Η νύχτα με τα δώρα

Η νύχτα με τα δώρα

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Η νύχτα με τα δώρα

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τα πολλαπλά οφέλη της χθεσινής πρόκρισης και τις... λεπτομέρειες που αλλάζουν την ατμόσφαιρα στον Ολυμπιακό.

Πήγε στο Περιστέρι για να δώσει ένα ακόμη οριακό ματς. Το πήρε και μάλιστα με ευκολία που ίσως δεν την περίμενε κανείς. Δεν είναι όμως μονάχα το εισιτήριο της πρόκρισης που κέρδισε από αυτή τη μονομαχία με τους πρίγκιπες της δυτικής όχθης. Είναι πολλά περισσότερα. Και πιθανότατα την κατάλληλη στιγμή. Διότι τα σημαντικά είναι μπροστά. Είναι αυτά που... έρχονται. Και όπως φαίνεται θα βρουν τους Ερυθρόλευκους στις «επάλξεις».

Μικρές λεπτομέρειες. Εκείνες είναι που καμιά φορά αλλάζουν όχι μόνο την «ατμόσφαιρα» γύρω από μια ομάδα, αλλά και την δυναμική της. Υπό αυτές τις συνθήκες: Ίσως ο Ολυμπιακός ως οργανισμός να χρωστά ήδη ένα «ευχαριστώ» τόσο στο πρώτο επόπτη του χθεσινού ματς, όσο και σε όλους αυτούς τους κυρίους που «καλλιεργούν» την σύγχρονη εκδοχή περί ισονομίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Τους εκπρόσωπους της νέας εποχής, που προσπαθούν να πείσουν πως το προϊόν θα εξυγιανθεί, μόνο στην περίπτωση που οι Ερυθρόλευκοι θα αδικούνται συστηματικά. Που βιάζονται να αποκαλύψουν πως ο δικός τους δρόμος για τη «κάθαρση», δεν είναι παρά ο αναμενόμενος.

Το χθεσινό ήταν εξόφθαλμο. Μπορούσε να στοιχίσει μια διοργάνωση. Έναν ολόκληρο αγωνιστικό στόχο. Απείλησε με εκτροχιασμό, σε μια αναμέτρηση όπου ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η μπάλα όμως είχε διαφορετική άποψη. Και κάπως έτσι: Άρχισαν να έρχονται τα καλά μαζεμένα για την ομάδα του Μπέντο. Η ανατροπή. O «χαρακτήρας». Η πρώτη «κάνω τη διαφορά» εμφάνιση του Κώστα Φορτούνη μετά από καιρό. Το πολύ καλό ματς του Ρομαό που μάλιστα συνδυάστηκε με γκολ. Η νίκη που έφερε τους πάντες πιο κοντά.

Η καταμέτρηση δεν σταματά εκεί. Τα οφέλη είναι περισσότερα. Και ουσιαστικά. Διότι από χθες το βράδυ οι περισσότεροι φίλοι του Ολυμπιακού, άλλαξαν «ατζέντα» στις συζητήσεις τους. Το θέμα τους δεν είναι πλέον ο Μπέντο και οι επιλογές του. Δεν είναι o Tσόρι, ο Μάριν, η κακή αγωνιστική εικόνα, οι πωλήσεις των Μιλιβόγιεβιτς-Ιντέγιε που αποδυνάμωσαν το ρόστερ, οι αποφάσεις της διοίκησης κλπ. Τέλος πάντων δεν είναι μόνο αυτά. Η κουβέντα στράφηκε και στην αντιμετώπιση του κλαμπ. Και αυτό τους βρίσκει άπαντες με την ίδια ακριβώς άποψη. Αυτός είναι ο τρόπος των Ερυθρόλευκων φιλάθλων. Η συσπείρωση. Προφανώς οι παλιότεροι θυμούνται ότι στα «πέτρινα» δεν έβρισκες... εισιτήριο.

Δεν παραλληλίζουμε φυσικά εκείνη την εποχή, με την τωρινή. Ούτε θεωρούμε ότι ο Ολυμπιακός απειλείται σοβαρά από κανέναν. Δεν έχουν οι Ερυθρόλευκοι τις ίδιες δομές με τους υπόλοιπους. Υπερέχουν ξεκάθαρα. Στο τέλος της ημέρας το... χρήμα είναι που μιλάει και αυτή την εποχή σε αυτό το επίπεδο μονάχα ο ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να δημιουργήσει ανταγωνισμό. Η οικονομική άνεση μιας ομάδας, να διορθώσει τα λάθη της. Δεύτερος στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ είναι ο Πανιώνιος, όχι κάποιος από εκείνους τους «μνηστήρες» του τίτλου που ξεκίνησαν τη σεζόν δηλώνοντας υποψήφιοι πρωταθλητές. Εκείνοι που θέλουν τον τίτλο, είναι ακόμη αρκετά βήματα μακριά. Ακόμη και στη σεζόν που ο πρωταθλητής έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλο βαθμολογικό πλεονέκτημα στη Σούπερ Λιγκ, παρότι το καλεντάρι του είναι μπελάς.Είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη. Και μάλλον ο αντίπαλος που δεν θέλει κανείς στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Σε παρτίδα των 180΄λεπτών και βάλε. Ειδικά τον Απρίλη που το πρόγραμμα του λογικά θα είναι πολύ πιο χαλαρό. Και αν το πράγμα του πάει καλά; Ας έχουμε κατά νου, τι συνέβη χθες βράδυ στο Περιστέρι. Μπορεί να έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην οικονομία ολόκληρης της σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής