Πλατανιάς - Βέροια 1-0

Γιώργος Ντυμένος
Πλατανιάς - Βέροια 1-0

bet365

Ο Πλατανιάς βρήκε την λύση με τον Μουνάφο! Επικράτησε με 1-0 της Βέροιας (έπαιζε με 10 από το 22΄, κόκκινη ο Αντονιάν) και παραμένει για τα καλά σε τροχιά πλέι οφ! Κατήφορος χωρίς επιστροφή για την «Βασίλισσα του Βορρά».
Λένε πως τα όνειρα είναι δωρεάν, αλλά εκείνα που κάνουν στον Πλατανιά αποτελούν «έργο» σκληρής δουλειάς και επιμονής. Οι Κρητικοί κέρδισαν (1-0) την Βέροια και πλέον όχι μόνο παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ, αλλά θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» της επόμενης σεζόν.
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 (φορ οι Γιακουμάκης, Σίνγκνεβιτς), ενώ ο Ράτκο Ντόστανιτς προτίμησε το κλασικό 4-2-3-1.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας «μονόλογος» των γηπεδούχων, καθώς η ανάπαυλα τους βρήκε να έχουν αέρα ενός τέρματος (Μουνάφο 30') και να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο. Οι τελικές ήταν 6-1 υπέρ τους, η κατοχή μπάλας 73%-27% και ουσιαστικά η αναμέτρηση παίζονταν στο... μισό γήπεδο. Εκείνο των φιλοξενουμένων. Οι Κρητικοί άλλωστε είχαν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς από το 23' έπαιζαν με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Αντονιάν.
Η φάση του γκολ που άνοιξε ο Πλατανιάς το σκορ, σηκώνει πολύ κουβέντα. Εκείνη τη στιγμή υπήρχε στο έδαφος παίκτης της Βέροιας που κρατούσε το κεφάλι του, καθώς βρήκε η μπάλα πάνω του μετά από σέντρα του Στάθη (στη συνέχεια ο μπακ των γηπεδούχων που πήρε ξανά τη κατοχή έδωσε στον Μενδρινό, που σέντραρε και ο Μουνάφο σκόραρε με κεφαλιά). Από την «βασίλισσα» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη τήρηση του fair play και για ακόμη μία φορά γίνεται ντόρος γύρω από αυτό. Κυρίως επειδή ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων κρατούσε το κεφάλι του. Γραπτώς κανονισμός δεν υπάρχει για το fair play και ο μόνος αρμόδιος να διακόψει το παιχνίδι είναι ο εκάστοτε ρέφερι. Οι οποίοι έχουν προφορικές οδηγίες να το σταματούν αν υπάρχει χτύπημα στο κεφάλι, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί πολλές φορές να υπάρξει ο παράγοντας «προσωπική εκτίμηση», ενώ η συγκεκριμένη φάση δεν ήταν απόρροια μαρκαρίσματος, αλλά πρόσκρουσης με τη μπάλα. Αυτό όμως που έχει ειπωθεί είναι ότι σε κάθε ανάλογη περίπτωση, η αναμέτρηση θα πρέπει να διακόπτεται.
Στο δεύτερο μισό όλοι θα περίμεναν να δουν έναν Πλατανιά να «καθαρίζει» το ματς. Σε μία... φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς έπαιζε και με παίκτη παραπάνω. Ομως οι Κρητικοί «φλέρταραν» με την ισοπαλία. Τι εννοούμε; Ναι μεν συνέχισαν να έχουν την κατοχή μπάλας, αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά πλην της φάσης του 59' και το δοκάρι του Γιακουμάκη. Αμυντικά δεν απειλήθηκαν, αλλά επειδή έναν γκολ μπορεί να μπει από το... πουθενά, αντί οι γηπεδούχοι να «κλειδώσουν» τη νίκη τους, έκαναν ντέρμπι μία αναμέτρηση στην οποία όλα τα δεδομένα ήταν υπέρ τους. Τελικά δεν το «πλήρωσαν» και στο φινάλε σίγουρα...ανακουφίστηκαν. Οσο για τη «βασίλισσα», ναι μεν πάλεψε το ματς, το πιστώνεται, αλλά πλέον δείχνει ανήμπορη να σώσει την παρτίδα και να μείνει στη κατηγορία.
