Έτσι περνάει η Εθνική Νέων!

Έτσι περνάει η Εθνική Νέων!

Νίκος Μαρούδας
Έτσι περνάει η Εθνική Νέων!

bet365

Η νίκη της Ολλανδίας επί της Ουκρανίας, κράτησε την Ελλάδα ζωντανή για πρόκριση στο Euro U19, με την Εθνική μας ομάδα να έχει αρκετές πιθανότητες να βρεθεί στην κορυφή του ομίλου. Πάμε να δούμε τα σενάρια...

Όλα για όλα τα παίζει η Εθνική Νέων την Τρίτη κόντρα στην Ολλανδία με στόχο την πρόκριση στα τελικά του Euro U19. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, επικράτησε 4-1 της Φινλανδίας και η νίκη της Ολλανδίας με 2-0 επί της Ουκρανίας κράτησε τις ελπίδες μας για πρόκριση.

Πλέον τα πράγματα είναι απλά ή... περίπλοκα! Ξεκινάμε από τα εύκολα. Με νίκη της Ελλάδας επί της Ολλανδίας και μη νίκη της Ουκρανίας, η Εθνική θα τερματίσει πρώτη μαζί με τους «Οράνιε» και θα προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης στην ισοβαθμία μαζί τους. Αν τώρα η ομάδα του Γιάννη Γκούμα κερδίσει την Ολλανδία, αλλά την ίδια ώρα κερδίσει και η Ουκρανία την Φινλανδία, τότε θα υπάρξει το σενάριο τριπλής ισοβαθμίας που είναι και το πιο περίπλοκο!

H Ολλανδία κυνηγάει τη Γαλλία στην κορυφή του Α' Ομίλου. Θα πάρει το τρίποντο με τη Βουλγαρία εκτός έδρας;

Εκεί μετράει η διαφορά τερμάτων των τριών ομάδων στα μεταξύ τους ματς. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στο -2, η Ολλανδία στο +2 και η Ουκρανία στο 0. Έτσι, η Εθνική μας περνάει στην τριπλή ισοβαθμία αν κερδίσει τους Ολλανδούς με 3 γκολ διαφορά. Αν τώρα, η Ελλάδα επικρατήσει με 2 τέρματα διαφορά της Ολλανδίας, οι τρεις διεκδικητές θα είναι στο 0. Αυτό σημαίνει πως θα μετρήσουν τα συνολικά γκολ των τριών ομάδων και τότε θα πρέπει η Ουκρανία να μην κερδίσει με 4 γκολ διαφορά και πάνω την Φινλανδία ώστε η ομάδα του Γιάννη Γκούμα να πάρει την πρώτη θέση. Σε περίπτωση που το Ελλάδα-Ολλανδία βγάλει νικήτρια την Εθνική με ένα τέρμα διαφορά και υπάρξει τριπλή ισοβαθμία, στα τελικά πάνε οι «Οράνιε».

Είναι ξεκάθαρο βέβαια, πως αν η Ελλάδα ηττηθεί από την Ολλανδία ή αναδειχθεί ισόπαλη, μένει εκτός και μαζί της αφήνει εκτός και την Ουκρανία, με τους Ολλανδούς να παίρνουν το εισιτήριο για τα τελικά.

 

Τελευταία Νέα