Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 4-2

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 4-2

bet365

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε να χάνει από την Βαλένθια στο Camp Nou, όμως γύρισε το ματς σε 4-2 και επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στο Riazor.

Μια αγωνιστική μετά την ήττα-σοκ από την Λα Κορούνια, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε νίκησε εντός έδρας την Βαλένθια (4-2) και μείωσε στο -2 από την Ρεάλ Μαδρίτης από την οποία έχει και ματς περισσότερο. Οι Blaugrana είδαν τον Λιονέλ Μέσι να συνεχίζει την πορεία για την πρώτη θέση των σκόρερ με δύο γκολ κόντρα στις Νυχτερίδες, που προηγήθηκαν και έμειναν με δέκα στο πρώτο μέρος χωρίς να μπορούν να αντέξουν στο δεύτερο.

Χαμός έγινε στο ματς από την αρχή. Στο 8' ο Ντιέγο Αλβες νίκησε τον Σουάρες και στο 15' ο Ουρουγουανός έριξε κάτω με προσποίηση τον Γκαράι και έδωσε στον Μέσι αλλά ο Οριεγιάνα έκοψε πριν τη γραμμή. Στο 16' ο Μέσι έκανε τρομερή ντρίμπλα και προσπάθησε με μαγικό curler να βρει το παραθυράκι, όμως η μπάλα πέρασε έξω και στο 19' φάνηκε για πρώτη φορά η Βαλένθια όταν το βολέ του Σολέρ απέκρουσε δύσκολα ο Τερ Στέγκεν. Στο 16' ο Νεϊμάρ έπεσε μόλις ένιωσε το χέρι του Κανσέλο και δεν πήρε κάτι και στο 28' οι Νυχτερίδες προειδοποίησαν πριν σκοράρουν. Ο Μουνίρ έφυγε μετά το βολέ του Αλβες αλλά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή όπως ήθελε και κοντραρίστηκε σε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Παρέχο και ο Μανγκαλά με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι Blaugrana δεν άργησαν να αντιδράσουν καθώς στο 35' ο Νεϊμάρ εκτέλεσε πολύ έξυπνα και γρήγορα το πλάγιο άουτ βρίσκοντας τον Σουάρες που με πλασέ κλάσης έκανε το 1-1. Ούτε αυτό το σκορ όμως έμεινε για πολύ με τη δράση να συνεχίζεται δυνατά. Αφού στο 40' ο Μέσι είχε φάουλ, άουτ, στο 44' έγινε η φάση που έδωσε στην ομάδα του Λουίς Ενρίκε μεγάλο πλεονέκτημα. Ο Μανγκαλά έριξε από πίσω τον Σουάρες εντός περιοχής και αφού είδε κόκκινη, παραχώρησε πέναλτι. Ο Μέσι έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του σπεσιαλίστα στις επεμβάσεις, Ντιέγο Αλβες, για το 2-1, που όμως δεν έμελλε να είναι το τελικό αφού με τη σέντρα η Βαλένθια έκανε το 2-2 με τον Μουνίρ μετά την εξαιρετική πάσα του Γκαγιά.

Στο δεύτερο μέρος, όπως ήταν αναμενόμενο, οι φάσεις δεν ήταν τόσο πολλές, όμως η Μπαρτσελόνα ήταν απόλυτη, κυριαρχόντας και κάνοντας το καθήκον της. Στο 52΄ο Μέσι έβγαλε μόνο τον Νεϊμάρ τον οποίο ο Αλβες νίκησε με τα πόδια σε τετ-α-τετ αλλά στο επόμενο λεπτό οι Blaugrana πήραν ξανά προβάδισμα όταν ο Μέσι με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-2. Στο 64' ο Νεϊμάρ είχε διαγώνιο αριστερό σουτ άουτ και στο 72' χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε όταν μετά την επέμβαση του Αλβες στο σουτ του Μέσι ο Σουάρες δεν τα κατάφερε σε κενό τέρμα. Στο 76' ο Νεϊμάρ με καταπληκτικό φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κοντά στη συμβολή, για να διαμορφώσει το τελικό 4-2 ο Αντρέ Γκόμες σε κενό τέρμα μετά την πολύ όμορφη προσπάθεια του Νεϊμάρ από αριστερά και την ασίστ πάρε-βάλε.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα