Για πλάκα!

Για πλάκα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Για πλάκα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους «ταλιμπάν» του Παναθηναϊκού που έκαναν πάρτι κόντρα στον Ολυμπιακό και έχασαν τεράστια ευκαιρία να... γράψουν ιστορία!

Ντέρμπι; Ποιο ντέρμπι; Ο Παναθηναϊκός νίκησε για πλάκα τον Ολυμπιακό μόνο με 1-0 στην φλεγόμενη και όπως πρέπει από όλες τις απόψεις Λεωφόρο, τον «πάτησε» από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία, φτάνοντας σε πολύ μεγαλύτερο σκορ από το πρώτο ημίχρονο κιόλας!

Μία νίκη που τόσο ως αποτέλεσμα όσο και ως εικόνα πιστοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συμμάζεμα που έχουν κάνει στο ποδοσφαιρικό τμήμα οι Ουζουνίδης-Λυμπερόπουλος αλλά και το πόσο πολύ έχει αδικήσει αυτή η ομάδα τον εαυτό της που βρίσκεται 9 πόντους μακριά από τούτο τον Ολυμπιακό που πραγματικά δεν έχει αρχή, μέση και τέλος!

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό έστειλε... μήνυμα ότι αυτό το ντέρμπι θα είναι «πράσινο». Από το πρώτο σφύριγμα του Κομίνη μέχρι και το τελευταίο, οι παίκτες του Μαρίνου ήταν «ταλιμπάν» σε κάθε φάση, σε κάθε δεύτερη μπάλα, σε κάθε προσωπική μονομαχία. Ανάλογη τακτική προσήλωση, πάθος, δύναμη και... τρέλα έχουμε χρόνια να δούμε από το «τριφύλλι» σε ντέρμπι και αυτό πιστώνεται πέρα για πέρα στον Έλληνα τεχνικό που παρουσίασε ένα σύνολο «τρελών»! Δεν υπήρχε φάση που να παρατηθεί, δεν υπήρχε μπαλιά που να μην κυνηγηθεί, δεν υπήρχε το ασταμάτητο πρεσάρισμα για μία ώρα παιχνιδιού που έβγαλε... off τον ήδη κουρασμένο Ολυμπιακό.

Η κυριαρχία ήταν καθολική! Η κλάση του Μάρκους Μπεργκ και το απίθανο τελείωμα στο 15' έκανε το έργο πιο εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Η γκολάρα του Σουηδού(σχεδόν... εκτός ισορροπίας, πάνω στην κίνηση και με τροχιά στην μπάλα άπιαστη) σήκωσε στο πόδι την Λεωφόρο και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει εύκολα και δεύτερο και τρίτο!

Ο Καπίνο τους «έσωσε» και τους κράτησε ζωντανούς μέχρι και το τελευταίο λεπτό γιατί πέρα από τον νεαρό πορτιέρο, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αλλάξει τρίτη πάσα, δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ορθολογικά και δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην πίεση ψηλά των «πρασίνων», έχοντας τεράστιο πρόβλημα στα αριστερά της άμυνας, με τον Κουλιμπαλί να κάνει πάρτι αλλά να μην έχει πολλές φορές ουσία στις επιλογές του. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ούτε και στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός κράτησε λίγο παραπάνω μπάλα αλλά η ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με την έλλειψη δημιουργίας των φιλοξενούμενων, έδινε την εντύπωση πως φάση δεν θα γινόταν μπροστά στα καρέ του Βλαχοδήμου ούτε σε... 3 ακόμη παιχνίδια! Και πάλι ο Παναθηναϊκός πατούσε όποτε ήθελε περιοχή, και πάλι έβρισκε χώρους και δημιουργούσε φάσεις αλλά δεν τις τελείωσε σωστά.

Βάλτο ρε Εμποκού αγόρι μου, να βγούνε οι κορνέδες! Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν το δεύτερο γκολ δεν έρχεται, δεν χρειάζεται να το εκβιάσεις. Ο «Ούζου» είναι κυνικός κόουτς και χωρίς να «κλειστεί», ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμό, έκανε σωστή διαχείριση και έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή χωρίς να απειληθεί. Όλα τα φώτα απόψε είναι στον Μάρκους Μπεργκ και δικαίως σε έναν βαθμό.

Έβαλε το γκολ που έκρινε το ματς, ήταν εξαιρετικός στο κράτημα της μπάλας αλλά mvp του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Συγκλονιστικός! Ανίκητος στην μεσαία γραμμή, με κλεψίματα, κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες, σωστές επαφές με την μπάλα και δημιουργία. Μία εμφάνιση πιστοποίηση του ορθού της μεταγραφής του τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά και του μεγάλου ταλέντου που δεδομένα διαθέτει.

Απίστευτη ωριμότητα... Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, πήρε για πλάκα το ντέρμπι σε ένα βράδυ που το είχε ανάγκη ως οργανισμός να ζήσει όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές. Το είχε ανάγκη ο ξενερωμένος και φέτος κόσμος του, το είχαν ανάγκη όσοι κάθε Κυριακή είναι στην Λεωφόρο, το είχε ανάγκη μέσα στα αποδυτήριά του για να «φτιάξει» ψυχολογία ενόψει ημιτελικών Κυπέλλου και φινάλε πρωταθλήματος και το είχε ανάγκη για να «κλειδώσει» την είσοδο στην πεντάδα.

Ο Παναθηναϊκός το ήθελε περισσότερο, είχε τρόπο να το διεκδικήσει και το πήρε δίκαια, χάνοντας μια μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορικό σκορ!

Ατομική αξιολόγηση: Βλαχοδήμος 7, Κουλιμπαλί 7, Χουλτ 7, Μολέδο 8, Κουτρουμπής 8, Κουρμπέλης 9, Ζέκα 8, Εμποκού 7, Βιγιαφάνιες 5, Κλωναρίδης 6, Μπεργκ 9, Λέτο 6, Λουντ 5, Μπουμάλ(-).

Υ.Γ1: Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο γήπεδο, νίκησε και έξω από αυτό, καθώς δεν έγινε το παραμικρό κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Μπράβο στον κόσμο για την περιφρούρηση, μπράβο και στα στελέχη της ΠΑΕ που είναι υπεύθυνα για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή των αναμετρήσεων.

Υ.Γ2 Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού εδώ σε αυτή την γωνιά, χλευάζατε σχετικά με το ποστ του καλοκαιριού για το «πληρέστερο ρόστερ της 5ετίας», αγνοώντας προφανώς το έμψυχο δυναμικό που είχε ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια. Και τι έγινε, τελικά; Αυτό το ρόστερ που τον Γενάρη αποψιλώθηκε με την φυγή πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστώαπό τα «εγκλήματα» Οκτωβρίου-Νοεμβρίου μπορεί να μην πάλεψε για το πρωτάθλημα αλλά αυτόν τον Ολυμπιακό τον «πάτησε», του έκανε πλάκα και του έβαλε μόνο ένα, σε έναν αγώνα που τελείωσε με 12-1 τελικές και ούτε μία προς την εστία...

Υ.Γ3: Ακόμη ένα ματς που ο Ολυμπιακός δεν πήρε πέναλτι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.