Τρελό αλλά «το είπε ο Κρόιφ, άρα γίνεται»!

Gazzetta team
Τρελό αλλά «το είπε ο Κρόιφ, άρα γίνεται»!

bet365

Στον ένα χρόνο που πέρασε από τη μέρα που ο Γιόχαν Κρόιφ άφησε τα εγκόσμια υπήρξαν στιγμές που όλοι τον ανέφεραν σε κάποιες κουβέντες, ομιλίες, σεμινάρια ή βιβλία και όχι ως μορφή μνημοσύνου αλλά ως φόρο τιμής στον σπουδαιότερο ποδοσφαιράνθρωπο που επηρέασε όσο κανείς άλλος το τι βλέπουμε μέχρι και στις μέρες μας. Ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος επιχειρεί να αποτυπώσει - σε λίγες αράδες κάτι αντικειμενικά αδύνατο - την τεράστια κληρονομιά που άφησε ο «ιπτάμενος Ολλανδός»!

Ομολογώ πως με πλήττουν αφάνταστα οι... αιώνιες κουβέντες για τον καλύτερο που πέρασε ποτέ, κάτι πλήρως υποκειμενικό στο οποίο μάλιστα, όλοι βάζουν παραμέτρους!

Λένε πως ο Πελέ με τα τρία παγκόσμια κύπελλα, ή ο Μαραντόνα με τα απίθανα γκολ που έβαζε και τους τίτλους με την εθνική Αργεντινής και τη Νάπολι, ομάδες που ο ίδιος έπαιρνε από το χέρι προηγούνται όλων. Ίσως και ο Ντι Στέφανο ηγέτης των πέντε σερί Κυπέλλων Ευρώπης για τη Ρεάλ!

Ο Ζιντάν και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, ο Μπεστ και ο Γκαρίντσα έχουν τους οπαδούς τους και φυσικά στις μερες μας ο Λίο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τα δεκάδες γκολ τα Τσάμπιονς Λιγκ και τις Χρυσές Μπάλες. Για τον Πορτογάλο πια και ο τίτλος του Euro!

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

 

Τελευταία Νέα