«Το μυαλό μου στον ΠΑΣ»

Gazzetta team
«Το μυαλό μου στον ΠΑΣ»

bet365

Ο Πασχαλάκης ανέφερε πως δεν σκέφτεται ενδεχόμενη μεταγραφή του και γενικότερα οτιδήποτε άλλο πλην των επόμενων αγώνων μέχρι το τέλος της σεζόν
Απόλυτα προσηλωμένος στις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΣ είναι ο Πασχαλάκης και αυτό τόνισε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
-Για το πέρασμά του από τις μεγάλες ομάδες μέχρι την τωρινή πορεία
«Ξεκίνησα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ στα 12 μου χρόνια και μετά πήγα στον Ολυμπιακό για δυόμισι χρόνια μέχρι τα 15 μου. Πάντως νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάτσω να σκεφτώ και που δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα είναι η δουλειά που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου και πόσο συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που αγαπάς. Απλώς η ζωή δεν έχει μόνο ευκολίες, έχει και δυσκολίες καθημερινά που πρέπει να έχεις τη δύναμη ώστε να τις ξεπερνάς και να προχωράς».
-Για την κατάσταση στην Ελλάδα:
«Δυστυχώς στην Ελλάδα όταν είσαι σε αυτήν την ηλικία σε θεωρούν πολύ μικρό αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος ώστε να πάρεις την ευκαιρία. Αν δεν αρπάξεις αυτήν την ευκαιρία μετά θεωρείσαι πολύ μεγάλος. Νομίζω ότι με αυτό που είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό μου είναι που από τις αρχές που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο μέχρι και τώρα δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δουλεύω καθημερινά και θέλω να βελτιώνομαι ώστε να ξεπερνάω όσες αδυναμίες έχω»
-Για τη πολύ καλή εμφάνιση με τη φανέλα του Πανθρακικού στο ματς με τον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια:
«Η συγκεκριμένη χρονιά ήταν πολύ σημαντική για την καριέρα μου γιατί γνώρισα πολύ σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Ο ένας είναι ο κος Ελευθερόπουλος κι ο άλλος είναι ο κος Κάντας που με βοήθησαν πάρα πολύ να εξελιχθώ σαν τερματοφύλακας. Ήταν μια σπουδαία χρονιά για μένα γιατί είδα και τα καλά και τα άσχημα στην συγκεκριμένη ομάδα. Έκανα κάποιες καλές εμφανίσεις, δεν στηρίχθηκα βέβαια όσο χρειαζόταν από τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά νομίζω ότι σε κάθε αρνητικό υπάρχει και κάτι θετικό από πίσω. Κράτησα και τα καλά και τα άσχημα και νομίζω ότι έχω γίνει καλύτερος».
-Για τη μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννινα:
«Για αυτήν την μεταγραφή μπορώ να αναφέρω δύο ονόματα τα οποία με πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, τον κο Νιαρχάκο και τον κο Τσελιόπουλο, ειδικά ο πρώτος κίνησε γη και ουρανό ώστε να έρθω στην ομάδα και μόνο να τον ευχαριστήσω μπορώ γιατί με πίστεψε, ήξερε το ταλέντο μου και από την πρώτη κιόλας στιγμή μου έδειξε εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι το σημαντικότερο πράγμα για έναν ποδοσφαιριστή είναι να έχει εμπιστοσύνη από την ομάδα του, να νιώθει ότι τον πιστεύουν και τον αγαπούν και ότι τον αγκαλιάζουν σαν οικογένεια. Αυτό το ένιωσα από την πρώτη στιγμή που ήρθα στα Γιάννενα και οι συνθήκες ήταν κατάλληλες έτσι ώστε να αποδείξω το τι μπορώ να κάνω».
-Για την πολύ καλή φετινή εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα που κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα:
«Με συγκίνησε όλο αυτό, νομίζω ότι είναι μια δικαίωση. Οι κόποι όλων αυτών των χρόνων μέσα σε αυτό το παιχνίδι νομίζω βγήκανε.. Ένιωθα υπερήφανος κατά κάποιο λόγο, αλλά και από την άλλη δεν έγινε και τίποτα. Το πιο σημαντικό για την ομάδα μου είναι ότι βοήθησα να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, να μπορέσουμε να κρατηθούμε ψηλά, να μπορέσω και εγώ να καθιερωθώ στην ομάδα μου από τη στιγμή που βγήκα».
-Για την απόκρουση αλά Χιγκίτα στον αγώνα με την Λάρισα πριν από 15 μέρες:
«Να σας πω την αλήθεια ήταν μια φάση που έγινε πολύ γρήγορα. Είναι μια κεφαλιά που γίνεται, γίνεται η κόντρα με τον αμυντικό μου, τον Μπέριο και εξ’ επαφής σηκώνω το πόδι μου και απομακρύνω την μπάλα. Μπορώ να πω ότι εκείνη τη στιγμή έγιναν όλα τόσο γρήγορα που δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε. Απλώς αυτό που προσπαθώ είναι να παρατηρώ την μπάλα για να μην τη χάνω από τα μάτια μου».
-Για την επικοινωνία με τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια του αγώνα:
«Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι η ηρεμία που πρέπει να έχει ένας παίκτης. Ο κάθε παίκτης έχει τις δικές του σκέψεις στο παιχνίδι. Αν φωνάζουμε κι εμείς από πάνω δεν τον βοηθάμε. Από τη δική μου πλευρά θέλω να ηρεμώ τους παίκτες μου, να συγκεντρώνονται όσο το δυνατόν μπορούνε στο παιχνίδι και μόνο μπράβο μπορώ να τους λέω σε καθετί που κάνουν σωστό και να τους βελτιώνω και εγώ με τη δική μου συμπεριφορά. Δε θα τους βοηθήσω αν τους φωνάξω».
-Για το άκουσμα του όνοματός του με την Εθνική:
«Δεν περίμενα βέβαια να αναφέρουν το όνομά μου για την Εθνική. Δεν είχα φανταστεί καν ότι έστω και λίγο θα μπορούσε να ακουστεί το όνομά μου για την Εθνική, σε κάτι τόσο μεγάλο, σε κάτι που από μικρός μου φαινόταν άπιαστο όνειρο. Φυσικά και δεν το περίμενα αλλά νομίζω ότι μόνο τιμητικά μπορώ να νιώθω αυτήν τη στιγμή. Δεν απογοητεύτηκα που δεν ήμουν στην τριάδα των τερματοφυλάκων. Αυτό με πεισμώνει κιόλας στο να είμαι καλύτερος στη συνέχεια, να δουλεύω περισσότερο για να αποδείξω στον κο Σκίμπε ότι είμαι εδώ και ότι αν θα μπορούσε να κοιτάξει έναν τερματοφύλακα σε χαμηλότερες ομάδες και όχι μόνο στις τρεις μεγάλες θα δηλώσω παρόν στη λίστα του».
-Για ενδεχόμενες προτάσεις μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα, αλλά και ομάδων στο εξωτερικό:
«Πραγματικά δεν με απασχολεί αυτό το κομμάτι αυτή τη στιγμή, θέλω να είμαι συγκεντρωμένος στην ομάδα μου. Έχουνε μείνει πέντε παιχνίδια ακόμα, δε θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι τέτοιο αυτήν τη στιγμή. Όταν θα έρθει η ώρα νομίζω ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα μου που θα μπορεί να συζητήσει αν θέλει με άλλες ομάδες. Απλώς αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου, να μπορέσουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να την βοηθάω όσο μπορώ από την πλευρά μου. Όσον αφορά το εξωτερικό νομίζω ότι κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής στο πίσω μέρος του μυαλού του θέλει να φύγει στο εξωτερικό, να δείξει εκεί τις δυνατότητές του. Πόσο μάλλον ένας τερματοφύλακας, ο οποίος στην ίδια θέση που παίζω εγώ είναι πολύ δύσκολο να φύγει κάποιος στο εξωτερικό. Νομίζω ότι θα διάλεγα πάντως το εξωτερικό αν θα γινόταν κάτι».
-Για τον αγώνα με τον Βέλγιο:
«Είναι μια επικίνδυνη ομάδα και να πω για την πλευρά μου ως τερματοφύλακας καλή επιτυχία στον Καπίνο ή στον Γλύκο. Να είμαστε πάνω από όλα Έλληνες, θέλουμε το καλό της Εθνικής μας, να πάνε καλά τα παιδιά, να τους δούμε πολύ ψηλά. Το Βέλγιο είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες στην Ευρώπη και είναι πολύ επικίνδυνη μεσοεπιθετικά. Πρέπει να προσέξουμε ειδικά τον Λουκάκου που είναι εξαιρετικός και πολύ δυνατός, μυρίζει γκολ. Είναι ένας επιθετικός που φοβούνται όλες οι άμυνες και επίσης γνωρίζουμε και τον Μιραλάς, είναι πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής που δημιουργεί προβλήματα σε κάθε άμυνα. Βέβαια δεν είναι τόσο φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και γενικότερα σαν σύνολο είναι πιστεύω από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».
-Για τον ρόλο του τερματοφύλακα:
«Αυτό που έχω παρατηρήσει τα τελευταία χρόνια είναι ότι γενικότερα έχει γίνει μια πολύ σπουδαία δουλειά κι από τους Έλληνες προπονητές τερματοφυλάκων και από τους τερματοφύλακες επειδή υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα. Βλέπω ότι έχει αρχίσει και εξελίσσεται το συγκεκριμένο στοιχείο στον τερματοφύλακα, το να βγαίνει και να καθαρίζει δηλαδή τις μπαλιές. Νομίζω ότι είναι από τα βασικότερα κομμάτια που πρέπει να έχει ένας τερματοφύλακας και έτσι δίνει σιγουριά στην άμυνά του, αλλά μην ξεχνάμε ότι ένας τερματοφύλακας όταν βγαίνει ρισκάρει και το ρίσκο τις περισσότερες φορές δεν είναι θετικό για την ομάδα σου. Πρέπει δηλαδή να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος κι όταν θα βγεις θα πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος ότι θα καθαρίσεις τη φάση, αλλιώς αν δεν είσαι έτοιμος νομίζω ότι δεν θα πρέπει να παίρνεις τέτοιες αποφάσεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα