Το... δέντρο της πρόκρισης

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το... δέντρο της πρόκρισης

bet365

Δεν είναι το πιθανότερο. Δεν είναι όμως και... απίθανο. Ο Ολυμπιακός δεν πάει στην Πόλη για αναψυχή. Και εν όψει της... δεύτερης φοράς με τη Μπεσίκτας, είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν από μια εβδομάδα. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Νιώθουν καλά στην ιδέα της πρόκλησης. Δεν σκοπεύουν λοιπόν να το προσπαθήσουν μόνο για τους... τύπους. Επιθυμούν πραγματικά να αξιοποιήσουν τις λίγες πιθανότητες που τους προσφέρει η ρεβάνς. Και γιατί όχι; Σε μια χρονιά που έχει ήδη περάσει από σαράντα κύματα, να πετύχουν κάτι που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία του κλαμπ. Μια πρόκριση σε προημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αν είναι πιθανό; Σίγουρα δεν είναι το πιθανότερο. Σίγουρα όμως δεν είναι και απίθανο. Οι Τούρκοι αποτελούν το καθαρό φαβορί. Ήταν από την κλήρωση, ισχυροποίησαν και άλλο τη θέση τους μετά το Καραϊσκάκη. Δεν αποτελούν όμως και ομάδα από εκείνες που... σηκώνουν απαγορευτικό. Αν ήταν τέτοια, θα είχαν τελειώσει τη δουλειά από το Φάληρο μετά την ισοφάριση. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός έδειξε να μην διαθέτει εναλλακτικό πλάνο λειτουργίας. Το άφησαν ανοιχτό, και αυτό από μόνο του αποτελεί μια ιδιαίτερη συνθήκη.

Αυτή τη φορά είναι όλοι καλύτερα προετοιμασμένοι. Και το rotation με τον Ατρόμητο έπιασε τόπο, και ο Σεμπά επιστρέφει έστω για μισή ώρα, και το κυριότερο, ο Ολυμπιακός μοιάζει πλέον εξοικειωμένος με την ιδέα της Μπεσίκτας. «Τους ξέρουμε» επανέλαβε χθες δύο-τρεις φορές κατά την ώρα του βίντεο, ο Βασίλης Βούζας. Και η παρατήρηση του, όσο απλή μοιάζει, τόσο ουσιαστική γίνεται πριν από το δεύτερο ματς. Είναι πλεονέκτημα να έχεις αντιμετωπίσει μόλις πριν από λίγες ημέρες έναν αντίπαλο. Πλεονέκτημα που λειτούργησε μια χαρά, στα προηγούμενα.

Η ιδέα που σχημάτισαν οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά το πρώτο ενενηντάλεπτο, είναι πως όσο ταλέντο υπάρχει στο οπλοστάσιο της Μπεσίκτας τόσο «έπαρση» βγάζει στο παιχνίδι του. Και αυτό ίσως να αποτελεί την πιο σοβαρή αδυναμία των Τούρκων. Μέσα στο γήπεδο έδιναν την αίσθηση ότι περισσότερο έψαχναν το «δύσκολο» και λιγότερο τα βασικά για να επικρατήσουν.

Στο Φάληρο ο Ολυμπιακός δεν είχε... εκπλήξεις. Δεν είχε και χρόνο να τις σχεδιάσει, μερικές ώρες μόλις μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας. Έμεινε στη λογική του 4-2-3-1, και προσπάθησε με έναν συγκεκριμένο τρόπο να νικήσει. Αύριο, ίσως είναι αλλιώς. Η χθεσινή δοκιμή στον Ρέντη άλλωστε αφήνει ένα περιθώριο για κάτι άλλο. Κάποια στιγμή στο «διπλό» ο Βασίλης Βούζας χρησιμοποίησε μαζί στην ευθεία της μεσαίας γραμμής τους Καμπιάσο, Ρέτσο και Ρομαό. Όσο για τους πιο... μπροστά; Φορτούνης και Μανθάτης αλλά σαν «εσωτερικοί», όχι στα άκρα. Λίγο πιο πίσω από τον Ανσαριφάρντ. Σχηματισμός «κόντρας» από τον άξονα. Χωρίς εξτρέμ. Σαν... Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μια επιλογή σαν αυτή, αφήνει στον πάγκο πέραν του Σεμπά, τον Μάρτινς, τον Ελιονούσι, τον Μάριν, τον Ανδρούτσο. Ως και πέντε διαφορετικές επιλογές δηλαδή για θέσεις από τη «μέση και μπροστά». Επιπλέον σημειώστε πως από την εντεκάδα που συζητάμε δεν έπαιξαν με τον Ατρόμητο οι: Σισοκό, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρομαό, Μανθάτης ενώ ο Ανσαριφάρντ αγωνίστηκε μόλις μισή ώρα.

Οι Ερυθρόλευκοι μπορούν λοιπόν να ποντάρουν στις δυνάμεις τους. Μπορούν να έχουν και έξτρα επιλογές. Είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι πριν το πρώτο ματς. Δεν έχουν κανένα άγχος διότι ο καθένας καταλαβαίνει ότι κυνηγούν υπέρβαση. Και κυρίως είναι συνειδητοποιημένοι για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Τα υπόλοιπα στην... αρένα της Πόλης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής