Άρσεναλ - Μπάγερν 1-5

Άρσεναλ - Μπάγερν 1-5

bet365

Η Άρσεναλ το πίστεψε για ένα 45λεπτο, όμως μετά την αποβολή του Κοσιελνί (54') κατέρρευσε, γνωρίζοντας δεύτερη συντριβή από την Μπάγερν με 5-1 (συνολικό σκορ 10-2).

Η Άρσεναλ έκανε εξαιρετικό πρώτο 45λεπτο, πήρε από νωρίς το προβάδισμα, πίεσε και έδειχνε να πιστεύει, αν όχι στην ανατροπή, στο ότι θα βάλει δύσκολα στην Μπάγερν, που μπήκε πολύ χαλαρά. Οι κανονιέρηδες, όμως, που έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, κατέρρευσαν όταν έμειναν με 10 παίκτες με το ξεκίνημα της επανάληψης, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν για δεύτερη φορά τη συντριβή από την Μπάγερν στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία τους και να μείνουν και φέτος εκτός συνέχειας στο Champions League από τη φάση των «16».

Το 5-1 του πρώτου ματς δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους γηπεδούχους, όμως έδειξαν θέληση και πάθος στο ξεκίνημα. Οι παίκτες του Αντσελότι αναλώθηκαν στο να αλλάζουν πάσες, προσπαθώντας να έχουν τον έλεγχο και μετά την «προειδοποίηση» με τον Ζιρού στο 13’ ήρθε το γκολ με τον Γουόλκοτ στο 20’. Εντυπωσιακό σουτ του τελευταίου από δύσκολη γωνία και 1-0! Το ματς άνοιξε, οι κανονιέρηδες ήταν καλύτεροι, Λεβαντόφσκι (24’) και Γουόλκοτ (34’) έχασαν τις επόμενες ευκαιρίες, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τους Λονδρέζους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο στον Γουόλκοτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ζιρού να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 48’ και τους γηπεδούχους να δείχνουν τις προθέσεις τους. Τα πάντα, όμως, στράβωσαν στο 54’. Ο Κοσιελνί ανέτρεψε τον Λεβαντόφσκι, ο Σιδηρόπουλος έδωσε το πέναλτι και αρχικά έδειξε κίτρινη κάρτα στον Γάλλο. Έπειτα από συζήτηση, όμως, με τον τέταρτο Καλογερόπουλο (πρωταγωνιστή και στη φάση που η Άρσεναλ ζήτησε πέναλτι), άλλαξε την απόφασή του και η κίτρινη έγινε... κόκκινη! Ο Λεβαντόφσκι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, έφτασε τα 16 γκολ στα 17 τελευταία ματς της Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις, και... αυτό ήταν.

Η κατάρρευσε την Άρσεναλ ήταν ανεπανάληπτη. Οι κανονιέρηδες απλά έσβησαν, έκαναν απίθανα λάθη στην άμυνα και δέχθηκαν άλλα τέσσερα γκολ, τη στιγμή που αν ήθελε η Μπάγερν θα μπορούσε να είχε πετύχει άλλα τόσα, θυμίζοντας μέρες Χάινκες! Ο Λεβαντόφσκι στο 64’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, ο Ρόμπεν έκανε το 1-2 στο 68’ έπειτα από συνεχόμενα λάθη των κανονιέρηδων, ενώ στο 78’ ο Ντάγκλας Κόστα με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-3.

Ο Λεβαντόφσκι είχε δοκάρι στο 76’, πριν ο Βιδάλ έπειτα από λάθος του Μπεγιερίν και ασίστ του Τσάμπι Αλόνσο έκανε το 1-4. Ο γολγοθάς της Άρσεναλ δεν είχε τελειώσει, καθώς στο 85’ ο Χιλιανός με το δεύτερό του γκολ έκανε το τελικό 1-5, ολοκληρώνοντας τη χειρότερη βραδιά του Βενγκέρ στον πάγκο των Λονδρέζων στο Emirates εν μέσω αποδοκιμασιών... Το συνολικό σκορ, μάλιστα, είναι το χειρότερο για αγγλική ομάδα στην ιστορία σε αυτό το επίπεδο...

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Ράμσεϊ (72’ Κοκλέν), Τζάκα, Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες (73’ Πέρεθ), Ζιρού (72’ Οζίλ)

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Ραφίνια, Χούμελς, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Βιδάλ, Τιάγκο (79’ Κίμιχ), Τσάμπι Αλόνσο, Ρόμπεν (71’ Ντάγκλας Κόστα), Ριμπερί (79’ Σάντσες), Λεβαντόφσκι

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα