Ντόρτμουντ - Μπενφίκα 4-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Μπενφίκα 4-0

bet365

Το καλύτερο ματς της καριέρας του το φύλαξε για τη Μπενφίκα ο Ομπαμεγιάνγκ, πέτυχε χατ τρικ και με το 4-0 η Ντόρτμουντ βρέθηκε στα προημιτελικά του Champions League!

Η Ντόρτμουντ ήταν με την πλάτη στον τοίχο, οι διαδοχικοί τραυματισμοί έκαναν το πλάνο πρόκρισης ακόμα πιο δύσκολο, αλλά σε κάτι τέτοιες στιγμές υπάρχει ο Ομπαμεγιάνγκ! Τι και αν ο Γκαμπονέζος δεν είχε πετύχει γκολ σε νοκ άουτ φάση του Champions League, τα φύλαξε όλα για το ματς της Τετάρτης, πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε τους Βεστφαλούς σε μια τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Απίθανο β' ημίχρονο για τους Γερμανούς, ανύπαρκτη η Μπενφίκα που... γλίτωσε με τέσσερα τέρματα (4-0). Μάλιστα, ο Ομπαμεγιάνγκ έγινε μόλις ο 5ος Αφρικανός που πέτυχε χατ τρικ σε ματς του Champions League (Ντρογκμπά, Ετό, Μπραχίμι, Γιακούμπου).

Απίθανο ξεκίνημα για τη Ντόρτμουντ, η οποία μόλις στο 4ο λεπτό ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Πούλισιτς έκανε τη σέντρα, η άμυνα της Μπενφίκα ήταν... εκτός και ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το 1-0. Οι Βεστφαλοί είχαν τον πρώτο λόγο, αλλά οι Πορτογάλοι φρόντισαν να συνέλθουν ανασταλτικά και να κλείσουν τους χώρους. Μάλιστα, από το 25' κι έπειτα βγήκαν μπροστά κι έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους. Ο Σέρβι είχε μια καλή φάση, αλλά δε μπόρεσε να πάρει κάτι καλύτερο. Βέβαια, οι Πορτογάλοι διαμαρτυρήθηκαν σωστά, όταν σε σκληρό μαρκάρισμα του Ντεμπελέ δεν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 47' όλα θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει, όταν ο Σέρβι βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά έχασε την ευκαιρία του αγώνα! Η Ντόρτμουντ έμεινε ζωντανή και φρόντισε να... σκοτώσει τη Μπενφίκα. Αλλωστε, η άμυνα των Πορτογάλων θύμιζε... παιδική χαρά!

Στο 59' ο Εντερσον έσωσε στο τετ α τετ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά δε συνέβη το ίδιο λίγο αργότερα. Εξαιρετική ασίστ του Πίσζεκ και ο Πούλισιτς με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο 61' ήρθε το τρίτο γκολ. Ο Σμέλτσερ έκανε την πάσα, ο Λουιζάο ακόμα... ψάχνεται και ο Γκαμπονέζος σημείωσε το 3-0. Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, η Μπενφίκα ήταν ανύπαρκτη, ο Μήτρογλου απομονωμένος και η Ντόρτμουντ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Στο 85' ο Ομπαμεγιάνγκ από θέση οφσάιντ διαμόρφωσε το 4-0!

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Μπάρτρα, Παπασταθόπουλος (88’ Γκίντερ), Σμέλτσερ, Βάιγκλ, Πίστσεκ, Κάστρο, Ντουρμ, Ντεμπελέ (81’ Καγκάβα), Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ (86’ Σίρλε).

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Έντερσον, Νελσίνιο, Λουιζάο, Λίντελοφ, Ελισέου, Αλμέιδα, Σάμαρης (74’ Ζίφκοβιτς), Πίτσι, Τσέρβι (82’ Χιμένεθ), Σάλβιο (64’ Ζόνας), Μήτρογλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα