Σαμπντόρια - Γιουβέντους 0-1

Gazzetta team
Σαμπντόρια - Γιουβέντους 0-1

bet365

Ο Κολομβιανός σκόραρε στο ματς Νο50 ως Μπιανκονέρο και η Γιουβέντους πέρασε από τη Γένοβα (1-0 την Σαμπντόρια) ενώ η Λάτσιο έμεινε στο 0-0 με την Κάλιαρι. Στο 90' η Φιορεντίνα (0-1 στην Κροτόνε).

Το ματς στο Luigi Ferraris άρχισε με το σουτ του Ιγουαΐν που απέκρουσε ο Πουτζιόνι στο 3' αλλά η ευκαιρία της Σαμπντόρια ήταν καλύτερη στο 6' με το άστοχο διαγώνιο του Κουαλιαρέλα. Ακόμη καλύτερη, βέβαια, ήταν η φάση του επόμενου λεπτού, όταν ο Ασαμόα σέντραρε και ο Κουαδράδο με ωραία καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-1. Η Γιούβε είχε καλό ρυθμό και είχε και καλές ευκαιρίες για να καθαρίσει από νωρίς το ματς αλλά οι Ιγουαΐν και Μάντζουκιτς δεν έκαναν το 0-2 στο 16' και στο 19'. Στο 28' ο Ντιμπάλα αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων (σύμφωνα με το Sky Italia καθησύχασε τους συμπαίκτες του ότι δεν είναι κάτι σοβαρό) για να μπει στη θέση του ο Πιάτσα και στο 45' ο Ιγουαΐν τα έκανε όλα καλά αλλά ο Πουτζιόνι απέκρουσε, διατηρώντας το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, πάντως, ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός. Η Σαμπντόρια ήθελε να πιέσει αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι ουσιαστικό, ενώ στάθηκε και άτυχη με τον τραυματισμό του Σικ που είχε περάσει ως αλλαγή, με τους Μπιανκονέρι από την άλλη πλευρά να μην κάνουν ευκαιρίες και να περιορίζονται στο να διαχειριστούν την κατάσταση. Μέχρι και τα τελευταία λεπτά το έκαναν καλά αλλά στο φινάλε κάποια λάθη έδωσαν τη δυνατότητα στους Μπλουτσερκιάτι να πιέσουν αρκετά, απειλώντας στο 95' με την κεφαλιά του Ρετζίνι, μετά το κόρνερ του Μουριέλ, που έφυγε άουτ.

Κόλλησε στο Sant'Elia η Λάτσιο
Η Λάτσιο κυριάρχησε της Κάλιαρι στην Σαρδηνία αλλά δεν ήταν αποτελεσματική μπροστά στην αντίπαλη εστία και άφησε δύο βαθμούς στο Sant'Elia χάνοντας το νικηφόρο σερί της (0-0). Οι Ρωμαίοι είχαν 8 νίκες στα προηγούμενα 9 παιχνίδια εντός/εκτός έδρας, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν ποτέ τον Ράφαελ. Ο μόνιμος σκόρερ, Τσίρο Ιμόμπιλε, έχασε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θα μπορούσε να έχει σκοράρει με τους Κεϊτά Μπαλντέ και Μάρκο Παρόλο. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η Κάλιαρι βρήκε χώρους και βρέθηκε κοντά στο γκολ με τους Ζοάο Πέδρο και Σιμόνε Παντοΐν, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Παίξε νόμιμα στην Vistabet με επιστροφή στοιχήματος στο Παρί - Λυών, αν ο Καβάνι ανοίξει το σκορ.

Ξανά στο 90' η Φιορεντίνα!
Οπως έγινε και την προηγούμενη αγωνιστική, εντός έδρας κόντρα στην Κάλιαρι, η Φιορεντίνα πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 90' με τον Νίκολα Κάλινιτς και έφυγε με τη νίκη από το Ezio Scida της Κροτόνε (0-1). Οι Viola είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Κάλινιτς και ο Ιλιτσιτς δοκάρι με ένα από τα κλασικά curlers από μακρινή απόσταση. Οι νεοφώτιστοι λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά στο 60' αλλά το σουτ του, πρώτου σκόρερ τους, Ντιέγο Φαλτσινέλι, από τη γωνία της περιοχής πήγε στο δοκάρι και στο 73' ο Κάλινιτς βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Αλεξ Κορντάζ απέκρουσε με εκπληκτική επέμβαση το αριστερό βολέ του. Ο Κροάτης τελικά σκόραρε στο 90' ύστερα από την μπαλιά του Ρικάρντο Σαπονάρα χαρίζοντας τη νίκη στην Φιορεντίνα.

Συνήλθε η Αταλάντα
Μετά τον διασυρμό από την Ιντερ, το εντός έδρας ματς με την Πεσκάρα ήταν ακριβώς ό,τι χρειάζονταν οι Μπεργκαμάσκι ώστε να πάρουν τη νίκη και να επανέλθουν τα χαμόγελα. Αυτό έγινε στο Atleti Azzurri d' Italia, με τον Γκόμες να έχει όρεξη και να ανοίγει το σκορτ στο 14' από κοντά (1-0). Στο 17' ο Τολόι λίγο έλειψε να βάλει γκολάρα με ανάποδο ψαλίδι, οι Πετάνια και Κριστάντε είχαν ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0 από το πρώτο 45λεπτο αλλά αυτό, τελικά, έγινε στο 69': Σέντρα του Γκόμες, κοντινή προσπάθεια του Γκράσι και το τρίποντο ήταν γεγονός. Απλά ήρθε με ακόμη πιο πανηγυρικό τρόπο, αφού στο 93' ο Γκόμες με σουτ εντός περιοχής, μετά την πάσα του Κεσί, έγραψε το τελικό 3-0. Και κάπως έτσι, η Αταλάντα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι έπιασε την Ιντερ στους 55 βαθμούς, επίδοση που είναι η καλύτερη της από τότε που η νίκη δίνει τρεις πόντους.

Poker η Μπολόνια
Στο Renato Dall' Ara η Κιέβο έδειξε ικανή να φύγει με διπλό αφού στο 40' ο Κάστρο νίκησε τον Ντα Κόστα στο τετ α τετ, μετά την πάσα του Ινγκλέζε, κάνοντας το 0-1. Το πρώτο 45λεπτο, προφανώς, δεν ήταν καλό για την Μπολόνια αλλά το δεύτερο ήταν τέλειο αφού έκανε την ανατροπή και συνέτριψε με 4-1 τους Βερονέζους. Οι Ροσομπλού του Ρομπέρτο Ντοναντόνι ισοφάρισαν στο 61' με σουτ του Βέρντι στην κίνηση μετά την σέντρα του Κρέιτσι και στο 72' ο Τζεμαϊλί με κεφαλιά, μετά την σέντρα του Ντι Φραντσέσκο, έκανε το 2-1. Ο Ελβετός σκόραρε ξανά στο 90', αυτή τη φορά σε τετ α τετ με τον Σορεντίνο στην αντεπίθεση, ανεβάζοντας το σκορ στο 3-1 και στο 93' ο Ντι Φραντσέσκο με δυνατό σουτ εντός περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

 

SERIE A Τελευταία Νέα