Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Ηρακλής - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Όπως και στη Βέροια, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και είχε τον έλεγχο του αγώνα στο Καυτανζόγλειο με τον Ηρακλή, ο οποίος όμως πήρε τον βαθμό (1-1) με αυτογκόλ του Τελάντερ σε μια από τις ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις που δημιούργησε!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Σάββας Παντελίδης προτίμησε τον Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια. Στάμου και Τζανετόπουλος στο κέντρο της άμυνας. Αριστερό μπακ ο Σαραμαντάς και δεξί ο Αργυρόπουλος. Δώνης και Στάμου τα αμυντικά χαφ. Κούρος αριστερό «φτερό», δεξί ο Μοντέιρο, ο Λεοζίνιο σε επιτελικό ρόλο και στην κορυφή ο Περόνε. Στον αντίποδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο στην εστία. Χουλτ στα αριστερά της άμυνας, Κουλιμπαλί στα δεξιά και ο Κουρμπέλης με τον Κουτρουμπή δίδυμο στα στόπερ. Λουντ και Ζέκα οι δύο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στις πτέρυγες Βιγιαφάνιες, Εμποκού και μπροστά ο Λέτο με τον Μπεργκ.

Παίξε νόμιμα στο Survivor με ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο νικητή!

Θέμα «χημείας»!

Κάτι ο πολύ δυνατός αέρας, κάτι η σκοπιμότητα για την κατάκτηση του αποτελέσματος και κάτι το άγχος αμφοτέρων, οδήγησαν Ηρακλή και Παναθηναϊκό σε ένα παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες φάσεις, πολλές σκληρές μονομαχίες και αρκετά εύκολα λάθη στην διαχείριση της κατοχής. Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους αλλά δεν είχαν καθαρό μυαλό και σωστή επιλογή στην τελική πάσα. Μοναδική εξαίρεση στο 20' όταν ο Χουλτ πλάσαρε αδύναμα πάνω στον πορτιέρο του Ηρακλή μετά από εξαιρετική ομαδική κυκλοφορία.

Ο Λέτο ήταν εκτός παιχνιδιού, όπως και ο Βιγιαφάνιες, Ζέκα και Λουντ δεν παρήγαγαν στον άξονα αλλά μία στιγμιαία έμπνευση του Εμποκού που επιβεβαίωσε την άψογη συνεργασία που έχει «χτίσει» με τον Μπεργκ έφτανε και περίσσευε στο «τριφύλλι» για να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 36' η κάθετη του Αφρικανού βρήκε τον «mr. goal» στην πλάτη της άμυνας, ο Ρούσσος τον ανέτρεψε καθαρά και ο Καλογερόπουλος υπέδειξε την παράβαση. Ο Σουηδός στράικερ δεν λάθεψε, νίκησε τον Χουάντερσον που έπεσε στην σωστή γωνία και με το 17ο του γκολ στο πρωτάθλημα έβαλε σε ρόλο οδηγού την ομάδα του.

Ο... αυτόχειρας και ο «ήρωας»!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος και πιο παραγωγικός δημιουργικά. Οι «πράσινοι» έφταναν με ευκολία στην περιοχή του Ηρακλή και τόσο στο 50' όσο και στο 58' έχασαν δύο τετ-α-τετ με τον Μπεργκ. Ο Χουάντερσον κατέβασε ρολά με δύο σπουδαίες αποκρούσεις στα όχι και τόσο καλά «τελειώματα» του Σουηδού φορ!

Στο 61' ο Βιγιαφάνιες έχασε κι αυτός μια καλή φάση και στο 72' η μπάλα τιμώρησε τους φιλοξενούμενους! Ο Λεοζίνιο έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Παναθηναϊκού, μπήκε από αριστερά και ο «κρύος» Τελάντερ που άλλαξε τον τραυματία Κουτρουμπή, δεν αντέδρασε σωστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Κόντρα στην ροή τυο αγώνα ο Ηρακλής βρήκε ένα γκολ από «χρυσάφι» και κατάφερε να το κρατήσει μέχρι το τέλος! Σε αυτό, συνέβαλλε και η απίθανη αστοχία του Μπεργκ στο 82', όταν σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα με το κεφάλι άουτ!

MAN OF THE MATCH: Λεοζίνιο. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και αν δεν ήταν εκείνος, ο Ηρακλής δεν θα έβρισκε το γκολ της ισοφάρισης που του έδωσε έναν υπερπολύτιμο βαθμό.
Στην ίδια κατηγορία και ο Χουάντερσον που με τις αποκρούσεις του κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το φινάλε!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολ Ζοσέ Εμποκού. Ο Κογκολέζος «έφτιαξε» την φάση του πέναλτι, είχε σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο και έκανε ότι μπορούσε για να γλιτώσει την γκέλα απόψε ο Παναθηναϊκός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το «κανόνι» του «τριφυλλιού» μπορεί να βρήκε δίχτυα και απόψε αλλά ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στο δεύτερο μέρος, ο Μάρκους Μπεργκ σπατάλησε τρεις τεράστιες ευκαιρίες για να σκοράρει και αυτό κόστισε στον Παναθηναϊκό!

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο στην φάση της ισοφάρισης του Ηρακλή. Ο Λεοζίνιο έκανε... παρέλαση μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, ουδείς έπεσε πάνω του για να «κλείσει» το κενό και με την «σπόντα» πάνω στον Τελάντερ, ο Βραζιλιάνος έφερε το παιχνίδια στα ίσια!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή διαιτησία από τον Καλογερόπουλο. Σωστά καταλογίζει πέναλτι υπέρ του Μπεργκ στο «γκρέμισμα» από τον Ρούσσο εντός περιοχής. Οι επόπτες είχαν πολύ δουλειά. Στο 21' υπάρχει ένα λάθος οφ-σάιντ πάνω στον Λεοζίνιο και στο 66' πάνω στον Μπουμάλ. Οι υπόλοιπες υποδείξεις ήταν ορθές.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός... αυτοκτόνησε, ο Ηρακλής έβγαλε ψυχή, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης και πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό, πραγματικό «χρυσάφι» στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία. Το «τριφύλλι» πέταξε πολλές ευκαιρίες, δέχθηκε ένα κωμικό γκολ και έχασε και άλλο έδαφος στο κυνήγι της δεύτερης θέσης.

Ηρακλής: Χουάντερσον – Αργυρόπουλος, Τζανετόπουλος, Ρούσσος (46' Ιντζόγλου), Σαραμαντάς (86' Αγγελόπουλος) – Δώνης, Στάμου – Μοντέιρο (61' Γροντής), Λεοζίνιο, Κούρος - Περόνε

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος – Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (62' Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ – Ζέκα, Λουντ (74' Μολίνς), Βιγιαφάνιες, Εμποκού – Λέτο (65' Μπουμάλ), Μπεργκ

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα