Μπορούν Ξάνθη ή Πλατανιάς;

Γιώργος Ντυμένος
Μπορούν Ξάνθη ή Πλατανιάς;

bet365

Οι δύο ομάδες δείχνουν ως οι μόνες που μπορούν να «σπάσουν» την υφιστάμενη τετράδα των πλέι οφ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει που «ποντάρουν» και που «πονάνε» ενόψει του φινάλε της σεζόν
Εκτός πεντάδας μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα βρέθηκε η Ξάνθη, η οποία μαζί με τον Πλατανιά φαίνεται πως είναι οι μόνες ομάδες που «κυνηγάνε» να... σπάσουν την υφιστάμενη τετράδα των πλέι οφ, την οποία απαρτίζουν κατά σειρά Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ. Οι μεν Κρητικοί είναι στο «-2» από την 5η θέση, οι Θρακιώτες βρέθηκαν στο «-3» και πλέον το ερώτημα είναι αν μπορούν να μπουν σφήνα. Ας δούμε που ποντάρουν και που «πονάνε» οι δυο τους, λίγο πριν μπούμε στην τελευταία στροφή της Σούπερ Λιγκ. Για την ολοκλήρωση της οποίας απομένουν μόλις 5 στροφές.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Εχει την μεγαλύτερη άγνοια κινδύνου από όλες τις ομάδες του γκρουπ των πρωτοπόρων. Ο στόχος των πλέι οφ του βγήκε στη πορεία, ήδη η σεζόν κρίνεται απόλυτα πετυχημένη και δεν υπάρχει το παραμικρό άγχος.
*Είναι από τις ομάδες που έχουν πάρει πολλά γκολ από τους αμυντικογενείς της παίκτες (στόπερ, μπακ, «εξάρια»), κάτι που ως έναν βαθμό οφείλεται στο ότι εκμεταλλεύεται πάρα πολύ τις στημένες μπάλες. Ετσι ακόμη και ένα θεωρητικά «αθώο» κερδισμένο φάουλ στα πλάγια, μπορεί να το μετατρέψει σε «καθαρή» φάση.
ΠΟΝΑΕΙ
*Εχει μακράν το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες από την 2η μέχρι την 7η θέση. Και τα 5 παιχνίδια της είναι κόντρα σε ομάδες που βρίσκονται στο πρώτο μισό της κατάταξης, ενώ τα 4 με συλλόγους της πεντάδας.
*Τα 3 από τα 5 ματς ως το φινάλε θα τα δώσει μακρυά από τα Χανιά, όπου μέχρι στιγμής έχει πάρει μόλις τους 13 από τα 41 βαθμούς του. Εκτός έδρας δείχνει να έχει ζητήματα.
ΞΑΝΘΗ
ΠΟΝΤΑΡΕΙ
*Είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος, άρα όποιος μπορεί να βγάλει γκολ με... μισή ευκαιρία, τότε είναι σε θέση να κερδίζει σε κάποιο ματς και χωρίς να παίζει καλά.
*Μέχρι το φινάλε δεν θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάποια ομάδα που βρίσκεται στο πρώτο μισό της κατάταξης και υπό προϋποθέσεις, ενδέχεται και οι πέντε αντίπαλοί της να παρουσιαστούν βαθμολογικά αδιάφοροι. Τους τρεις της ουράς θα τους βρει στον δρόμο της στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές, οπότε αν όχι μαθηματικά ίσως ουσιαστικά, είναι πιθανό να έχει κριθεί η «μάχη» της παραμονής. Σίγουρα αυτό δεν σημαίνει «βέβαιη» νίκη, αλλά είναι διαφορετικό να έχεις απέναντί σου μία ομάδα που παίζει την κατηγορία της και άλλο κάποια που «σκέφτεται» την επόμενη σεζόν.
«ΠΟΝΑΕΙ»
*Στο ματς με τον Λεβαδειακό έδειξε αμυντικές... αρρυθμίες, τις οποίες και δεν μας έχει συνηθίσει. Αν δεν τις διορθώσει, τότε θα «πετάξει» και άλλους βαθμούς (αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2).
*Ο Γιουνές έχει πετύχει τα 15 από τα 27 της γκολ και με τον Τυνήσιο «μπλοκαρισμένο», της λείπει το «εύκολο» γκολ. Ετσι όλοι οι αντίπαλοί της ξέρουν πως αν μπλοκάρουν τον 31χρονο στράικερ, αυτόματα «βραχυκυκλώνουν» το μεγαλύτερο μέρος της επιθετικής της λειτουργίας.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
Ολυμπιακός*
ΑΕΚ
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
Ατρόμητος*
ΞΑΝΘΗ
ΠΑΣ Γιάννινα*
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης*
ΑΕΛ*
Βέροια
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα