Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0

Θοδωρής Βασίλης
Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0

bet365

Το γκολ του Μπεν στο 33' απελευθέρωσε τον Πανιώνιο και τελικά ήταν εκείνο που του χάρισε τη νίκη (1-0), αφού οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν στη συνέχεια. Στο -3 από τον Ολυμπιακό, που παίζει την Κυριακή (12/3).

Η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος έπαιξε με την φωτιά αφού ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην ΑΕΛ κατάφερε να το μετατρέψει σε μια αγχωτική νίκη (1-0) αφού αποφάσισε για άλλο ένα εντός έδρας ματς να σπαταλήσει άπειρες ευκαιρίες για να πετύχει και δεύτερο και τρίτο γκολ. Παρόλα αυτά το τρίποντο ήρθε, η διαφορά από την κορυφή έπεσε στους τρειος βαθμούς και ναι πλέον στη Νέα Σμύρνη στην άκρη του μυαλού τους σκέφτονται ακόμα και το πρωτάθλημα. Άλλωστε δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι ακόμα και αν ξέρεις ότι είναι δύσκολα.

Πως ξεκίνησαν

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του Ταξιάρχη Φούντα ο οποίος χτύπησε στο ματς με την ΑΕΚ με τον Μπεν να ξεκινάει την θέση του και τον Γεσίλ να παίρνει το βάπτισμα του πυρός ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης.

Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μπεν (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μασούρας (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Γεσίλ.

Η ΑΕΛ από την πλευρά της είχε αρκετές απουσίες αφού συνολικά έλειπαν οκτώ ποδοσφαιριστές (Ρέντζας, Αβραάμ, Κουτσιανικούλης, Ντοντό, Τικίτο, Φάρκας, Φάρκας, Φατιόν) λόγω τραυματισμών και καρτών.

Ο Σάκης Τσιώλης κατέβασε την ομάδα του με τον Θεοδωρόπουλο στα γκολπόστ και τους Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλια και Οβούσου αμυντική τετράδα. Μασαλέσα και Ντέλετιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ικαουνιεκς, Ναζλίδη και Αγκάνοβιτς να έχουν τις τρεις θέσεις πίσω από τον Καπό.

Η ευκαιρία που ξύπνησε τον Πανιώνιο

Ένα από τα όπλα του Πανιωνίου την φετινή σεζόν είναι το δυνατό ξεκίνημα στους αγώνες. Αυτή την φορά όμως η ΑΕΛ έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια της και ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Καπό στο 9' με τον Γιαννιώτη να λέει όχι.

Η φάση αυτή ξύπνησε τους γηπεδούχους οι οποίοι με τον Μασούντ να παίρνει πρωτοβουλίες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό και να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία του Θεοδωρόπουλου. Η ΑΕΛ έκανε αισθητή την παρουσία της στο 19' με τον Ναζλίδη και από εκείνη την στιγμή και μετά στο γήπεδο υπήρχε μόνο Πανιώνιος.

Μπεν, ο απόλυτος πρωταγωνιστής

Με τον Μπεν να μετατρέπεται πολλές φορές σέντερ φορ δίπλα στον Γεσίλ οι γηπεδούχοι άρχισαν να δημιουργούν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Ο άσος από τις Καμόρες μέσα σε τρία λεπτά (20'-23') έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ για να ακολουθήσει ένα λεπτό αργότερα ο Γεσίλ.

Τελικά η πίεση του Ιστορικού έφερε αποτέλεσμα στο 33' όταν με τά από έναν ωραίο συνδυασμό ο Μασούντ βρήκε τον Μπεν ο οποίος μπήκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε τον Θεοδωρόπουλο για το 1-0 με τους παίκτες του Μιλόγεβιτς να έχουν τον απόλυτο έλεγχο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Κόρμπο να χάνει ευκαιρία για το 2-0 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Γεσίλ ο μοιραίος

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε με στόχο να πετύχει άλλο ένα γκολ και να τελειώσει την υπόθεση-νίκη και μέχρι το 51' είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες για το 2-0 με τον Γεσίλ (46', 50', 51') να καταφέρνει να χάσει τα άχαστα και τον Θεοδωρόπουλο να κρατάει ζωντανή την ομάδα του. Οι «κυανέρυθροι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού δείχνοντας γιατί είναι στην δεύτερη θέση την ώρα που η ΑΕΛ δεν μπορούσε να αλλάξει με επιτυχία δεύτερη μπαλιά.

Η πίεση των Νεοσμυρνιωτών συνεχιζόταν στον ίδιο ρυθμό με το παιχνίδι να γίνεται στο μισό γήπεδο και τον Ρισβάνη στο 70' να προστίθεται στην λίστα με τις χαμένες ευκαιρίες για να τον ακολουθήσει ένα λεπτό αργότερα ο Μασούντ το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ με την ΑΕΛ να δείχνει ανήμπορη να ακολουθήσει τον ρυθμό του Πανιωνίου με τον Γιαννιώτη να είναι θεατής σε όλο το δεύτερο ημίχρονο.

Έπαιξε με την φωτιά στο τέλος

Μετά και την φάση του Ιρανού οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στα να καλύψουν τα νώτα τους και τα κατάφεραν χωρίς βνα ανησυχήσουν ιδιαίτερα αφού η ΑΕΛ έδειχνε ανίκανη να απειλήσει αν και στις καθυστερήσεις στην μοναδική περίπτωση που έφτασε στα καρέ του Γιαννιώτη, ο Ντέλετιτς αστόχησε από πλεονεκτική θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, (88' Σαββίδης) Μασούρας (84' Μαχμούτοβιτς), Μασούντ, Μπεν, Γεσίλ (69' Λάμπρου)

ΑΕΛ (Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Οβούσου, Μασαλέσα (68' Αναστασόπουλος), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς, Ικαουνιεκς (56' Βαρέλα), Καπός (99' Τσάκο)

MVP: Μοχάμεντ Μπεν. Ο επιθετικός από τις Καμόρες ήταν για άλλο ένα ματς η ειδοποιός διαφορά για τον Πανιώνιο. Ήταν ο άνθρωπος που σημείωσε το γκολ που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, ένα γκολ που για άλλο ένα ματς μετρούσε τρεις βαθμούς. Εκτός από το γκολ ήταν διαρκή πηγή κινδύνων για την εστία του Θεοδωρόπουλου, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΛ δεν βρήκε ποτέ λύση στο πρόβλημα αυτό.

Στο ύψος του: Ο Μασούντ. Η αλήθεια είναι ότι οο Ιρανός χρειαζόταν αυτή την εμφάνιση μετά το ματς με την ΑΕΚ όπου υστέρησε. Ο ιθύνων του Πανιωνίου έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος και με την άνοδο του στο παιχνίδι ανέβασε και τους «κυανέρυθρους». Όταν έχει κέφια ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσα στο γάλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Θωμάς Ναζλίδης. Ο άσος της ΑΕΛ ήτν ωσεί παρών στο γήπεδο, δεν πήρε καθόλου πρωτοβουλίες. Όταν ο ποιοτικότερος σου παίκτης είναι εκτός αγώνα δεν μπορείς να ελπίζεις σε πολλά.

Η γκάφα: Ανήκει στον Κάπο για την ευκαιρία που έχασε στο 9ο λεπτό. Αν ο επιθετικό των «βυσσινί» είχε σκοράρει στην μοναδική φάση της ΑΕΛ στον αγώνα ίσως η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία του Ζαχαριάδη του συνδέσμου Μακεδονίας. Κοντά στις φάσεις, σφύριξε όσο χρειαζόταν κάνοντας σωστή χρήση της κάρτας όποτε χρειαζόταν.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Πανιώνιος επικράτησε έστω και με λίγο άγχος στο τέλος με 1-0 της ΑΕΛ και συνεχίζει απτόητος την πορεία του προς ένα όνειρο τρελό. Οι «κυανέρυθροι» χωρίς να αντιμετωπίσουν την παραμικρή δυσκολία πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης σε ένα ματς όπου θα μπορούσαν να το είχαν καθαρίσει πολύ νωρίτερα αν ο Γεσίλ ήταν λίγο περισσότερο εύστοχος στις κλασικές ευκαιρίες ποου του παρουσιάστηκαν. Από την πλευρά της η ΑΕΛ απείλησε δύο φορές όλες και όλες στον αγώνα και με βάση την εμφάνισή της δεν άξιζε να πάρει κάτι από τον αγώνα και θα πρέπει να ψάξει αλλού για να βρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να κλειδώσει την παραμονή της.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ VIDEO TO ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα