Μόνο ο Ολυμπιακός θα έφτανε ως εδώ…

Μόνο ο Ολυμπιακός θα έφτανε ως εδώ…

Μόνο ο Ολυμπιακός θα έφτανε ως εδώ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την κατάσταση και την πορεία του Ολυμπιακού τον τελευταίο καιρό.

Να ξεκινήσω από το προφανές: η εμφάνιση του Ολυμπιακού χθες ήταν, με μία λέξη, θλιβερή. Δεν άξιζε τίποτα παραπάνω από αυτό που πήρε. Ο αντίπαλος του ήταν καλύτερος, κέρδισε δίκαια και θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ.

Πάμε παρακάτω, όμως: δεν ξέρω πολλές ομάδες που θα μπορούσαν να είχαν βγάλει το πρόγραμμα που έβγαλε ο Ολυμπιακός τον τελευταίο μήνα. Μέσα σε ακριβώς 31 ημέρες, από τις 16 Φεβρουαρίου έως χθες 19 Μαρτίου, ξέρετε τι έπαιξε;

Τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με Μπεσίκτας κι Οσμάνλισπορ.

Πλατανιάς - Ηρακλής, με επιστροφή αν καταλογιστεί πέναλτι.

Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό.

Ένα με τον δεύτερο της βαθμολογίας Πανιώνιο.

Δύο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο, σε ρεβάνς 0-0, αλλά και στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα.

Αυτά τα 10 παιχνίδια σε 31 ημέρες…

Και υπό ποιές συνθήκες;

Έχοντας παίξει άλλα 11 παιχνίδια μέσα 38 ημέρες σε βαρείς αγωνιστικούς χώρους, Γενάρη κι αρχές Φλεβάρη.

Έχοντας χάσει τέλη Γενάρη τον αρχηγό και καλύτερο του παίκτη (Μιλιβόγεβιτς) και μέσα Φλεβάρη τον πρώτο του σκόρερ (Ιντέγε).

Έχοντας αλλάξει αρχές Μάρτη προπονητή και πηγαίνοντας στα τέσσερα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια του προσωρινά με τον τεχνικό της ομάδας Νέων.

Έχοντας κόντρα διαιτησία σε όλα τα παιχνίδια του, με αποκορύφωμα στα ντέρμπι, με αποβολές όλων των στόπερ (Μποτία, Ντα Κόστα, Βιάνα!), με κατακύρωση του πιο οφσάϊντ γκολ της χρονιάς στο Περιστέρι κλπ, κλπ.

Έχοντας αντιπάλους πολύ πιο φρέσκους, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από τον…Αύγουστο κι από τον Δεκέμβριο (ΑΕΚ, Παναθηναϊκό).

Έχοντας πριν και μετά από την Τούμπα τη ρεβάνς για την πρόκριση στο Περιστέρι και το πρώτο ματς με την Μπεσίκτας, την στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε πλέον αποκλειστεί από την Ευρώπη και πριν το ματς με τον Ολυμπιακό είχε τη ρεβάνς Κυπέλλου με την Ξάνθη, παίζοντας με τους αναπληρωματικούς, αφού είχε κερδίσει 2-1 στην Θράκη.

Με όλα αυτά, ο Ολυμπιακός είναι στο +6 και +8 και +9 στο πρωτάθλημα, έχει περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μέχρι το 75’ της ρεβάνς με την Μπεσίκτας έψαχνε ένα γκολ για να προκριθεί στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας γκολκίπερ «κενή εστία» στην Κωνσταντινούπολη και με «δωρεά» στους Τούρκους το γκολ τους στο Καραϊσκάκη.

Ναι, ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός χθες στη Λεωφόρο, έχοντας όμως πριν μόλις τρεις ημέρες την τεράστια φθορά από το ταξίδι στην Τουρκία και κύρια το παιχνίδι με την Μπεσίκτας, πάνω απ΄ όλα δε ψυχολογία μηδέν από ένα αποκλεισμό με βαρύ σκορ.

Δεν ξέρω πολλές ομάδες που θα έμεναν όρθιες υπό όλες αυτές τις συνθήκες και θα έφταναν ως εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι όρθιος. Και κάνει και την αυτοκριτική του, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν κι από τα έργα που θα ακολουθήσουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.