Η αποθέωση της αφέλειας

Η αποθέωση της αφέλειας

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος διαβάζει και… ξαναδιαβάζει την ανακοίνωση της ΕΠΣ Φθιώτιδας και αδυνατεί να συμβιβαστεί με τη δημόσια απειλή που εκτόξευσε ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ με φόντο την άνοδο της Λαμίας.

Είναι αυτονόητο ότι τους τελευταίους μήνες έχει χαθεί το μέτρο πάνω στην προσπάθεια ελέγχου της ΕΠΟ σε σημείο να επικρατεί η βεβαιότητα ότι οι δηλώσεις περί προσπάθειας εξυγίανσης του αρρωστημένου χώρου του ποδοσφαίρου είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Ουδείς κρατάει τα προσχήματα και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και ανακοίνωση της ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Δεν είμαι αφελής για να πιστέψω ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι ή πρόκειται να γίνει αγγελικά πλασμένος, αλλά αυτή η ανακοίνωση που εξέδωσε στοιχειοθετεί αυθάδεια μεγίστου βαθμού γιατί εμπεριέχει δημόσια απειλή προς ενός εκ των «εξυγιαντών» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό να διαβάζεις ότι… «Καλούμε όλους τους υπεύθυνους της ΚΕΔ να λάβουν τα μέτρα τους για να έχει η ομάδα μας ίση μεταχείριση. Σε διαφορετική περίπτωση πολλά μπορούν να αλλάξουν από την μεριά μας στον δρόμο για τις εκλογές της ΕΠΟ». Απίστευτο κι όμως ελληνικό.

Το ότι βάζει στο ίδιο καζάνι την ΚΕΔ με τις εκλογές στην ΕΠΟ δεν προκαλεί εντύπωση διότι όλα γίνονται για την ΚΕΔ η οποία είναι όργανο της Ομοσπονδίας. Φαντάζομαι όμως ότι σε έναν χώρο αγγελικά πλασμένο (όπως λογικά θα ήθελαν και στην ΕΠΣ Φθιώτιδας), δεν θα έπρεπε οι εκλογές της ΕΠΟ και η ΚΕΔ να είναι το ίδιο και το αυτό.

Η δε απειλή ότι μπορεί να αλλάξει η στάση της στον δρόμο για τις εκλογές προφανέστατα είναι μήνυμα προς την παράταξη που θεωρεί δική της την ΕΠΣ Φθιώτιδας ούτως ώστε να φροντίσει γι’ αυτήν γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ξεχάσει την ψήφο της. Αν δηλαδή η ΕΠΣ Φθιώτιδας συμπεριλαμβάνεται στα «προπύργια» της παράταξης Γραμμένου, θα πρέπει ο Θεσσαλονικιός παράγοντας να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη την ανακοίνωση και να αντιληφθεί ότι εκδόθηκε… προς γνώση και συμμόρφωση. Ωραία πράγματα. Αυθεντικά ελληνικά.

Εν τέλει, Λαμία και ΕΠΣ Φθιώτιδας έστειλαν το μήνυμα και μένει να φανεί αν κάποια στιγμή θα το «αποκρυπτογραφήσουν» και τα νομικά όργανα του ποδοσφαίρου για να ασχοληθούν συνολικά με τις διαδικασίες που προηγούνται των εκλογών της ΕΠΟ. Αν κι εφόσον βέβαια έχουν τη βούληση.

Επί τούτου πάντα υπάρχει ερωτηματικό έπειτα από την άρνηση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League να εξετάσει την περιβόητη ένσταση των Άρη και ΟΦΗ κατά της Λαμίας για την χρησιμοποίηση έκτου ξένου παίκτη στον αγώνα με την Σπάρτη. Αυτό το διαβιβαστικό ερώτημα στον αθλητικό εισαγγελέα θα μείνει στην ιστορία.

Πρόσφατα ο ιδιοκτήτης της Λαμίας κ. Παπαιωάννου καυτηρίασε την επίσκεψη των Άρη και ΟΦΗ στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη οι οποίοι ζήτησαν την παρέμβαση του. Κι ενώ η Λαμία ισχυρίστηκε ότι δεν παρανόμησε, στους αγώνες που ακολούθησαν απέφυγε να χρησιμοποιήσει έκτο ξένο παίκτη. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Η ουσία είναι ότι με τέτοιου είδους ανακοινώσεις/δηλώσεις/ενέργειες, ασχολούμαστε πολύ λιγότερο με το ποδόσφαιρο. Πάντα εξάλλου η «δράση» περνά σε δεύτερη μοίρα σ’ αυτόν τον καταραμένο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που δεν πρόκειται ποτέ να δει άσπρη μέρα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.