Γιουβέντους - Πόρτο 1-0

Γιουβέντους - Πόρτο 1-0

bet365

Μια από τις πιο χαλαρές προκρίσεις στην ιστορία της πήρε η Γιουβέντους που επικράτησε (και) στο Τορίνο της Πόρτο (1-0), η οποία έπαιξε ξανά με δέκα παίκτες για 45+ λεπτά.

Αν την ώρα της κλήρωσης έλεγε κάποιος σε παίκτες, προπονητές και οπαδούς της Γιουβέντους πόσο εύκολη θα ήταν η πρόκριση ίσως να μην το πίστευαν. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει ούτως ή άλλως διαφορά ποιότητας από την Πόρτο, η οποία όμως δεν μπόρεσε να παίξει στα ίσα από ανοησία ίσως των παικτών της και στα δύο ματς. Υστερα από το 0-2 του Dragao οι Bianconeri, που παρέμειναν αήττητοι για 21ο σερί ματς στην Ευρώπη, επικράτησαν και στο Juventus Stadium με πέναλτι του Ντιμπάλα και επέστρεψαν στα προημιτελικά του Champions League. Μετά τον αποκλεισμό των Δράκων, η Πορτογαλία από τη σεζόν 2018-19 χάνει μια ομάδα από το CL και την παίρνει η Ρωσία.

Από το πρώτο κομμάτι του αγώνα φάνηκε ότι η Γιουβέντους δεν είχε πρώτο μέλημα να πιέσει, ούτε πρόβλημα να δώσει μπάλα και χώρο στην Πόρτο. Οι Δράκοι είχαν διαστήματα κατοχής στο αντίπαλο μισό, όμως οι γηπεδούχοι τις δύο πρώτες καλές στιγμές με τα σουτ του Ντιμπάλα (3', 6') τα οποία όμως δεν βρήκαν τον στόχο. Οι Bianconeri περίμεναν την κόντρα, όμως είχαν τις επόμενες ευκαιρίες με σέντρες. Στο 23' ο Κουαδράδο βρήκε τον Μάντζουκιτς αλλά η κεφαλιά του πήγε στα χέρια του Κασίγιας, στο 28' η προσπάθεια του Ιγουαΐν από δεξιά δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελαν οι τιφόζι και στο 38' ξανά ο Κροάτης φορ έπιασε κεφαλιά μετά το κόρνερ του Ντιμπάλα αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Στο 40' έγινε η φάση που έκρινε στο ματς, με παίκτη της Πόρτο να βλέπει κόκκινη, όπως και στο πρώτο παιχνίδι. Ο Ιγουαΐν έκανε το πλασέ από κοντά και Μάξι Περέιρα απέκρουσε με το χέρι για να δει απευθείας κόκκινη και να παραχωρήσει πέναλτι με το οποίο ο Ντιμπάλα έκανε το 1-0 απέναντι στον Ικερ Κασίγιας.

Ο,τι δεν έκανε στα πρώτα 45' η Πόρτο το έκανε στο ξεκίνημα της επανάληψης καθώς στο 49' ο Σοάρες έφυγε σε τετ-α-τετ με τον Μπουφόν αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Μπραχίμι λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ στη συνέχεια και στο 60' ο Μάρκο Πιάτσα, που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, είχε διαγώνιο αριστερό άουτ, όμως συνέβη και με τον Ιγουαΐν στο 66'. Το τελευταίο κομμάτι του αγώνα δεν... υπήρχε με τις δύο ομάδες να μην έχουν λόγο να φορτσάρουν. Ο Ντιμπάλα είχε βολέ με καλές προϋποθέσεις ψηλά και στο 82' ο Ντιόγο Ζότα βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπουφόν αλλά το σκαφτό πλασέ πέρασε άουτ για να μείνει το 1-0 μέχρι το τέλος.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα