Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

Αντώνης Σαούλης
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

bet365

Με τον Τσόρι να επιστρέφει μετά από 2.5 μήνες στην δράση και τον Ολυμπιακό μετά από 3 ματς στις νίκες, το 2-0 (Ντα Κόστα, αυτ. Φυτανίδης) κόντρα στον Ατρόμητο διατηρεί τους «ερυθρόλευκους» στην ασφάλεια του +6!

Είχε γράψει αρνητικό ρεκόρ. Τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα χωρίς να πετύχει γκολ είχε να το... πετύχει ο Ολυμπιακός από την σεζόν 84-85. Επιστροφή στην κανονικότητα όμως. Κόντρα στον Ατρόμητο οι «ερυθρόλευκοι» με πολλές αλλαγές από τον Βούζα σε σχήμα και πρόσωπα νίκησαν με 2-0 (Ντα Κόστα 36', αυτογκόλ 62') και διατήρησαν το +6 από τον Πανιώνιο.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είδαν ξανά τον Τσόρι στο χορτάρι και μάλιστα με νέο ρόλο, οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα σε σχέση με άλλα ματς (χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης) και πήραν σχετικά εύκολο το τρίποντο. Ο Ατρόμητος δεν έβγαλε την καλή του φόρμα στο «Καραϊσκάκης» μιας και μόνο ο Λημνιός έδειχνε ορεξάτος με αποτέλεσμα να μην μπορεί ν' απειλήσει στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

ΜΕ ΤΣΟΡΙ ΨΕΥΤΟΕΝΝΙΑΡΙ
Ο Βασίλης Βούζας μετράει μέρες στον πάγκο του Ολυμπιακού, οι αλλαγές του όμως είναι ραγδαίες. Δεν είναι μόνο ότι ενεργοποίησε όλους τους παίκτες στο ρόστερ (Καμπιάσο, Τσόρι, Μάριν) αλλά προχώρησε κι ένα βήμα παραπάνω στο ματς με τον Ατρόμητο. Ο 51χρονος τεχνικός κατέβασε την 11αδα με τον Τσόρι να είναι στην κορυφή της επίθεσης ως ψευτοεννιάρι. Βεβαίως δεν είναι έκπληξη μιας και κάτι τέτοιο έκανε και στην Κ20 με τον Ανδρούτσο στον ίδιο ρόλο.

Ταυτόχρονα έκανε ξανά βασικό τον Καμπιάσο αλλά και τον Μάριν ο οποίος μπορεί να ξεκίνησε ως δεξί εξτρέμ αλλά είχε ελεύθερο ρόλο, όπως και ο Φορτούνης και ο Ανδρούτσος και ο Τσόρι.

Φυσικά ο Ολυμπιακός χρειάστηκε χρόνο για να βγάλει φάσεις παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχήμα είχε για πολύ ώρα την μπάλα στα πόδια του. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πιο ελεύθερα, άρχισαν ν' απειλούν (στο 35' κάθετη Μάριν στην κίνηση του Ανδρούτσου που βγήκε ως κρυφός φορ αλλά απέκρουσε ο Γκορμπούνοφ) και βρήκαν και σκορ.

Στο 36' ο Φορτούνης έβγαλε την σέντρα ο Ντα Κόστα βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Ο Ατρόμητος αποφάσισε να γίνει πιο απειλητικός και έκανε την πρώτη του τελική στο 40' (σουτ του Ντάουντα) ενώ στο 45' κόπηκε ο Τόνσο με οφσάιντ (στην ίδια ευθεία με Ντα Κόστα).

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο... ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ
Ηταν λογικό ο Ολυμπιακός να κουραστεί. Ο Βούζας είχε στην 11αδα τρεις παίκτες (Καμπιάσο, Μάριν, Τσόρι) που δεν είχαν ρυθμό και ματς με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο οι ρυθμοί να πέσουν. Ο Ατρόμητος δεν εκμεταλλεύτηκε τις όποιες φάσεις έβγαλε στην κόντρα (κακό σουτ του Πλατέλλα στο 57') και ο Ολυμπιακός καθάρισε το ματς στο 62' με Φορτούνη (σέντρα) και προβολή των Ανσαριφάρντ-Φυτανίδη (αυτογκόλ του αμυντικού του Ατρομήτου).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 9 τελικές και το ματς με 12! Ο Βούζας έκανε αλλαγή και τους τρεις που αναφέραμε που δεν είχαν ρυθμό, αλλά δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του ματς. Αντίθετα άλλαξε την εικόνα του Ατρομήτου η είσοδος του Ντιγκινί (στο 2-0) αλλά και του Βασιλείου. Ο Ντάουντα έχασε σπουδαίο τετ-α-τετ στο 75' για να ξαναβάλει στο ματς τον Ατρόμητο και κάπου εκεί το ματς... έσβησε.

Mvp: Φορτούνης. Παρά το γεγονός ότι απέχει ακόμα από τον καλό... Φορτούνη, εντούτοις στο ματς με τον Ατρόμητο είχε τις δύο ασίστ για τα γκολ του Ολυμπιακού.
Αδύναμος κρίκος: Παρέδες. Δεν... συναντήθηκε με τον Λημνιό σε κανένα σημείο του αγώνα και σε δύο περιπτώσεις έπαιζε «δική του άμυνα» καλύπτοντας τους παίκτες του Ατρομήτου που έβγαζαν επικίνδυνες επιθέσεις.
Στο ύψος του: Ανδρούτσος. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ήταν αρκετά δραστήριος σε όλο το 90λεπτο. Σωστές κινήσεις, μέσα στις φάσεις έχασε και γκολ στο 35' αλλά και στο 82' που δεν πλάσαρε σωστά από το μισό μέτρο.
Η γκάφα: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε. Στο μόνο που μπορεί σταθεί κάποιος είναι η φάση στο 82' με τον Ανδρούτσο ν' αστοχεί από πολύ κοντά. Βεβαίως είναι ωραία και η απόκρουση του Γκορμπούνοφ αλλά είχε τρομερό πλεονέκτημα ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για τον Σελίμο. Κοντά στις φάσεις αποφάσισε να είναι πιο... χαλαρός στον πειθαρχικό έλεγχο μιας και δεν έβγαλε κίτρινη σε Τσόρι και Κάτρανη για περιπτώσεις χεριού. Στον Ατρόμητο έχουν παράπονα για την φάση του 45' και τον πρώτο βοηθό Καμπούρη μιας και ο Τόνσο δεν ήταν οφσάιντ.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Επιστροφή στην ομαλότητα για τον Ολυμπιακό. Μετά από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο και διατήρησαν την διαφορά από τον Πανιώνιο στους έξι βαθμούς. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός για ένα ημίχρονο (το πρώτο) και μείωσε σε μεγαλό βαθμό τους κινδύνους στην άμυνά του. Οσο για τον Ατρόμητο; Έκανε την πρώτη του τελική στο 40' και δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός και να βάλει δύσκολα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (73' Μπουχαλάκης), Μάρτινς, Μάριν (65' Ελιουνούσι), Φορτούνης, Ανδρούτσος, Ντομίνγκες (59' Ανσαριφάρντ)
Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης, Μανιάτης, Ουμπιδες, Πλατέλλας (66' Ντιγκινί), Τόνσο (74' Βασιλείου), Λημνιός (84' Λε Ταλέκ), Νταουντα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα