Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ροστόβ 1-0

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ροστόβ 1-0

bet365

Η Μάντσεστερ πέρασε στους «8» με το 1-0 επί της Ροστόβ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έμεινε εκτός με δεύτερη ήττα (1-0) στην Αντερλεχτ. Η Λυών απέκλεισε την Ρόμα, η Σάλκε την Γκλάντμπαχ και ο Αγιαξ την Κοπεγχάγη.

Ζορίστηκε το φαβορί
Η αλήθεια είναι ότι η ισοπαλία στην Ρωσία (1-1) δεν διασφάλιζε την πρόκριση για την Γιουνάιτεντ. Στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν αναμφίβολα το φαβορί, αλλά και πάλι άργησε να το κλειδώσει, φτάνοντας τελικά στο υπέρ της 1-0 κόντρα στην Ροστόβ. Ηταν αφεντικό στο ματς, αλλά και άτυχη. Ειδικά στα δύο δοκάρια που είχε ο Ιμπραΐμοβιτς στο α' μέρος, με τον Μεντβέντεφ να νικάει στη φάση του ματς τον Πογκμπά (τραυματίστηκε ο Γάλλος μέσος, μάλλον θλάση προσαγωγό), με την ομάδα να μην μπορεί να βρει δίχτυα. Το γκολ το βρήκαν οι Κόκκινοι Διάβολοι σε αντεπίθεση και με τον Ιμπρα να σερβίρει με υπέροχο τακουνάκι πάρε βάλε στον Μάτα (70'). Στις καθυστερήσεις χρειάστηκε να απογειωθεί ο Ρομέρο για να βγάλει το φάουλ του Νομπόα και να μην πάει το παιχνίδι στην παράταση.

Αντεξε και πέρασε η Λυών
Στη ρεβάνς του 4-2, με το οποίο είχε επικρατήσει η Λυών στη Γαλλία, η Ρόμα μπήκε για να σκοράρει αμέσως και θα μπορούσε να το κάνει στο 6' με το δοκάρι του Ρούντιγκερ ή την προσπάθεια του Σαλάχ στην επαναφορά, όπως θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 12' με το τετ α τετ του Αιγύπτιου. Τελικά αντί να γίνει το 1-0 έγινε το 0-1 στο 16' με την κεφαλιά του Ντιακαμπί μετά το φάουλ του Βαλμπουενά. Οι Τζαλορόσι πάντως αντέδρασαν σωστά αφού στο επόμενο λεπτό ισοφάρισαν με την κοντινή προβολή του Στρούτμαν μετά του φάουλ του Ντε Ρόσι (1-1). Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι το πίστεψε ξανά και αφού ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μορέλ στο 20', θα μπορούσε να βάλει δεύτερο γκολ τόσο στο 33' με τον Ναϊνγκολάν όσο και στο 41' με τον Στρούτμαν, ο οποίος νικήθηκε δύο φορές από τον Λόπες μετά το τακουνάκι του Σαλάχ.

Στο 46' ο Ναϊνγκολάν πλησίασε στο γκολ αλλά ο Λόπες απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά, με τον Σπαλέτι να ρίχνει στο ματς τον Ελ Σαράουι αντί του Μπρούνο Πέρες στο 59'. Ενα λεπτό μετά, ο «Φαραώ» γύρισε από δεξιά και η ασυνεννοησία των Ζαλέ και Τουσάρ έφερε το αυτογκόλ (2-1)! Οι Ρωμαίοι ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν σκορ πρόκρισης αλλά ο Ελ Σαράουι στο 63' είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ μετά την καλή ενέργεια του, για να απαντήσει η Λιόν στο 65' με τον Κορνέ. Το ματς ήταν ανοιχτό σε όλα, με τους Ιταλούς να πιέζουν και τους Γάλλους να έχουν χώρους για αντεπιθέσεις, πλησιάζοντας στην ισοφάριση στο 77' με το ωραίο μακρινό πλασέ του Τολισό που απέκρουσε ο Αλισον. Σε μια τελευταία προσπάθεια για να βρει το γκολ πρόκρισης, ο Σπαλέτι έριξε στο ματς τον Τότι στο 84' και στο επόμενο λεπτό χρειάστηκε η σωστή αντίδραση του Αλισον για να μην κάνει το 2-2 ο Κορνέ. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η τελευταία φάση του ματς αφού η πίεση της Ρόμα ως το 95' δεν είχε αποτέλεσμα, με την Λυών να πανηγυρίζει την πρόκριση στους «8»!

Το πάλεψε ο ΑΠΟΕΛ
Για τον ΑΠΟΕΛ η αποστολή ήταν εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της ήττας με 1-0 στην Κύπρο. Ωστόσο, όσο άντεχε χωρίς να έχει μπει γκολ στις Βρυξέλλες, έμενε ζωντανός. Οι Βέλγοι πραγματικά έχασαν πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορούσαν να νικήσουν τον εξαιρετικό Βάτερμαν. Το γκολ όμως οι Κύπριοι το δέχτηκαν, τη στιγμή που πιέζονταν λιγότερο, με τον Ατσεαμπόνγκ (65') να σκοράρει στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και να γράφει το 1-0. Ο Αρτυματάς άγγιξε την ισοπαλία (79'), με τον Ρουμπέν να τον σταματάει με σπουδαία απόκρουση.

Η Σάλκε τον «εμφύλιο»
Η Σάλκε ήταν η μεγάλη νικήτρια στον γερμανικό «εμφύλιο» με την Γκλάντμπαχ, καθώς επέστρεψε από το 2-0, πήρε ισοπαλία 2-2 και μαζί την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Οι ομάδες ξεκίνησαν προσεκτικά, όμως γρήγορα οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία και πήραν το προβάδισμα στο 26’, όταν ο Κρίστενσεν έκανε την τελική προσπάθεια, η μπάλα βρήκε στον Χέβεντες και κατέληξε στα δίχτυα του Φέρμαν για το 1-0. Το ματς ήταν ανοιχτό στη συνέχεια, ο ρυθμός καλός, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Νταούντ με γκολάρα στην αντεπίθεση έκανε το 2-0 και έδειξε να καθαρίζει την πρόκριση για τα πουλάρια. Η είσοδος του Μάιερ, όμως, στην επανάληψη άλλαξε τα πάντα και οι βασιλικοί με μεγάλη δόση τύχης κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ήταν μεν καλύτεροι, όμως στο 54’ η μπάλα βρήκε σε... λακούβα μετά το σουτ του Γκορέτσκα και ξεγέλασε τον Ζόμερ για το 2-1, ενώ στο 68’ ο διαιτητής Κλάτενμπεργκ είδε πέναλτι σε χέρι του Νταούντ, σε μία φάση που πιθανότατα δεν υπήρχε τίποτα, και ο Μπανταλέμπ έκανε το 2-2! Το τέμπο ήταν υψηλό μέχρι το τέλος, οι ευκαιρίες χάνονταν και στις δύο εστίες, όμως τίποτα δεν άλλαξε.

Έκανε την ανατροπή ο Άγιαξ
Ο Άγιαξ ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), επιβλήθηκε με 2-0 της Κοπεγχάγης και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι στο πρώτο μέρος, άνοιξαν το σκορ στο 23’ με τον Τραορέ, ενώ βρέθηκαν μία ανάσα από την πρόκριση, όταν ο Ντόλμπεργκ έκανε με πέναλτι το 2-0 στο 45+3’. Οι Δανοί το πάλεψαν στην επανάληψη, οι Ολλανδοί οπισθοχώρησαν, όμως παρά τις ευκαιρίες το γκολ δεν ήρθε ποτέ για την Κοπεγχάγη. Στο τέλος, μάλιστα, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν βγει όλοι στην επίθεση, οι γηπεδούχοι έχασαν απίθανες ευκαιρίες, όμως δεν το πλήρωσαν, με το 2-0 να παραμένει.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ «16»

Γκενκ – Γάνδη 1-1 (5-2)
(20' Καστάν – 84' Φερστράτε)

Κρασνοντάρ – Θέλτα 0-2 (1-2)
(52' Μάγιο, 80' Ιάγο Ασπας)

Μπεσίκτας - Ολυμπιακός 4-1 (1-1)
(10' Αμπουμπακάρ, 22', 75' Μπάμπελ, 84' Τοσούν – 31' Ελιουνούσι)

Αγιαξ – Κοπεγχάγη 2-0 (1-2)
(23' Τραορέ, 45'+3' πεν. Ντόλμπεργκ)

Αντερλεχτ – ΑΠΟΕΛ 1-0 (1-0)
(65' Ατσεαμπόνγκ)

Γκλάντμπαχ – Σάλκε 2-2 (1-1)
(26' Κρίστενσεν, 45'+2' Νταχούντ – 54' Γκορέτσκα, 68' Μπενταλέμπ)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Ροστόβ (1-1)
(70' Μάτα)

Ρόμα – Λυών 2-1 (2-4)
(17' Στρούτμαν, 60' αυτ. Τουσάρ – 16' Ντιακαμπί)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα