Αν έτσι νομίζετε...

Αν έτσι νομίζετε...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Αν έτσι νομίζετε...

bet365

Ανδρούτσος, Μανθάτης. Σε λίγο και ο Ρέτσος. Ποιος ασχολείται όμως; Είναι γνωστό πως ο Ολυμπιακός τα κάνει όλα λάθος!

Δεν έχει σημασία αν θα αγωνιστούν απόψε. Και μόνο ότι κατάφεραν να ανεβούν στο τρένο της εθνικής ομάδας με την... πρώτη, είναι σα να προβάλει κάποιος «σκηνές» από τα επόμενα. Σε λίγο μάλιστα, δεν θα είναι μόνοι τους σε αυτό. Όπως μπούκαραν στο προσκήνιο παρέα, έτσι θα συνεχίσουν. Μετά τον Μανθάτη και τον Ανδρούτσο κάποια στιγμή θα φορέσει το εθνόσημο και ο Ρέτσος που προς το παρόν έχει πέσει στην περίπτωση καταπληκτικών κεντρικών αμυντικών. Με την πρώτη ευκαιρία, στο πρώτο φιλικό, ο Σκίμπε θα τον φωνάξει και εκείνον. Το έχει ήδη αποφασίσει.

Ένα τρίγωνο λοιπόν, απευθείας από την Ερυθρόλευκη παραγωγική διαδικασία, στην εθνική μας ομάδα. Δύο συν ένας, έστω. Μετά από τον Φορτούνη και τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Μετά τον Φέτφα και τον Κονέ που ήδη θεωρούνται παρελθόν, παρότι έχουν πολλά χρόνια ποδόσφαιρο μπροστά τους. Και πριν τον Σιώπη που κλήθηκε ήδη μια φορά, αλλά που μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να γίνει μόνιμος στις επιλογές του Σκίμπε.

Οκτώ στη σούμα. Πρώην και επόμενοι. Από το 2010 και έπειτα. Από την εποχή πάνω-κάτω, που όπως ο Βασίλης Κωνσταντίνου μας ενημέρωσε προ ημερών, δρουν εκείνοι οι άνθρωποι που πήραν στα χέρια τους τον Ολυμπιακό και τον οδήγησαν «στο κατάντημα που είναι τώρα».

Στο διάστημα που οι Ερυθρόλευκοι έχουν πάρει μόνο έξι πρωταθλήματα στη σειρά και πάνε για το έβδομο.

Που έχουν φτάσει ως το 21 (σήμερα 25) του ranking της UEFA.
Που έχουν μόνο τρία νταμπλ.

Που μετράνε έξι σερί παρουσίες στα νοκ άουτ του Φλεβάρη.
Που έχουν τρεις προκρίσεις σε φάση των «16» στα κύπελλα Ευρώπης.

Που απογείωσαν καριέρες σε παίκτες όπως ο Μήτρογλου, ο Σάμαρης, ο Μανωλάς, ο Χολέμπας κλπ.

Που συνεργάστηκαν με προπονητές επιπέδου Βαλβέρδε, Ζαρντίμ και Σίλβα.

Σε αυτό το διάστημα, βλέπουν και δικά τους παιδιά, που ξεκίνησαν από τα σπλάχνα της ομάδας τους να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο. Στην Εθνική ανδρών.

Εννοείτε πως θα έχει και συνέχεια. Με την Εθνική Ελπίδων, την Τετάρτη στη Τούμπα αγωνίστηκαν οι Σάλιακας, Τσιμίκας και Βέργος που λογικά θα είναι όλοι στο επόμενο Ερυθρόλευκο ρόστερ. Στην Ολλανδία με την Εθνική Νέων στο Elite round πέραν του Ρέτσου είναι και οι: Νικολάου, Λάμπρου, Βρουσάι, Καμπετσής και Φουάσης. Ποιος ξέρει πόσοι υπάρχουν και στις μικρότερες ομάδες.

Γενικά, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επένδυση που κοστίζει ετησίως παραπάνω από δύο εκατ ευρώ και έχει γεμίσει τον Ρέντη με τους «επόμενους». Είναι βέβαιο ότι τα επόμενα χρόνια, ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί και άλλα δικά του παιδιά στην πρώτη γραμμή. Αρκεί να τα εμπιστευθεί.

Όπως είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να περνά και από την... μηχανή του κιμά, καθώς το μιντιακό μοντέλο των ημερών μας δεν διαθέτει καλή κουβέντα για εκείνον. Ότι κάνει, είναι λάθος. Πόσο μάλλον και ότι δεν κάνει.

Φτάσαμε στο σημείο να θεωρείται αυτή τη χρονική στιγμή της σεζόν ο Ολυμπιακός σχεδόν αποτυχημένος και να πηγαίνει για νταμπλ έχοντας φτάσει στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, και να δηλώνουν πετυχημένοι όλοι οι υπόλοιποι, που έχουν χάσει το πρωτάθλημα από τον Νοέμβρη.

Όπως νωρίτερα μάθαμε ότι ο Ολυμπιακός... ξεπουλάει τους καλύτερους παίκτες του, αλλά ο Ροντρίγκες, ο Μακ και ο Λούκας μη θέλοντας με τίποτα να μείνουν στην Ελλάδα, να εξανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να τους αποχωριστεί.

Όπως ότι οι Ερυθρόλευκοι βάζουν 10 και 15 εκατ ευρώ στο ταμείο τους από κάθε συναλλαγή και κάνουν λάθος ενώ ο Παναθηναϊκός έπραξε σωστά πουλώντας τον Καρέλη με 2.5 και τον Καπίνο (που εν το μεταξύ φορά τα κόκκινα) με 2 εκατ ευρώ.

Είδαμε την ΑΕΚ να λειτουργεί έξυπνα πέρσι τέτοια εποχή και να κερδίζει το κύπελλο με τον "στρατιώτη" Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της, αλλά τώρα να είναι... πισωγύρισμα στο λιμάνι η επιστροφή του Τάκη Λεμονή,.

Να φταίει ο Ολυμπιακός για όλα τα "δεινά" του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά να γίνεται λόγος πανηγυρισμού κάθε ΕΠΣ "κάστρο" που αλλάζει χρώμα.

Να υπάρχουν ανθρώπινα λάθη διαιτητών μόνο από μια πλευρά και ποτέ από την απέναντι.

Να εμφανίζονται βαθμολογίες που μετρούν το πρωτάθλημα, μετά τον Γενάρη ή μετά την πρόσληψη του Χιμένεθ ή μετά τον Ουζουνίδη ή μόνο με τον Ερμή ανάδρομο. Σε όλες τις παραλλαγές πλην της κανονικής.

Πως είναι ο τίτλος, του Λουίτζι Πιραντέλλο: «Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής