις Ευρωλίγκα…
Και τέλος… «Κάποια Μέσα Ενημέρωσης με προκαλούν. Ήδη βέβαια πολλοί μου ζήτησαν συγνώμη. Ξέρω και για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς τι κάνει, ξέρω και για τα Μέσα. Εκτελούν εντολές από Αθήνα».
(Χρειάζονται και σχόλιο αυτά; Όλοι γνωρίζουν τι γίνεται με τους περίεργους που κάθε μέρα επιδιώκουν να μειώνουν τον ΠΑΟΚ…).
* Κατά τα άλλα χθες έγιναν πράγματα και θαύματα για τον ΠΑΟΚ! Στο μπάσκετ ο Προμηθέας έκανε φοβερό παιχνίδι μέσα στο Παλατάκι και στο 31΄ κέρδιζε 49-63! Μετά… χάθηκε η μπάλα! Ο ΠΑΟΚ με κοντό σχήμα, με τον Άσκα να μπαίνει χωρίς να ξέρει ούτε τα ονόματα των συμπαικτών του, τον Κόνιαρη να «καταπίνει» χιλιόμετρα, αντιπάλους, μπάλες και όλα τα σχετικά… ο Δικέφαλος γύρισε το ματς με 17-1 σε έξι λεπτά και τελικά επικράτησε με 78-75!
Η μάχη για την τέταρτη θέση συνεχίζεται, αν και όλοι ξέρουν ότι είτε με πλεονέκτημα έδρας είτε με μειονέκτημα, σε ματς ΠΑΟΚ-Άρη, ο Δικέφαλος έχει πολύ καλύτερη ομάδα (και ρόστερ πλέον) και θα επικρατήσει, όπως έκανε δύο φορές και την κανονική περίοδο.
* Φοβερά πράγματα και στο χάντμπολ, όπου ΦΥΣΙΚΑ –και εκεί- ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί. Ημιτελικός κυπέλλου χθες με τον Φίλιππο Βέροιας και εκεί που οι Βεροιώτες παίζουν πολύ-πολύ καλύτερα και κερδίζουν με τέσσερα γκολ, γυρίζει το κουμπί και ο ΠΑΟΚ επιστρέφει! Ο Δικέφαλος κέρδισε τελικά στην παράταση και σε νεκρό χρόνο!
Σήμερα έχουμε τελικό κυπέλλου ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος και ο Δικέφαλος ως φαβορί, οφείλει να παίξει πολύ-πολύ καλύτερα απ’ ότι χθες.
* Είχαμε και εθνική ομάδα χθες το βράδυ… Να την «πω» την αμαρτία μου; Νομίζω ότι αυτό το γκολ του Λουκάκου στην κλειστή γωνία του Καπίνο στο 89΄ θα μας στοιχίσει την πρόκριση… Κακιά και απαισιόδοξη η σκέψη, αλλά αφού μας πήγαινε μέχρι εκεί, γιατί να μη μας τους δώσει αυτούς τους τρεις βαθμούς;
Αυτή η εθνική είναι ξεκάθαρο ότι (και πάλι) έχει μεγαλύτερη ικανότητα να «κλέβει» παρά να κερδίζει βαθμούς. Άρα χθες στη διαδικασία… κλοπής, έπρεπε να «τελειώσει» τη δουλειά, γιατί εκεί που θα χρειαστεί να παίξει και να κερδίσει… σφίξαμε.
Από την άλλη βέβαια η μπάλα… μας έδωσε έναν πόντο με τη Βοσνία με εκείνο το σουτ του Τζαβέλλα (τότε που ουσιαστικά κόψαμε δύο βαθμούς από τους δυνατούς αντιπάλους), να μας έδινε και χθες;
Γιατί όχι; Ελλάδα είσαι με Γερμανό προπονητή στον πάγκο! Πρώτη φορά θα είχαμε την τύχη με το μέρος μας;
Σε κάθε περίπτωση εγώ προσωπικά, είχα καιρό να δω ομάδα να σκυλιάζει έτσι, τόσους παίκτες να γυαλισμένο μάτι και στόχο να κρατήσουν. Κακά τα ψέματα, ήταν ματς 17-2 τελικών! Μόνο ο ηρωϊσμός, η αυταπάρνηση και η συνεπής αμυντική λειτουργία θα μας έδιναν τη νίκη…
Μακάρι να μη χάσουμε την πρόκριση απ’ αυτή τη φάση στο 89΄…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.