Nεϊμάρ ανέβα στο θρόνο σου!

Nεϊμάρ ανέβα στο θρόνο σου!

Nεϊμάρ ανέβα στο θρόνο σου!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος υποκλίνεται στην ποδοσφαιρική ευφυϊα του Νεϊμάρ, που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερος και αντιλαμβάνεται ότι όπως φάνηκε και στο 6-1 επί της Παρί, πλησιάζει η ώρα που θα αναδειχθεί σε κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Το επικό 6 – 1 της Μπαρτσελόνα απέδειξε τους δεκάδες λόγους που λατρεύουμε ποδόσφαιρο. Η ανατροπή του αιώνα, όπως γράψαμε και στο gazzetta.gr, έκανε τους φίλους της μπάλας σε όλο τον πλανήτη να τρίβουν τα μάτια τους. Ανεξαρτήτως εάν συμπαθείς ή όχι την Μπαρτσελόνα, εάν πιστεύεις ότι τα πέναλτι ήταν τραβηγμένα ή κανονικά, εάν λατρεύεις τον Ρονάλντο και σιχάινεσα τον Μέσι, θα συμφωνήσεις ότι τη συγκεκριμένη ανατροπή και απέναντι στην καλύτερη Παρί Σεν Ζερμέν όλων των εποχών, μόνο η Μπάρτσα θα μπορούσε να την πετύχει!

Ο θρίαμβος των «μπλαουγκράνα» και η εξέλιξη του ματς επισκίασαν εν μέρει την απίστευτη εμφάνιση του Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος πήρε τη σκυτάλη από τον Μέσι και οδήγησε την ομάδα του στα προημιτελικά του Champions League.

Ο 25χρονος Νεϊμάρ ήταν συγκλονιστικός χθες με όλες τις ενέργειες του αλλά και το απίστευτο γκολ – φάουλ! Καταρχήν έκανε τους συμπαίκτες του να πιστέψουν στην ανατροπή με το πέναλτι που κέρδισε για να γίνει το 3-0. Ενα έξυπνο πέναλτι που ανήκει ολοκληρωτικά στον Βραζιλιάνο, ο οποίος βλέποντας τον αντίπαλο του κάτω, έπεσε επάνω του και ανάγκασε τον διαιτητή να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών.

Kι ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει μετά το γκολ του Καβάνι, ήταν ο ίδιος που έδωσε το σύνθημα της τελικής αντεπίθεσης μέσα σε λιγότερη από μισή ώρα παιχνιδιού. Δείτε το πάθος με το οποίο αγωνιζόταν και φυσικά το αριστουργηματικό φάουλ που έστειλε τη μπάλα στο «γάμα« της εστίας της Παρί και άφησε άγαλμα τον Τραπ, ο οποίος αμφιβάλλω αν κατάλαβε τι έγινε!

Και δεν σταμάτησε εκεί, αλλά είχε την ψυχραιμία να εκτελέσει το πέναλτι για το 5-1 και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με την εκπληκτική ασίστ πάσα των 30 μέτρων στον Ρομπέρτο για την ολική ανατροπή! Μυθικός Νεϊμάρ σε ένα μυθικό ματς...

Ο Βραζιλιάνος στα 25 του δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και μπορεί να ζει στη σκιά του Μέσι και του Ρονάλντο αλλά δείχνει έτοιμος να τους κοιτάξει στα ίσια. Θέλει να ξεφύγει από τον εγκλωβισμό στο δίδυμο των δύο σούπερ σταρ της μπάλας και να αποδείξει ότι ανήκει στους κορυφαίους.

Οποιος τον παρακολουθεί από την αρχή της χρονιάς, διαπιστώνει ότι έχει παραμερίσει κάπως τον εκτελεστικό του ρόλο και δίνει βάρος στον δημιουργικό, παρότι στη Μπαρτσελόνα ο Μέσι και ο Ινιέστα έχουν το ρόλο αυτό.

Ο Νεϊμάρ διατηρεί μεν τη στόφα του ζογκλέρ, Βραζιλιάνος γαρ, αλλά δείχνει πιο έτοιμος και ουσιαστικός για μεγάλα πράγματα. Και μπορεί στην Εθνική ομάδα της χώρας του να μην το έχει δείξει αυτός καθώς ουδέποτε βρήκε κάποιο αξιόλογο στήριγμα στις τελευταίες φουρνιές των παικτών από τη χώρα της σάμπα, αλλά στη Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Εκεί δείχνει να ανθίζει και αποδεικνύει ότι είναι ικανός ανά πάσα στιγμή να αλλάξει την πορεία ενός αγώνα, ενώ κάτω υπό τις οδηγίες του Λουϊς Ενρίκε έχει βρει την πραγματική του ταυτότητα.

Την ταυτότητα ενός κορυφαίου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή, από αυτούς που έβγαζε μία ζωή το ποδόσφαιρο της χώρας του, αλλά είχαμε κάποια χρόνια να δούμε!

Νεϊμάρ τζούνιορ έρχεται η σειρά σου!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος