Ήξερε καλά τι έλεγε ο Κωνσταντίνου!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ήξερε καλά τι έλεγε ο Κωνσταντίνου!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης blogάρει ξανά στο gazzetta.gr και καταπιάνεται με τον «πράσινο» Βασίλη Κωνσταντίνου και τις δηλώσεις που έκανε κατά του Ολυμπιακού πριν από την κλήρωση του Κυπέλλου.
Όχι μόνο ήξερε καλά τι έλεγε ο Βασίλης Κωνσταντίνου , αλλά και που τα έλεγε και κυρίως –γιατί εκεί είναι η ουσία του θέματος - σε ποιους απευθυνόταν! Φιλοξενούμενος σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης το μόνο εύκολο για να γίνεις αρεστός, είναι να ποντάρεις στα αντι-Ολυμπιακά αισθήματα των οπαδών!
Επειδή έχω ζήσει το σκηνικό για χρόνια στα βορινά , δεν θεωρώ καθόλου απίθανο , στην εκπομπή, μετά από αυτήν που φιλοξένησε τις δηλώσεις Κωνσταντίνου, να βγήκε άλλος επώνυμος από τον Βορρά και αυτήν την φορά να τα «έριξε χοντρά» στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όλες τις ομάδες της υδροκέφαλης πρωτεύουσας!!!
Στην συνέχεια , παραγωγός και οπαδοί θα αγκαλιάστηκαν αδελφωμένοι για να τραγουδήσουν το γνωστό σύνθημα!: «Αθήνα γαμ…νη ο Αρης , ο ΠΑΟΚ , ο Ηρακλής , δεν πεθαίνει!!! Άλλο βέβαια αν στα δύσκολα και στα κρίσιμα ψάχναμε επιφανείς γνωριμίες στην πρωτεύουσα μήπως και καθαρίσουν την μπουγάδα για πάρτη μας! Το κατεστημένο σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνει αναβολή!
Κάποιες ομάδες λοιπόν σπ’ τον ασυμβίβαστο Βορρά (ονόματα δεν λέμε…) με τα κονέ τους, τα κατάφεραν περίφημα , κάποιες άλλες τα κατάφεραν προσωρινά , για να ακολουθήσει η κατάρρευση! Μ’ αυτό το τυφλό –αντί απέναντι σε όλες τις ομάδες της πρωτεύουσας , γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές στην γενέτειρα μου! Στη θέση του –αντι θα μπορούσε να υπάρχει εποικοδομητική αυτοκριτική , αλλά δεν προτιμήθηκε για ευνόητους λόγους. Οι στρατευμένοι οπαδοί , χειραγωγούμενοι από τις διοικήσεις, έψαχναν τους δολιοφθορείς… στα νότια και μόνο εκεί!
Έτσι μαράζωσε ποδοσφαιρικά η Θεσσαλονίκη και μαζί της ένα σημαντικό κομμάτι του ποδοσφαίρου μας !
Όχι ότι δεν έβαλε το χεράκι της και η πρωτεύουσα! Αυτή έβαλε το χεράκι της και εμείς βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας!!! Μην σας διαφεύγει πάντως το γεγονός ότι ο Κωνσταντίνου μετά την κλήρωση στα «μέσα» της πρωτεύουσας έκανε … άλλες δηλώσεις! Περισσότερο ψύχραιμες , με θεσμικό ύφος. Τότε μας άκουγαν όλοι! Γνώριζε όμως, ότι οι διαφορετικού ύφους δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης , θα κατηφόριζαν! Έστω λοιπόν και δια της τεθλασμένης ήξερε που απευθύνεται. Σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα καμαρώνουν ως σπαθόλουρα των ομάδων τους! Στον περίφημο κόσμο μας!!!
Σ’ όλους αυτούς που έχουν σκοτώσει τα αντανακλαστικά του φιλάθλου , τα έχουν κάψει στον βωμό του οπαδισμού! Σ’ αυτούς που έχουν τάξει τον εαυτό τους στις υπηρεσίες της ομάδας , στους προέδρους και στους παράγοντες! Σ’ αυτούς που απευθύνονται πλέον όλες οι διοικήσεις! Ζούμε σε μια χώρα όπου οι οπαδοί κάθε ομάδας γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον κάθε ειδικό , από τον κάθε επιστήμονα ή αρμόδιο, τους νόμους , τις διατάξεις και τους περιβαλλοντικούς κανόνες για την δόμηση ενός γηπέδου! Επίσης που πάνε τα κονδύλια , τις αρμοδιότητες του δήμου, της Νομαρχίας, τους κανόνες της πολεοδομίας!
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι μόνο σ’ αυτούς της ΑΕΚ , αφού το θέμα του γηπέδου της Ένωσης είναι στην επικαιρότητα. Τα ίδια ζήσαμε πριν από λίγα χρόνια με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό , αλλά και αυτούς του Ολυμπιακού! Επικαλούμαι τις μαρτυρίες του Μιχάλη Τσόχου και του Βασίλη Σαμπράκου όταν τότε στον Σπορ fmτολμήσαμε να διατυπώσουμε… αντιπολιτευτικό λόγο για την υπόθεση του γηπέδου Καραϊσκάκη. Το τι τραβήξαμε από το οπαδομάνι δεν λέγεται!!! Ούτε αυτά που μας χρέωσαν! Οι έχοντες καλό μνημονικό θα θυμούνται επίσης τον «αποκλεισμό» του ραδιοφώνου από την τότε διοίκηση των ερυθρολεύκων! Τι να λέμε λοιπόν και τι να γράψουμε!
Οι οπαδοί, όσο κανένας άλλος, γνωρίζουν και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της ομάδα τους! Πώς να μην απευθύνονται λοιπόν σ’ αυτούς οι παράγοντες; Αγνοούν όμως τα δικά τους δικαιώματα σαν άνθρωποι , σαν πολίτες της χώρας ! Εκεί καταντήσαμε! Γνωρίζουν για τους συντελεστές δόμησης αλλά αγνοούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, το είδος των συμβάσεων που έχουν υπογράψει, τι είναι αυτά τα περίφημα πλεονάσματα στον προϋπολογισμό; Η τυχόν επίτευξη τους, πόσο θα επιβαρύνει τις αποδοχές τους, ή την φορολογία τους;
Τι γίνεται ή τι πρόκειται να συμβεί με την πλήρη εφαρμογή των νέων ελαστικών μορφών εργασίας, με τις συντάξεις , με τις ασφαλιστικές εισφορές;
Σιγά να μην ασχοληθούν!!! Ας είναι οι πρόεδροι καλά , κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά! Σ’ αυτούς λοιπόν απευθύνεται ο Κωνσταντίνου και ο κάθε Κωνσταντίνου , σ’ αυτούς ο Αλεξανδρής , σ’ αυτούς ο Πέλκας ο ορχειδοδείκτης!!! Σ’ όλους αυτούς που δεν θα αναρωτηθούν ποτέ πως φτάσαμε σ’ αυτό το χάλι , το αθέμιτο να μασκαρεύεται σε κανόνα και ο διαιτητής να συναινεί! Σ' όλους αυτούς που δεν αναρωτιούνται για ποιο λόγο οι ΠΑΕ, ως επιχειρήσεις, δεν υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης, και παραμένουν εκτός επιτήρησης και μνημονίων. Πως είναι δυνατόν να έχουμε χάσει πια την χαρά του παιχνιδιού , πως το άθλημα –προϊόν κατάντησε μόνο προϊόν και μάλιστα ανίκανο να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό εκτός συνόρων!
Πως είναι δυνατόν να αξιώνουμε θέαμα σε ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους; Πως είναι δυνατόν να πλακώνονται γονείς χουλιγκάνοι σε αγώνες παιδικών πρωταθλημάτων; Και τόσα άλλα… Οι γρήγοροι στην σκέψη θα απαντήσουν ότι φταίει μία ομάδα για όλο αυτό το χάλι. Πως είναι όμως δυνατόν το βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει βρωμίσει μόνο από έναν!!! Ότι μας συμφέρει λέμε! Δεν πρόκειται ποτέ να τα βάλουμε με την «τίγρη μέσα μας», όσες φορές και αν μας το τραγουδήσουν οι Χαϊνηδες! Θα φταίει μονίμως ο αντίπαλος ο βρωμιάρης! Και αν βρεθούμε εγκλωβισμένοι στο αδιέξοδο της αυτοκριτικής , θα το κάνουμε με βαριά καρδιά επιστρατεύοντας ένα κάρο δικαιολογίες , ένα τσουβάλι συμψηφισμούς και ένα αμπάρι γεμάτο… ναι μεν αλλά!
Όσοι υπήρξαν αυστηροί με τις ομάδες τους , όπως με τον εαυτό τους , εξορίστηκαν! Δεν τους πέφτει λόγος, για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό , την ΑΕΚ , για όλες τις ομάδες! Αποτελούν την σιωπηρή μειοψηφία(;) , που ή έχει ξεκόψει από τα γήπεδα ή συνεχίζει να συχνάζει και απολογείται στον εαυτό της για τα πάθη της! Σ’ αυτούς τους λίγους τους έχοντες μνήμη και κρίση , ο Κωνσταντίνου μα και ο κάθε παράγοντας του ποδοσφαίρου απαξιεί να απευθυνθεί! Και το χειρότερο: Δεν γνωρίζουν τον τρόπο για να το κάνουν!!! Το μόνο που γνωρίζουν είναι να δημιουργούν ανέξοδο κλίμα αντιπαλότητας με σκοπό την επιβολή των δικών τους συμφερόντων! Των δικών τους και όχι του αθλήματος.
ΥΓ: Όταν βιάζεσαι να στείλεις το κείμενο λογικό να την πατήσεις! Έτσι στο άρθρο μετά το ντέρμπι της Κυριακής ο Κουρμπέλης έγινε…Κουτρουμπής και ο Λουντ έγινε Χουντ!
Σας ζητώ εκ των υστέρων συγνώμη και εκ των προτέρων για ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον, την κατανόηση σας!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!