MVP: Ο Μουνάφο. Οταν ένα ματς τελειώνει με 1-0, τότε αυτόματα ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος αποκτά προβάδισμα για τον σχετικό τίτλο. Ομως ο Αργεντινός δεν έκανε μόνο αυτό. Στον άξονα ήταν... απροσπέλαστος, έδωσε τις περισσότερες σωστές πάσες, πρέσαρε και το γκολ που σημείωσε ήταν το... κερασάκι στη τούρτα.
Στο ύψος τους: Ολοι οι παίκτες του Πλατανιά, για την ανασταλτική τους λειτουργία. Επιθετικά το ότι δεν «καθάρισαν» ματς όπως το σημερινό μπορεί στο μέλλον να το «πληρώσουν», αλλά αμυντικά το ότι ο Σωτηρίου ενδέχεται να μην έκανε μπάνιο, το πιστώνονται όλοι. Συνεχές πρέσινινγκ, τις περισσότερες φορές πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα και... χωρίς πορτιέρο να έπαιζαν, κατά πάσα πιθανότητα θα κράταγαν το «μηδέν». Δέχθηκαν μόλις 2 τελικές και των οποίων, μία ήταν on target.
Αδύναμος κρίκος: Ο Σαρπόνγκ. Ο 28χρονος εξτρέμ είναι ο ποιοτικότερος ακραίος της Βέροιας και μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ένας από τους λίγους παίκτες της που έχουν ξεχωρίσει. Ομως σήμερα στα Χανιά ήταν σκιά του καλού του εαυτού. Δεν πήρε πρωτοβουλίες, δεν πάτησε περιοχή και δεν έκανε έστω μία κούρσα, ώστε να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Πλατανιά.
Η γκάφα: Το ματς δεν είχε κάποια φάση που να χαρακτηριστεί «γκάφα». Αν στο 59' ο Γιακουμάκης αντί για το δοκάρι έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα της Βέροιας μετά την σύγκρουση των Λόπες, Ασίγκμπα, θα το συζητάγαμε σε άλλη βάση. Αν ίσως κάτι μπορεί να μπει ως «γκάφα» ήταν η αντίδραση των παικτών της Βέροιας στη φάση του γκολ, όπου τραβιούνται για το οφ σάιντ, «χάνονται» τα μαρκαρίσματα και ο Μουνάφο είναι μόνος του.
Το στραγάλι: Ο Νεοφυτιάδης είχε δύο δύσκολες φάσεις. Η πρώτη ήταν η αποβολή του Αντονιάν και η δεύτερη το γκολ του Πλατανιά, για το αν θα έπρεπε να διακόψει ή όχι την αναμέτρηση. Στην πρώτη δείχνει να αποφασίζει σωστά, όμως στη δεύτερη ξεκάθαρη εικόνα, από την στιγμή που δεν υπάρχει γραπτώς κανονισμός, δεν μπορεί να υπάρξει. Ολα είναι σε θεωρητικά επίπεδα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Αν δεχτεί κάποιος πως η φάση του γκολ του Πλατανιά δεν έπρεπε να συνεχιστεί λόγω μη τήρησης του fair play και η αποβολή του Αντονιάν ήταν άδικη, τότε έχουμε εικόνα 23 λεπτών από το ματς. Οπου είδαμε μία Βέροια στο μισό γήπεδο και τον Πλατανιά να «στριφογυρίζει» με τη μπάλα έξω από την περιοχή του Λόπες. Οι γηπεδούχοι άφηναν την.. αίσθηση πως το γκολ θα έρθει, ενώ μετά την αποβολή του Γάλλου, ουσιαστικά δεν είχαμε παιχνίδι. Η Βέροια παίρνει το credit ότι αμυντικά στάθηκε εξαιρετικά, αλλά επιθετικά ήταν... απούσα. Ο Σωτηρίου κανονικά θα έπρεπε σήμερα να... πληρώσει εισιτήριο.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά (46' Κάργας), Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (71' Στανισάβλιεβιτς), Γιορέντε (79' Ντεβέσα), Γιακουμάκης, Μανούσος, Σίγκνεβιτς.
ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Μπαλάφας (69' Μπελαϊντ), Τομάς, Κάλβο, Σαρπόνγκ (73' Μίλίεβιτς, Στόιτσεφ (46' Σισοκό), Καπετάνος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα