ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1 (vid)

ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-1 (vid)

bet365

O κακός ΠΑΟΚ έπαιξε με την φωτιά, αλλά τελικά δεν κάηκε (0-1) και βρέθηκε στα ημιτελικά (με... προίκα το πρώτο ματς), αφού η εξαιρετική Ξάνθη δεν βρήκε το 2ο γκολ κι απλά πήρε μια νίκη γοήτρου στην Τούμπα! Δοκάρι ο Πέλκας, κόκκινη ο Σολτάνι.

Ο ΠΑΟΚ αγχώθηκε, προβλημάτισε αρκετά με την απόδοσή του, αλλά μετά κόπων και βασάνων, πέτυχε τον στόχο του, εξαργυρώνοντας τη νίκη του με 2-1 στον πρώτο αγώνα και τσεκάροντας, απόψε στην Τούμπα μπροστά σε περίπου 8.000 κόσμο, το εισιτήριο για 28η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η Ξάνθη πήρε τη νίκη (0-1), ο ΠΑΟΚ την πρόκριση και στην Τούμπα, άρχισαν να σκέφτονται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Βλάνταν Ίβιτς αναπροσάρμοσε τα πλάνα του χωρίς να δείχνει πως έχει το μυαλό του στο ντέρμπι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Κάθε άλλο. Εκτός αποστολής από το σημερινό παιχνίδι παρέμειναν οι ανέτοιμοι - λόγω τραυματισμού- Κάνιας και Ενρίκε καθώς και οι Αθανασιάδης, Ουάρντα και Χαρίσης.

Ο Λέο Μάτος πήρε ανάσες, μένοντας στον πάγκο μέχρι το 70’, έτσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το ματς με τους: Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Βαρέλα - Κρέσπο, με τον Λέοβατς αριστερά και τον Κίτσιου δεξιά. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής οι Τσίμιροτ - Σάχοφ με τον Πέλκα σε έναν πιο προωθημένο ρόλο και οι Κάμπος - Μυστακίδης στα άκρα της επίθεσης, ενώ στην κορυφή ο Ευθύμης Κουλούρης.

Μ’ ένα «4-2-3-1», χωρίς σημαντικές αλλαγές, παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου την ομάδα της Ξάνθης. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα της άμυνας αποτελούταν από τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Σιλά, τους Λουσέρο και Μεχία στα αμυντικά χαφ, μπροστά από τους δυο ήταν οι Σολτάνι, Πιτζέλι και Λάζιτς, με τον Γιουνές μοναδικό προωθημένο στην κορυφή της επίθεσης.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΞΑΝΘΗ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ νωθρά το ματς, σε αντίθεση με την Ξάνθη που έδειχνε να ψάχνει τις ευκαιρίες της χωρίς να έχει κλειστεί, όπως το συνηθίζει μέχρι τώρα, στην άμυνα της.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 5ο λεπτό, με την μπάλα από το σουτ του Λισγάρα να προσκρούει στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με την κεφαλιά του Κουλούρη στο 12’, ενώ ήταν ολοφάνερο ότι οι παίκτες του Ίβιτς δεν πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο.

Κι αφού αγωνιστικά στην Τούμπα δεν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον εντός του αγωνιστικού, τα βλέμματα στράφηκαν στα πέριξ του γηπέδου. Στο 24’ ο Φουκάκης από το Ηράκλειο έκλεισε τα μάτια στο σκληρό μαρκάρισμα του Λουσέρο πάνω στον Κίτσιου, ο Κασναφέρης άνοιξε διάλογο με την κερκίδα και κάπου εκεί άναψαν τα αίματα, με τον Λούμπος Μίχελ να διαμαρτύρεται αρχικά στον τέταρτο διαιτητή, Ζούγρα, ενώ στη συνέχεια πήγε κι αυτός προς τον πάγκο της Ξάνθης για να συνεχιστεί η ένταση.

Ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα’ χε περισσότερο με την συμπεριφορά του Λουτσέσκου, με εντολή του διαιτητή Φουκάκη αποβλήθηκε, για να υπάρξει τελικά η παρέμβαση των ψυχραιμότερων προκειμένου τα πνεύματα να ηρεμήσουν και να επιστρέψουν τα βλέμματα στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα της Θράκης παρέμενε πιο επικίνδυνη, με τον ΠΑΟΚ να έχει την σημαντικότερη ευκαιρία με την μπάλα από το γυριστό σουτ του Πέλκα (40’) να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα ο Καρασαλίδης άγγιξε το γκολ, με την καρφωτή κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής, που έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Γλύκου.

ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 0-1 ΑΠΟ ΓΙΟΥΝΕΣ

Με τις δύο ομάδες στο 0-0 και τους παίκτες του «Δικεφάλου» να κάνουν το ένα μετά το άλλο λάθος, ο Ίβιτς άλλαξε τον Πέλκα με τον Μπίσεσβαρ, ενώ ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τους Βασιλακάκη και Τριάδη.

Η Ξάνθη έκανε το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειαζόταν με τον Γιουνές να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ και να ανοίγει το σκορ (0-1) στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης. Τα… σύννεφα για τον ΠΑΟΚ είχαν αρχίσει να πυκνώνουν πάνω από την Τούμπα, καθώς τίποτα δεν άλλαζε στην αγωνιστική εικόνα του.

Ο ίβιτς συνέχισε τις διορθωτικές κινήσεις, με την είσοδο και του Μάτος στον αγώνα (69’), χωρίς όμως οι παίκτες του να μπορούν να δημιουργήσουν μια φάση της προκοπής μπροστά από την εστία του Ζίβκοβιτς. Αντίθετα, η Ξάνθη έπαιρνε μέτρα, κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο αναζητώντας το δεύτερο γκολ, που θα της έδινε την πρόκριση.

Τα λεπτά κυλούσαν βασανιστικά για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, χωρίς τίποτα να αλλάζει, παρά την προσπάθεια της κερκίδας να… ξυπνήσει τους 11 ποδοσφαιριστές με τις ριγέ φανέλες. Ο Ζίβκοβιτς έδιωξε ένα σουτ του Μπίσεσβαρ στο 89’, με τα νεύρα τεντωμένα ο Σολτάνι αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις, ο Λουτσέσκου πέταξε ένα μπουκάλι στο γήπεδο, ενώ μια απόφαση του πρώτου βοηθού, Κουράκη, που αντί να δώσει πλάγιο άουτ έδειξε κόρνερ, άναψαν εκ νέου τα πνεύματα στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου (69’ Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Κάμπος, Μυστακίδης, Πέλκας (62’ Μπίσεσβαρ), Κουλούρης (85’ Πρίγιοβιτς).

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71’ Ντε Λούκας), Λάζιτς (60’ Τριάδης), Πιτσέλι (60’ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα