Εϊμπαρ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Εϊμπαρ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

bet365

Ο Καρίμ Μπενζεμά έβαλε δύο γκολ και έδωσε ασίστ και η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στις νίκες και την κορυφή ύστερα από το 1-4 κόντρα στην Εϊμπαρ.

Η ομάδα του Ζιντάν ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την γκέλα στο Bernabeu με την Λας Πάλμας (3-3) και το έκανε στο αγώνα του Ipurua κόντρα στην Εϊμπαρ, της οποίας προηγήθηκε με 0-3 στο πρώτο μέρος. Οι Merengues, είχαν τις απουσίες των Ρονάλντο, Μπέιλ, Μοράτα και το rotation του Γάλλου τεχνικού ‘σε βάρος’ τους, όμως και έναν απίστευτο Μπενζεμά που με δύο γκολ και μια ασίστ γύρισε στις καλές εμφανίσεις και έδωσε πολύ σημαντική νίκη λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στο San Paolo για τη ρεβάνς με την Νάπολι για τους «16» του Champions League. Η Ρεάλ, ύστερα από την 8η εκτός έδρας νίκη της είναι πλέον στο +2 από την Μπαρτσελόνα, που παίζει αργότερα στο Camp Nou με την Θέλτα. Λίγα πράγματα έδειξε η εξαιρετική φέτος, Εϊμπαρ, που παραμένει στο πρώτο μισό της La Liga.

Η Εϊμπάρ έδειξε να μπαίνει με πρωτοβουλιά και ο κακός αγωνιστικός χώρό φάνηκε να δυσκολεύει την Ρεάλ, όμως τα πράγματα δεν άργησαν να μπουν στη θέση τους από τον Μπενζεμά που ήταν μια επίθεση μόνος του. Στο 14’ ο Μάρκο Ασένσιο έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και από το δεύτερο δοκάρι ο Μπενζεμά νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Γιοέλ, όπως έκανε και στο 25’ με προβολή από κοντά ύστερα από φάουλ του Χάμες για το 0-2.

Ο 29χρονος είχε να σκοράρει 7 αγωνιστικές και αφού το έκανε δύο μαζεμένες, έδωσε ασίστ στον Χάμες στο 30’ επιστρέφοντας το δώρο με τον Κολομβιανό να αξιοποιεί με τρομερό πλασέ στην κίνηση τη σέντρα από δεξιά (0-3). Στο 38’ φάνηκε για πρώτη φορά η Εϊμπαρ αλλά ο Ενρίτς κόπηκε στο σουτ του από κοντά για να έχουν καλές στιγμές για τέταρτο γκολ πριν την ολοκλήρωση των 45’ για την Ρεάλ οι Ασένσιο (2) και Μπενζεμά.

Στο δεύτερο μέρος η δράση δεν ήταν τόσο μεγάλη, ειδικά από τη στιγμή που η Ρεάλ θα παίξει την Τρίτη (07/03) στον ιταλικό νότο για το CL. Οι Blancos έδωσαν χώρο και μπάλα στην Εϊμπαρ και έψαχναν κόντρες και στο 60’ έκαναν τη ζημιά από μια τέτοια. Ο Μπενζεμά ξεκίνησε τη φάση βγάζοντας στο ξέφωτο στον Ασένσιο που έδωσε στον Χάμες, όμως το πλασέ του Κολομβιανού πήγε στο δοκάρι και η μπάλα επέστρεψε στον Ισπανό που έκανε το 0-4 από δύσκολη γωνία.

Ο Ζιντάν έβγαλε Μπενζεμά και Μόντριτς στη συνέχεια και οι Βάσκοι μείωσαν με το γκολ της τιμής στο 72’ όταν έπειτα από σέντρα του Πέδρο Λεόν από δεξιά -είχε προηγηθεί μάλλον φάουλ στον Νάτσο- ο Πένια με την… πλάτη νίκησε τον Κέιλορ Νάβας για το τελικό 1-4.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα