Ουντινέζε - Γιουβέντους 1-1

Gazzetta team
Ουντινέζε - Γιουβέντους 1-1

bet365

Η πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα είναι γεγονός για τους Μπιανκονέρι μετά το 1-1 στο Ούντινε. Πεντάρα της Ιντερ στη Σαρδηνία (1-5 την Κάλιαρι), «σκότωσε» την Παλέρμο ο Μπελότι (3-1 η Τορίνο).

Μετά την ήττα της Ρόμα από τη Νάπολι, η Γιουβέντους πήγε στο Ούντινε γνωρίζοντας ότι η νίκη θα την έφερνε στο +10 και ουσιαστικά θα τελείωνε το πρωτάθλημα. Από την άλλη, αν ήταν να μπει τέλος στο σερί νικών, αυτή μάλλον ήταν η καλύτερη στιγμή. Στο κάτω-κάτω, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αύξησε τη διαφορά (+8) και με το 1-1 στην Dacia Arena. Αποτέλεσμα δίκαιο, αφού η Ουντινέζε το πάλεψε όσο και όπως μπορούσε ενώ οι Τορινέζοι δεν έπεισαν με την εμφάνιση τους ότι έβλεπαν και σαν... τελικό το ματς.

Αυτό φάνηκε από νωρίς, με τη Γιούβε να κάνει εύκολα λάθη και να μην καταφέρνει να γίνει απειλητική. Δεν ένιωθε και κάποιον κίνδυνο βέβαια αλλά αυτό, μάλλον, ήταν φυσιολογικό. Η Ουντινέζε είχε ως στόχο να μην αφήσει κενούς χώρους, έβαλε δύναμη στο παιχνίδι της και γενικά έβλεπε τα λεπτά να περνάνε... αδιάφορα. Ευχάριστα, δηλαδή, για τους γηπεδούχους. Και τα πιο ευχάριστα ήρθαν στο 37', όταν ο Ζαπάτα πήρε την μπάλα από αριστερά, άντεξε στην πίεση του Μπονούτσι, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Μπουφόν (1-0)! Η χαρά μετριάστηκε κάπως λόγω της αναγκαστικής αλλαγής δύο λεπτά μετά, με τον Μπαντού να μπαίνει στη θέση του τραυματία Φοφανά, για να βγει το ημίχρονο στο 1-0.

Στην επανάληψη αναμενόταν η αντίδραση της Γιουβέντους και αυτή ήρθε στο 60', όταν ο Ντιμπάλα εκτέλεσε φάουλ και ο Μπονούτσι με κεφαλιά ισοφάρισε (1-1). Η Ουντινέζε πήγε για τον απόλυτο αιφνιδιασμό αμέσως μετά αφού είχε δοκάρι σε κοντινή κεφαλιά του Ντανίλο (62') και στη συνέχεια άπαντες περίμεναν ότι η ομάδα του Αλέγκρι θα ανέβαζε ρυθμό και θα έβαζε το δεύτερο γκολ. Τελικά δεν το έκανε ποτέ, με το ματς να μένει στο 1-1 αφού η Γιούβε είχε μια ανούσια υπεροχή ενώ η Ουντινέζε δεν εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική καλή ευκαιρία που της παρουσιάστηκε με τον Ζαπάτα στο 79'. Μικρό το κακό για την ομάδα του Τζίτζι Ντελ Νέρι αφού υποχρέωσε την Κυρία στην πρώτη της ισοπαλία στη φετινή Serie A.

