Κολωνία - Μπάγερν 0-3

Gazzetta team
Κολωνία - Μπάγερν 0-3

bet365

Η Μπάγερν κέρδισε εύκολα με 3-0 την Κολωνία και αύξησε τη διαφορά στην κορυφή. Εξάρα η Ντόρτμουντ, πεντάρα η Χόφενχαϊμ, σημαντική νίκη η Βέρντερ.

Μετά την απώλεια βαθμών της Λειψίας στο Άουγκσμπουργκ, η Μπάγερν γνώριζε ότι θα μπορούσε να μείνει λίγο πιο άνετη στην κορυφή, αν κέρδιζε την Κολωνία, που είχε σημαντικές απουσίες. Οι Βαυαροί δυσκολεύτηκαν μόνο στο ξεκίνημα, όμως έκαναν αυτό που έπρεπε, κέρδισαν με 3-0 τους Τράγους και άνοιξαν την ψαλίδα στην κορυφή.

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα και χρειάστηκε να δείξει την ποιότητά του ο Νόιερ, για να κρατήσει το 0-0. Στο 19’ ο Οσάκο έκανε πολύ ωραία κεφαλιά και ο Γερμανός... πέταξε για να βγάλει σε κόρνερ. Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, που κυριάρχησαν, έπιασαν την άμυνα των γηπεδούχων στον ύπνο στο 25’, όταν ο Μαρτίνεθ έκανε το 0-1 και είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Τα πάντα τελείωσαν με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν ο Μπερνάτ βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το σουτ και η μπάλα, αφού κόντραρε, κατέληξε στα δίχτυα για το 0-2. Ο Στέγκερ έκανε πολύ επιθετική την ομάδα του μετά το 60’, όμως προκοπή δεν είδε, με τον Ριμπερί να κάνει το τελικό 0-3 στο 90’ με άψογο τελείωμα έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.

Εξάρα η Ντόρτμουντ, θέμα με Ρόις!
Ντέρμπι;;; Η Ντόρτμουντ διέλυσε 6-2 τη Λεβερκούζεν κι έκανε ακόμα ένα βήμα για την παραμονή της στην πρώτη τριάδα. Εμεινε αήττητη εντός έδρας για 32ο σερί ματς και πάει αεράτη στον... τελικό με τη Μπενφίκα. Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα, αν δεν τραυματιζόταν ο Ρόις. Εξάλλου, η συμμετοχή του στον επαναληπτικό με τους Πορτογάλους είναι εξαιρετικά αμφίβολη! Μόλις, στο 6ο λεπτό ο Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 26' ο Ομπαμεγιάνγκ κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Βόλαντ έβαλε στο 48' τις ασπιρίνες ξανά μέσα στο «κόλπο» μειώνοντας σε 2-1. Ωστόσο, ο Γκαμπονέζος επιθετικός πέτυχε το 3-1 στο 77ο λεπτό. Η Λεβερκούζεν μπορεί να μείωσε στο 74' με τον Γουέντελ, αλλά η άμυνα της αποδείχθηκε ανασταλτικό εμπόδιο για κάτι περισσότερο. Ο Πούλισιτς στο 77' σημείωσε το 4-2' και στο 85' ο Σούρλε από την άσπρη βούλα σημείωσε το 5-2. Ο Γκερέιρο στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το 6-2.

Πεντάρα η Χόφενχαϊμ
Η Χόφενχαϊμ επιβλήθηκε πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 5-2 της Ίνγκολσταντ και κρατάει την τέταρτη θέση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με το μακρινό σουτ του Ρούντι στο 17’. Οι Βαυαροί, όμως, δεν τα παράτησαν, ισορρόπησαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 38’ με τον Κοέν. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν καλή εμφάνιση και έφτασαν στην ανατροπή στο 60’ με αυτογκόλ του Ζίλε. Οι παίκτες του Νάγκελσμαν βγήκαν αμέσως στην επίθεση και στο 62’ ισοφάρισαν σε 2-2 με ωραία κεφαλιά του Σαλάι, ενώ στο 77’ πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Κράμαριτς! Η άμυνα της Ίνγκολσταντ είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα Σαλάι στο 79’ και Χούμπνερ στο 88’ να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Χόφενχαϊμ.

Ανεβαίνει η Βέρντερ
Νέα νίκη για την Βέρντερ, που ξεφεύγει σιγά-σιγά από την ζώνη του υποβιβασμού. Με δύο γκολ του Κρούζε οι πράσινοι πήραν μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Ντάρμσταντ, που πρέπει να σκέφτεται ήδη την επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα, με τον Βίντβαλντ να είναι σταθερός στην εστία και να κρατάει την Βέρντερ στο ματς. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους πράσινους, ήρθαν και οι τραυματισμοί των Φριτς και Γιουνούζοβιτς στο πρώτο μέρος, για να δέσει το γλυκό. Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Νούρι ανέβασαν ταχύτητα και πήραν το προβάδισμα που δικαιούνταν στο 75’ με πέναλτι του Κρούζε. Το ματς άνοιξε στη συνέχεια, οι Lilien δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και στις καθυστερήσεις ο διεθνής Γερμανός επιθετικός έκανε και το 2-0 τελειώνοντας τα πάντα.

Ντεμπούτο με ισοπαλία!
Η Βόλφσμπουργκ έχασε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βέρντερ ματς με 27-7 τελικές, 72% κατοχή και το μάρμαρο πλήρωσε ο Βαλεριάν Ισμαέλ. Ο Ολλανδός Αντριες Γιόνκερ, τον διαδέχθηκε, αλλά το ντεμπούτο δεν ήταν το ιδανικότερο, αφού οι «Λύκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 εκτός με τη Μάιντζ. Η Βόλφσμπουργκ μπήκε δυνατά και μόλις στο 20ο λεπτό από ασίστ του Ροδρίγκες ο Γκόμες πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα ο Κόρντομπά διαμόρφωσε το 1-1. Οι «Λύκοι» είχαν φάσεις, όχι όμως και ουσία για να πάρουν το πολύτιμο τρίποντο. Στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη και το εφιαλτικό σενάριο του υποβιβασμού παραμένει ζωντανό...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα