Γιουβέντους - Μίλαν 2-1

Γιουβέντους - Μίλαν 2-1

bet365

Ο Ντοναρούμα απέκρουε τα πάντα, η Μίλαν αμυνόταν συνεχώς αλλά η Γιουβέντους, που έχασε πάμπολλες ευκαιρίες, πήρε τη νίκη (2-1) στο 97' με το πέναλτι του Ντιμπάλα!

Η βραδιά άρχισε στραβά για τους Μπιανκονέρι αφού έχασαν στην προθέρμανση τον Μάντζουκιτς με πρόβλημα στο στομάχι. Αυτό έμοιαζε με μήνυμα για τη συνέχεια αφού τα πράγματα πήγαιναν ακόμη πιο στραβά για την Γιούβε, η οποία έφτιαχνε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει. Και δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει κυρίως λόγω του Ντοναρούμα, ο οποίος απέκρουε τα πάντα. Δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει το ίδιο και στο πέναλτι του Ντιμπάλα, ο οποίος πήρε έτσι την εκδίκηση του για το χαμένο πέναλτι στο Σούπερ Καπ της Ντόχα. Ο Μπενάτια είχε ανοίξει το σκορ για τους Τορινέζους, οι οποίοι είναι στο +11 από την Ρόμα με ματς περισσότερο, ο Μπάκα -από θέση οφσάιντ έστω για εκατοστά- είχε ισοφαρίσει για τους Ροσονέρι.

Το ματς άρχισε με τη Γιουβέντους να έχει διπλή ευκαιρία στο 4' με τους Πιάτσα-Κεντίρα ενώ ο Κροάτης θα μπορούσε να σκοράρει και στο 8' αλλά το πλασέ έφυγε λίγο έξω. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ζαπάτα ανέτρεψε τον Ντιμπάλα αλλά ο διαιτητής Μάσα δεν έδειξε το σημείο του πέναλτι, για να ακολουθήσει στο επόμενο λεπτό το σουτ του Ντιμπάλα που απέκρουσε ο Ντοναρούμα. Οι Μπιανκονέρι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση, απειλώντας ξανά με το σουτ του Ιγουαΐν που απέκρουσε ο Ντοναρούμα στο 24', για να έρθει τελικά το 1-0 στο 30': Ο Ντιμπάλα στον Ντάνι Αλβες, αυτός σήκωσε για τον Μπενάτια και ο Μαροκινός εκτέλεσε από κοντά. Οι Τορινέζοι συνέχιζαν στον ίδιο ρυθμό και δεν ένιωθαν κάποια απειλή από την Μίλαν, η οποία όμως κατάφερε να ισοφαρίσει! Στο 43' ο Ντεουλοφέου έφυγε στην κόντρα και πάσαρε για τον Μπάκα, ο οποίος από θέση οφσάιντ, έστω για εκατοστά, νίκησε ωραία τον Μπουφόν και έστειλε τις ομάδες ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια.

Η κατάσταση στην επανάληψη δεν άλλαξε πολύ... Οι Μπιανκονέρι είδαν τον Ντοναρούμα να αποκρούει το φάουλ του Πιάνιτς στο 50' και δύο λεπτά μετά να σταματάει και τον Κεντίρα από κοντά, για να ακολουθήσει στο 59' νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με το διαγώνιο σουτ του Πιάτσα από καλή θέση, το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ. Η πίεση της Γιουβέντους αυξανόταν συνεχώς και στο 61' η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την σέντρα-σουτ του Πιάνιτς και την επέμβαση του Ντοναρούμα! Η ομάδα του Αλέγκρι άφηνε χώρους πίσω αλλά η Μίλαν δεν μπορούσε να τους αξιοποιήσει και έτσι το ματς ήταν στο μισό γήπεδο, με τον Ντοναρούμα να κάνει εντυπωσιακή διπλή επέμβαση στο 73' σε προσπάθειες των Κεντίρα-Ιγουαΐν. Οσο τα λεπτά περνούσαν, τόσο η Μίλαν πίστευε ότι είχε έρθει η ώρα να πάρει για πρώτη φορά βαθμό στο Juventus Stadium αφού έδιωχνε κάθε μπάλα της Γιούβε, διατηρώντας το 1-1. Μέχρι που ήρθαν οι καθυστερήσεις...

Στο 93' ο Σόσα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και καθυστέρησε όσο μπορούσε μέχρι να βγει, με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να παραταθούν κατά ένα λεπτό. Και αυτό έκανε τη διαφορά. Στο 95' ο Ντοναρούμα έκανε τεράστια επέμβαση σε κοντινό γυριστό σουτ του Ιγουαΐν αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Σίλιο έκανε χέρι στο γύρισμα του Λιχτστάινερ και ο διαιτητής, με υπόδειξη και του βοηθού γραμμής, πήγε στο πέναλτι. Δύο λεπτά μετά, τελικά, αυτό εκτελέστηκε από τον Ντιμπάλα, ο οποίος έκανε το 2-1 λυτρώνοντας τους Μπιανκονέρι!

 

SERIE A Τελευταία Νέα