ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

Νίκος Ρόλλας
ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (vid)

bet365

Η ΑΕΛ προηγήθηκε του ΠΑΣ με τον Γιοβάνοβιτς, ωστόσο το γκολ του Κόντε ήταν εκείνο που διαμόρφωσε το τελικό 1-1, αφού ο Πασχαλάκης με εκπληκτικές επεμβάσεις κράτησε τον βαθμό για τους φιλοξενούμενους!

Σε one man show εξελίχθηκε το ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς μπορεί να μην είχε νικητή λόγω του 1-1, είχε όμως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πασχαλάκη, ο οποίος έκανε την επέμβαση της χρονιάς.

Έτσι έπαιξαν...
Ο Σάκης Τσιώλης διατήρησε το 4-2-3-1, με τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα δεξιά στην άμυνα, τον Μονιάκη αριστερά και τους Φάρκα, Γιοβάνοβιτς στο κέντρο. Μασαλέσα και Ντέλετιτς ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Βαρέλα, Αγκάνοβιτς και Αβράαμ να παίζουν πίσω από τον Ναζλίδη.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 3-5-2, έχοντας τον Πασχαλάκη στο τέρμα και τους Σκόνδρα, Μιχαήλ, Τζημόπουλο να γεμίζουν την περιοχή του. Ακόστα, Λίλα και Κοζορώνης ήταν στον άξονα, με τους Μπουκουβάλα, Κούτρη στα άκρα και τους Γιάκο, Κόντε στην κορυφή της επίθεσης.

Εναλλαγές... εντυπώσεων
Το παιχνίδι στην AEL FC Arena ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να κυκλοφορούν ορθολογικά την μπάλα, παίζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά. Από εκεί άλλωστε προήλθαν οι δύο μεγάλες ευκαιρίες τους στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως σε καμία από αυτές ο Κόντε δεν κατάφερε να βρει στόχο, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Έτσι, η ομάδα του Σάκη Τσιώλη άρχισε σιγά σιγά να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί για πρώτη φορά στο 16' με την ευκαιρία του Αβραάμ. Ότι όμως δεν κατάφερε ο Κύπριος, το έκανε ο Γιοβάνοβιτς δύο λεπτά αργότερα, όταν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους είτε με το σουτ του Ντέλετιτς στο 31', είτε με αυτό του Αβραάμ στο 38'. Δεν τα κατάφεραν και στο 41' ο Κόντε, μετά από μία καταπληκτική συνεργασία με τον Γιάκο, ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Σόου Πασχαλάκη
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ρέντζα, ο Σάκης Τσιώλης έκανε και δεύτερη, η οποία έφερε ένα... ντόμινο στην διάταξη της ΑΕΛ. Πέρασε τον Τσακοπίνο στην θέση του Μονιάκη, με αποτέλεσμα ο Ναζλίδης να οπισθοχωρήσει στο κέντρο και ο Αγκάνοβιτς να γυρίζει ως αριστερό μπακ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά έπεσαν πάνω σε έναν καταπληκτικό Πασχαλάκη, ο οποίος δεν άφηνε με τίποτα να περάσει η μπάλα την τελική γραμμή της εστίας του. Και αν τα σουτ που του έγιναν από τον Γκάνοβιτς και τον Βαρέλα, ήταν εύκολη υπόθεση, το ίδιο δεν μπορεί να πει κάποιος για τις κεφαλιές του Τσακοπίνο και του Γιοβάνοβιτς στο 79' και στο 85' αντίστοιχα, όπου οι επεμβάσεις του ήταν για... Όσκαρ.

Βέβαια, στο μεσοδιάστημα και ο ΠΑΣ θα μπορούσε να είχε σκοράρει, καθώς το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα άνοιγε, αλλά ο Κοζορώνης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Θεοδωρόπουλου, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση στην Λάρισα να λήξει χωρίς νικητή (1-1).

ΛΑΡΙΣΑ: Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (24' Ναβάρο), Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης (46΄Τσακοπίνο), Ντέλετιτς, Μασαλέσα, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα (70' Ρέγιες), Αβράαμ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Σκόνδρας (77'Μπέριος), Κοζορώνης (80' Γαρουφαλιάς), Κόντε, Τζημόπουλος, Γιάκος (83΄Ζάιρο), Κούτρης, Μιχαήλ, Λίλα, Μπουκουβάλας, Ακόστα.

MVP: Χωρίς αμφιβολία ο Πασχαλάκης. Μόνο και μόνο η επέμβασή του στην κεφαλιά του Τσακοπίνο στο 79ο λεπτό, είναι αρκετή για να του χαρίσει τον τίτλο αυτό. Είναι από τις φάσεις που τις βλέπεις τρεις και τέσσερις φορές για να την απολαύσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κόντε, ο οποίος κατάφερε να πετύχει το 7ο γκολ του στα 6 τελευταία παιχνίδια που σκοράρει συνεχώς. Αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία της ΑΕΛ, όποτε η μπάλα πήγαινε στα πόδια του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσαία γραμμή του ΠΑΣ, η οποία δεν κατάφερε να βοηθήσει ούτε στο δημιουργικό κομμάτι, ούτε στο ανασταλτικό, καθώς οι Γιαννιώτες έφυγαν με βαθμολογικό κέρδος από την Λάρισα χάρη στον Πασχαλάκη.

ΓΚΑΦΑ: Θα μπορούσε να είναι η χαμένη ευκαιρία για τον Τσακοπίνο, αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα λόγω Πασχαλάκη. Άρα, πάμε σε αυτή του 74ου λεπτού με τον Κοζορώνη, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Θεοδωρόπουλο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Γκράνας είχε εύκολο μεσημέρι, χωρίς να του παρουσιαστούν δύσκολες φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΛ δεν είναι ικανοποιημένη από την ισοπαλία, όχι μόνο γιατί ήθελε τους τρεις βαθμούς, αλλά και επειδή τους άξιζε σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα. Ο ΠΑΣ από την άλλη, πλήρωσε το προβληματικό του κέντρο και τα κενά που παρουσίασε στην άμυνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα