Ο ιδανικός Κλωναρίδης!

Ο ιδανικός Κλωναρίδης!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο ιδανικός Κλωναρίδης!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εκπληκτικό ξεκίνημα του Βίκτωρα Κλωναρίδη στην δεύτερη παρουσία του στο «τριφύλλι»!

Το καλοκαίρι ήθελε να φύγει από τον Παναθηναϊκό για να είναι βασικός. Το «σε υπολογίζω για σημαντικό παίκτη του rotation» που άκουσε από τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος τον πίστευε αλλά δεν μπορόυσε να τον κρατήσει με το ζόρι, δεν του έφτανε, μιας και πίστευε ότι μετά από τρία χρόνια στο «τριφύλλι», είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να γίνει βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι του παζλ.

Κάτι που δεν θα συνέβαινε με την παρουσία του Μπεργκ, του Ιμπάρμπο, του Εμποκού. Οι «πράσινοι» του άνοιξαν την πόρτα της εξόδου την τελευταία ημέρα των μεταγραφών και λανθασμένα, όπως συνέβη και με μια σειρά από άλλους ποδοσφαιριστές(Ρισβάνης, Νίνης, Αμπέντ), τον παραχώρησαν ως ελεύθερο και όχι ως δανεικό για να μπορέσουν να καταγράψουν την προόδο του και να κρίνουν αν είναι σε θέση να επιστρέψει για μια δεύτερη ευκαιρία.

Στην πρώτη του τριετία ο Βίκτωρας Κλωναρίδης ήταν είτε του ύψος είτε του βάθους. Κατά γενική ομολογία, ο 25χρονος εξτρέμ διαθέτει στοιχεία δυσεύρετα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ταχύτητα, τεχνική, δημιουργία, εκτέλεση. Και όλα αυτά σε πολύ καλό επίπεδο. Τι του έλειψε;

Η διάρκεια. Οι συνεχόμενες καλές εμφανίσεις, ώστε να πείσει αρχικά τον Αναστασίου και στην συνέχεια τον Στραματσόνι, ότι αξίζει να υπολογίζεται ως βασικός. Ένα καλό ματς, ένα ματς που... εξαφανιζόταν και μικροί αλλά αρκετοί μυϊκοί τραυματισμοί ήταν το σκηνικό για τον «Κλώνα» που τον έφερναν πίσω.

Στην Λανς δεν μπόρεσε να βρει χρόνο συμμετοχής, ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον Ιανουάριο για έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει τόσο ως δεύτερος επιθετικός όσο και ως εξτρέμ και η επιστροφή του από την στιγμή που κόστισε παρά ελάχιστα ήταν μία «win-win» κατάσταση για το «τριφύλλι».

Το ξεκίνημα στο come back του στον Παναθηναϊκό εκπληκτικό! Πέρα από κάθε προσδοκία, καμία σχέση με ότι μας είχε συνηθίσει την προηγούμενη τριετία! Στον πρώτο του μήνα, ο Κλωναρίδης βρίσκεται σταθερά σε πολύ καλή κατάσταση, η επιρροή του στην λειτουργία των «πρασίνων» στο επιθετικό τρίτο είναι σημαντική, όπως και η «χημεία» που πάντα είχε με τον Μάρκους Μπεργκ! Είτε θα εκτελεί, είτε θα δημιουργεί, είτε θα ανοίγει χώρους για τον Σουηδό, ο Βίκτωρας είναι σημείο αναφοράς στο σύνολο που «χτίζει» κομμάτι με το κομμάτι ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Μέσα σε έναν μήνα από το ντεμπούτο του την 1η του Φλεβάρη στο 4-0 επί του Κισσαμικού, οι αριθμοί του φανερώνουν του λόγου το αληθές! Δύο γκολ στη Σούπερ Λιγκ, δύο γκολ στο Κύπελλο και από μία ασίστ σε κάθε θεσμό!

Μία τετράδα γκολ, λοιπόν και δύο ασίστ από έναν ποδοσφαιριστή που δεν έπρεπε να παραχωρηθεί ως ελεύθερος και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα επιστρέψει για μόνιμη εγκαταστάση στην Αθήνα το προσεχές καλοκαίρι αν συνεχίσει με τον ίδια συχνότητα να προσφέρει. Αυτό είναι εξάλλου και το ζητούμενο για τον παίκτη. Να γίνει σταθερά ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει διαφορά, που θα αλλάζει τις ισορροπίες ενός παιχνιδιού και που θα βγάζει ισχυρή ποδοσφαιρική προσωπικότητα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.