Πεντάρα η Ιντερ
Η Ιντερ ξέσπασε στην Κάλιαρι τα σπασμένα μετά την εντός έδρας ήττα από την Ρόμα και πέρασε από την Σαρδηνία με το εντυπωσιακό 1-5. Οι Nerazzurri, που πήραν δύο γκολ από τον Πέρισιτς, πέρασαν πάνω από Μίλαν και Λάτσιο και μείωσαν στον πόντο από την 4η, Αταλάντα. Μέσα σε πέντε λεπτά προς το τέλος του πρώτου μέρους έκανε τη ζημιά στους γηπεδούχους η ομάδα του Στέφανο Πιόλι καθώς στο 34' ύστερα από μπαλιά του Μπανέγα ο Πέρισιτς άνοιξε το σκορ με πλασέ με το αριστερό και στο 39' ο Αργεντινός με εξαιρετικό φάουλ έγραψε το 0-2. Στο 42' ο Μάρκο Μποριέλο με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 για τους Σάρδους, όμως στην επανάληψη η Ιντερ έδωσε συνέχεια στο πάρτι. Στο 47' με τεχνικό δεξί μέσα από την περιοχή ο Πέρισιτς σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 1-3 και στο 67' ο Μάουρο Ικάρντι ξεγέλασε τον Γκάμπριελ από τα 11 βήματα. Το τελικο 1-5 για τους Μιλανέζους διαμόρφωσε η μεταγραφή του Ιανουαρίου, Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι, ύστερα από ασίστ του Εντερ.

Ο Μπελότι 'σκότωσε' την Παλέρμο
Η Παλέρμο προηγήθηκε εκτός έδρας σε βάρος της Τορίνο, όμως ο πρώην παίκτης της, Αντρέα Μπελότι, έκανε χατ-τρικ και στην έφερε πιο κοντά στην Serie B (3-1). Οι Rosanero δεν είχαν νικήσει την Granata από το 2009 και δεν έμελλε να το κάνουν ούτε σήμερα καθώς παρότι πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1 χάρη στο γκολ του Ρισπόλι στο 30' με σουτ στη γωνία, λύγισαν στο τέλος. Στο 73', ο Μπελότι, που φορούσε το περιβραχιόνιο, έστειλε την μπάλα στην κενή εστία ύστερα από το λάθος του Πόσαβετς και στο 76' έκανε το 2-1 με βολέ με το δεξί έπειτα από φάουλ του Λιάγιτς και blackout στην άμυνα των Σικελών. Στο 78' ο Μπάλογκ της Παλέρμο είδε κόκκινη κάρτα και στο 81' ο Μπελότι έφτασε στο χατ τρικ ύστερα από νέο φάουλ του Λιάγιτς και νέο λάθος από τον Πόσαβετς για το τελικό 3-1.

Επιτέλους νίκη η Τζένοα
Μετά από δέκα ματς χωρίς τρίποντο, η Τζένοα πανηγύρισε! Σε ένα κακό ματς, χωρίς ρυθμό και χωρίς ευκαιρίες, οι Ροσομπλού πήγαιναν για 0-0 με την Εμπολι εκτός έδρας, μέχρι που ήρθαν τα τελευταία λεπτά. Στο 89' ο Ντσαμ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 0-1, στο 92' ο Χίλεμαρκ ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αντεπίθεση γράφοντας το 0-2 και ο Αντρέα Μαντορλίνι πήρε την πρώτη του νίκη ως προπονητής των Γενοβέζων, την ίδια ώρα που οι οπαδοί της Εμπολι αποδοκίμαζαν την ομάδα τους για την κακή εμφάνιση.

Αγγιξε νίκη, πήρε βαθμό η Κροτόνε
Η Κροτόνε θα μπορούσε με λίγη τύχη να πάρει σημαντική νίκη κόντρα στην Σασουόλο εντός έδρας, είχε δοκάρι αλλά τελικά έμεινε στο 0-0. Ο top-scorer των νεοφώτιστων, Ντιέγο Φαλτσινέλι, είχε την πρώτη καλή φάση στο πρώτο μέρος ενώ ο Αλεσάντρο Μάτρι από πλευράς Neroverdi είδε τον Κορντάζ να τον σταματά. Στην επανάληψη ο Μάτρι απείλησε ξανά για την ομάδα του Ντι Φραντσέσκο αλλά δεν βρήκε στόχο ενώ για την Κροτόνε την ευκαιρία να 'κλέψει' το ματς είχαν οι Μαρτσέλο Τρότα και Μάρκους Ρόντεν.

 

SERIE A Τελευταία Νέα