Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

bet365

Η Βασίλισσα πέρασε από το άντρο του Βαλβέρδε, νίκησε 1-2 την Μπιλμπάο και απέκτησε αέρα πέντε βαθμών από την Μπαρτσελόνα.

Αυτή τη φορά η Αθλέτικ πίστεψε ότι θα άλλαζε την πρόσφατη εις βάρος της ιστορία. Αήττητη για 19 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στον «Λάκκο των Λεόντων», σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να... δαγκώσει και την Ρεάλ. Μόνο που για τους Μαδριλένους το εν λόγω γήπεδο, αλλά και ο προκάτοχός του, έχει καταστεί παιδική χαρά. Η Βασίλισσα πέρασε από εκεί με μεγάλη δυσκολία, αλλά μετά το υπέρ της 1-2, μετράει οκτώ επιτυχίες και μία μόλις ήττα 11 πρόσφατες επισκέψεις.

Οι φιλοξενούμενοι πιέστηκαν πολύ και ειδικά στο ξεκίνημα, με τον Κέιλορ Νάβας να σταματάει με δυσκολία το πλασέ του Ραούλ Γκαρθία, ενώ ο Γιεράι με εξ επαφής προβολή (15') σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Στην αμέωσες επόμενη φάση ο Κέπα έκανε το ίδιο στην απέναντι εστία απέναντι στον Ρονάλντο, αλλά δεν τα κατάφερε στο 24', με τον Κριστιάνο να σερβίρει πάρε βάλε για το πλασέ του Μπενζεμά.

Η Αθλέτικ βρήκε ωστόσο, στην ισοφάριση, όταν οι Ραούλ Γκαρθία, Αντούριθ έπαιξαν κεφαλίτσες (65') και ο τελευταίος έβαλε το ένατο φετινό του. Μόνο που η χαρά των Βάσκων κράτησε μόνο για δύο λεπτά. Από κόρνερ ο Κριστιάνο έπιασε την κεφαλιά προς τα πίσω και από κοντά ο κορυφαίος του αγώνα, Καζεμίρο πλάσαρε, σφραγίζοντας μία εκπληκτική προσωπική εμφάνιση με το τέταρτο γκολ του με την Ρεάλ (σ.σ.: τα τρία φέτος).

Μέχρι το φινάλε η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν διαχειρίστηκε ομαλά την πίεση και πήρε ένα πολύ σοβαρό τρίποντο σε μία από τις πιο ζόρικες έδρες της Ισπανίας. Μάλιστα απέναντι στην Μπιλμπάο έχει πλέον 113 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Και με αυτό τον τρόπο απέκτησε αέρα πέντε βαθμών από την Μπαρτσελόνα στην πορεία προς τον τίτλο...

* Ο Μπενζεμά έφτασε τα 119 γκολ στην La Liga και έγινε ο 10ος σκόρερ της Ρεάλ, ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Αμάνθιο Αμάρο!

* 49 γκολ με το κεφάλι ο Αντούριθ, έπιασε στην 1η θέση των εν ενεργεία σκόρερ με κεφαλιές τον Κριστιάνο!

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κέπα, Γιεράι, Ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα, Λαπόρτ, Μπενιάτ, Ιτουράσπε, Λέκουε (60' Μουνιαΐν), Ραούλ Γκαρθία (86' Σουσαέτα), Γουίλιαμς, Αντούριθ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (61' Λούκας Βάθκεθ), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (79' Ισκο), Μπενζεμά (86' Μοράτα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα