Τρελό αλλά «το είπε ο Κρόιφ, άρα γίνεται»!

Gazzetta team
Τρελό αλλά «το είπε ο Κρόιφ, άρα γίνεται»!

bet365

Στον ένα χρόνο που πέρασε από τη μέρα που ο Γιόχαν Κρόιφ άφησε τα εγκόσμια υπήρξαν στιγμές που όλοι τον ανέφεραν σε κάποιες κουβέντες, ομιλίες, σεμινάρια ή βιβλία και όχι ως μορφή μνημοσύνου αλλά ως φόρο τιμής στον σπουδαιότερο ποδοσφαιράνθρωπο που επηρέασε όσο κανείς άλλος το τι βλέπουμε μέχρι και στις μέρες μας. Ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος επιχειρεί να αποτυπώσει - σε λίγες αράδες κάτι αντικειμενικά αδύνατο - την τεράστια κληρονομιά που άφησε ο «ιπτάμενος Ολλανδός»!

Ομολογώ πως με πλήττουν αφάνταστα οι... αιώνιες κουβέντες για τον καλύτερο που πέρασε ποτέ, κάτι πλήρως υποκειμενικό στο οποίο μάλιστα, όλοι βάζουν παραμέτρους!

Λένε πως ο Πελέ με τα τρία παγκόσμια κύπελλα, ή ο Μαραντόνα με τα απίθανα γκολ που έβαζε και τους τίτλους με την εθνική Αργεντινής και τη Νάπολι, ομάδες που ο ίδιος έπαιρνε από το χέρι προηγούνται όλων. Ίσως και ο Ντι Στέφανο ηγέτης των πέντε σερί Κυπέλλων Ευρώπης για τη Ρεάλ!

Ο Ζιντάν και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο Μπεστ και ο Γκαρίντσα έχουν τους οπαδούς τους και φυσικά στις μερες μας ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα δεκάδες γκολ τα Τσάμπιονς Λιγκ και τις Χρυσές Μπάλες. Για τον Πορτογάλο πια και ο τίτλος του Euro!

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα