Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 0-0

Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβερκούζεν 0-0

bet365

Μετά το υπέρ τους 4-2 στο Λεβερκούζεν, οι Ροχιμπλάνκος κράτησαν το 0-0 στην Μαδρίτη και μπήκαν στην τελική οκτάδα του Champions League/ Πρωταθλητριών για ένατη φορά στην ιστορία τους.

Ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία περίπτωση να περάσει η Λεβερκούζεν. Δεν ήταν μόνο ότι η Ατλέτικο είχε περάσει από την «Μπάι Αρένα» με το γεμάτο 2-4 στο πρώτο ματς, αλλά και ότι οι Γερμανοί παρατάχθηκαν σχεδόν με μισή ομάδα από ρεζέρβες. Οι Ροχιμπλάνκος από την άλλη δεν είχαν κανέναν απολύτως λόγο για να φορτσάρουν και έτσι η ρεβάνς έμεινε χωρίς γκολ και με απειροελάχιστο θέαμα.

Αρχικά ήταν ο Λένο που έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις στο πλασέ του Κορέα (38') και το σουτ του Κόκε (40'). Τίποτ' άλλο δεν υπήρξε στο α' μέρος και στην επανάληψη ήταν ο Κορέα (55') που έκανε δύο ωραίες προσποιήσεις σε μισό μέτρο, αλλά το πλασέ του πέρασε από το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκριεζμάν πήγε να βάλει γκολάρα, αλλά η λόμπα του πήρε πολλά φάλτσα και δεν κατέληξε στην εστία.

Στο 68' συνέβη η τεράστια φάση του αγώνα, με τον Ομπλάκ να κάνει τριπλή επέμβαση σε πέντε δευτερόλεπτα απέναντι σε Μπράντ και Φόλαντ (δις), καθώς τα έπιανε και σηκωνόταν ξανά και ξανά. Μέχρι το φινάλε δεν συνέβη κάτι άλλο και η Ατλέτικο θα δώσει το παρών για ένατη φορά στην οκτάδα του Champions League/ Πρωταθλητριών και για τέταρτη διαδοχική για πρώτη της φορά.

* Στην ιστορία του Champions League μόνο δύο φορές έχει ανατραπεί νίκη εκτός έδρας στο πρώτο ματς (Παναθηναϊκός-Αγιαξ 1996, Μπάγερν-Ιντερ 2011)!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Χιμένες, Γκοδίν, Λούκας, Βρσάλικο, Τομάς, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (71' Σάβιτς), Κορέα (64' Γκαϊτάν), Γκριεζμάν

Λεβερκούζεν (Ταϊφούν Κορκούτ): Λένο, Ντράγκοβιτς, Γιεντβάι, Βέντελ, Χίλμπερτ, Καμπλ, Μπάουμγκαρντλινγκερ, Μπραντ (78' Μπέιλι), Μπελαράμπι, Φόλαντ (88' Αράνγκις), Ερνάντες (81' Μεχμέντι).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα