ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0 (vids, pics)

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 2-0 (vids, pics)

bet365

Τα γκολ των Σάχοφ και Πρίγιοβιτς έβαλαν... φωτιά σε Τούμπα και πρωτάθλημα! Ο ΠΑΟΚ αφού βγήκε «στεγνός» από τον αρχικό αιφνιδιασμό, κυριάρχησε και επικράτησε εύκολα 2-0 του Ολυμπιακού! Δοκάρι ο Ουάρντα, λάθη από Λεάλι κι «ερυθρόλευκη» άμυνα!

Ο ΠΑΟΚ από το 46’ μέχρι το 60’ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δίκαια πήρε το ντέρμπι της Τούμπας. Αφού δεν μπόρεσε ο Ολυμπιακός στο καλό διάστημά του, μέχρι και το 30ο λεπτό του πρώτου μέρους, να κάνει κάτι, οι παίκτες του ίβιτς μπόρεσαν να ηρεμήσουν, να βρουν τα πατήματά τους και να κυριαρχήσουν.

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!

Ένα «4-2-3-1» ξεκίνησαν τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι το ντέρμπι. Ο Βλάνταν Ίβιτς επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Κρέσπο αντί του Λέοβατς στο αριστερό άκρο της αμυντικής τετράδας (το είχε ξανακάνει στο Βέροια – ΠΑΟΚ 0-0), τον Ουάρντα αντί του Μπίσεσβαρ, σε ρόλο «δεκαριού», μπροστά από τους Τσίμιροτ και Σάχοφ. Στα άκρα ήταν Κάμπος και Πέδρο Ενρίκε, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Πρίγιοβιτς.

Ο Μπέντο πήγε και αυτός στην ίδια πάνω κάτω λογική, με «4-2-3-1» . Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λεάλι, δεξί μπακ ο Φιγκέϊρας, Μποτία και Ρέτσος οι στόπερ και αρ. μπακ ο Σισοκό. Ο Ρομαό αμυντικός χαφ, ο Ανδρούτσος πιο μπροστά του στο κέντρο και όχι ο Μάρτινς, Φορτούνης επιτελικός, Σεμπά και Ελιουνούσι οι ακραίοι και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

ΝΕΥΡΙΚΟΣ Ο ΠΑΟΚ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός, είναι αλήθεια, ξεκίνησε καλύτερα το ντέρμπι της Τούμπας. Μπήκε χωρίς άγχος, σε αντίθεση με τους «ασπρόμαυρους», απειλώντας δύο φορές την εστία του ΠΑΟΚ. Αρχικά με το δυνατό σουτ του Σισοκό (4’) και στη συνέχεια με τον Ανσαριφάρντ, το σουτ του οποίου απομάκρυνε ο Γλύκος, ενώ είχε προηγηθεί λάθος συνεννόηση του Έλληνα «κίπερ» με τον Σάχοφ.

Πήρε πάνω από 30 λεπτά στους γηπεδούχους για να φανούν απειλητικοί κι αυτό προσπαθούσε μόνο ο Πέδρο Ενρίκε να το δείξει από τα αριστερά, την ίδια ώρα που Κάμπος και Μάτος δεν είχαν μπει καθόλου στο ματς, ενώ υπήρχαν τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές.

Είπαμε, η απουσία του ανέτοιμου Κάνιας ήταν καθοριστική και φαινόταν από το ξεκίνημα του αγώνα, με τους Ανδρούτσο και Ρομάο να κερδίζουν κατά κράτος τις μάχες στη μεσαία γραμμή.

ΕΡΙΞΕ ΡΥΘΜΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΝΕΒΗΚΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός χαμήλωσε ταχύτητα, έριξε το ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει τον έλεγχο και να έχει το καλό του διάστημα από το 34ο λεπτό και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. Πρώτα με τις δύο σημαντικές ευκαιρίες, που έφτιαξε η εξυπνάδα του Κάμπος (34’) και η επιμονή του Σάχοφ, με τον Ουάρντα να την πετάει στα σκουπίδια (35’). Ακολούθησε η κεφαλιά του Βαρέλα (38’) από το ύψος της μικρής περιοχής, με την κερκίδα να μπαίνει κι αυτή στο ντέρμπι.

Ο Φορτούνης απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ (41’) την εστία του Γλύκου, ενώ ο Πέδρο Ενρίκε, μετά την «γκέλα» του Μποτία, αστόχησε από πλεονεκτική θέση (44’) λίγο πριν από το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών.

ΠΙΟ ΚΕΦΑΤΟΣ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β’ ΜΕΡΟΥΣ Ο ΠΑΟΚ

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να πάρει τα ηνία του αγώνα, να κυριαρχήσει και να φτιάξει επικίνδυνες καταστάσεις από τα άκρα, με το ανέβασμα του Μάτος από τα δεξιά και του Κρέσπο.

Κάπως έτσι, με την πίεση να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ήρθε και το 1-0 στο 54ο λεπτό. Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μαλεζάς έπιασε την κεφαλιά, που αποκρούστηκε λανθασμένα από τον Λεάλι, με τον Σάχοφ να παίρνει το... ριμπάουντ και προ του Ρέτσου να κάνει το 1-0! Εντελώς λάθος τα μαρκαρίσματα των παικτών του Μπέντο στη στημένη φάση που έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ 2-0!

Η Τούμπα έμοιαζε με καζάνι έτοιμο να εκραγεί. Μπαίνοντας κι αυτή στην εξίσωση του αγώνα, έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν αφήσει τον καλό εαυτό τους στα αποδυτήρια.

Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ έφερε και το 2-0 στο 60ο λεπτό. Η μπαλιά του Τσίμιροτ «ξεκλείδωσε» την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Ενρίκε γύρισε στο σωστό χρόνο προς τον Πρίγιοβιτς και ο Σερβοελβετός έκανε σωστά αυτό που ξέρει… Με μια επαφή την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Λεάλι για το 2-0.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Με τον Ανσαριφάρντ να ξοδεύει μια καλή στιγμή των φιλοξενούμενων (62’), ο Μπέντο έριξε τον Ντε Λα Μπέγια αντί του Ανδρούτσου και τον Μανθάτη αντί του Ελιονούσι, με τον Ίβιτς να απαντά και να βγάζει πρώτα τον Πέδρο Ενρίκε (στη θέση του πέρασε ο Μυστακίδης) και στη συνέχεια τον Κάμπος ενισχύοντας τη μεσαία γραμμή με τον Κάτσε.

Ο Σέρβος τεχνικός αποφάσισε να δώσει χώρο στον Ολυμπιακό, ο «Δικέφαλος» οπισθοχώρησε, σε μια προσπάθεια να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 87’ η κεφαλιά του Καρντόσο δεν απείλησε την εστία του Γλύκου, όπως και το σουτ του Φιγκέιρας στο 90’.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο ΠΑΟΚ είχε την καλύτερη χαμένη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με το σουτ του Ουάρντα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του Λεάλι!

MVP: Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με μια επαφή σκόραρε και επιβεβαίωσε ότι είναι ο «κίλερ» που έψαχνε και βρήκε ο «Δικέφαλος».

Στο ύψος του: Ο Πέδρο Ενρίκε μπορεί να έπαιξε 65 λεπτά, αλλά στο πολύ κακό διάστημα του ΠΑΟΚ ήταν ο μόνος που προσπαθούσε να φανεί, έκανε ένα καλό εικοσάλεπτο στο β’ μέρος και είχε μια ασίστ για το 2-0.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Λεάλι και η άμυνα του Ολυμπιακού εκτέθηκαν στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ πάτησε στην περιοχή τους και πέτυχε τα δύο γκολ

Η «γκάφα»: Παραλίγο να βάλουν φωτιά στην Τούμπα, Γλύκος και Σάχοφ στο ξεκίνημα του ντέρμπι, με τον Ελληνα γκολκίπερ να διορθώνει την γκάφα, που πήγε να γίνει αποκρούοντας το σουτ του Ανσαριφαρντ.

Το «στραγάλι»: Ο Κύζας από τη Δράμα είχε δύο φάσεις, μια για κάθε ομάδα, με υποψία πέναλτι στο πρώτο μέρος, αλλά σωστά, τόσο στο χέρι του Μάτος (4’), όσο και στο μαρκάρισμα του Φιγκέιρας στον Πέδρο Ενρίκε (36’), δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ πήρε δίκαια το ντέρμπι. Ξεπέρασε το κακό του ξεκίνημα, δεν το πλήρωσε και μ’ ένα καυτό δεκαπεντάλεπτο στο β’ μέρος «καθάρισε» τον Ολυμπιακό, υποχρεώνοντας τον στην τρίτη σερί ήττα.

ΠΑΟΚ (ΒλάντανΊβιτς): Γλύκος,Μάτος, Μαλεζάς (78’ Λέοβατς), Βαρέλα, Κρέσπο,Τσίμιροτ, Σάχοφ, Κάμπος (73’ Κάτσε), Ενρίκε (65’ Μυστακίδης), Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομάο, Ανδρούτσος (62’ Ντε Λα Μπέγια), Φορτούνης, Σέμπα, Ελιονούσι (67’ Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (80’ Καρντόσο).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα