Ο ΠΑΟΚ «μεγαλώνει» και νιώθει ισχυρός

Ο ΠΑΟΚ «μεγαλώνει» και νιώθει ισχυρός

bet365

Ένας αποκλεισμός και μια απρόσμενη ισοπαλία δεν μπορούν να βγάλουν τον ΠΑΟΚ από την πορεία του. Ο Σταύρος Σουντουλίδης, πιστεύει ότι ο Μάρτιος, είναι ο μήνας, όπου θα φανούν πολλά...

Ο αποκλεισμός από τη Σάλκε και η ισοπαλία, κυρίως, με τον Ηρακλή, προκάλεσαν κάποιους τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΟΚ, αλλά ο κόσμος του έχει μάθει, δεν είναι κουτός, δεν «ανεβαίνει στα κάγκελα» (με ελάχιστες ακραίες φωνές στο διαδίκτυο), παραμένει προσγειωμένος και κατά βάση αποφασισμένος να στηρίξει, «με νύχια και με δόντια», αυτό που βλέπει να «χτίζεται» μέρα με τη μέρα από τον Ιβάν Σαββίδης (διοικητικά) και τον Βλάνταν Ίβιτς (αγωνιστικά).

Το τρίμηνο Δεκέμβριος ’16-Φεβρουάριος ’17, κύλησε υπέροχα για τον ΠΑΟΚτσή, λίγο πολύ μοιάζει λογικό να έρθει ένας αποκλεισμός, ένα «στραβό» αποτέλεσμα για να ανεβάσει την ένταση. Μόνο που αυτή τη φορά οι… φωνές ίσα που ακούγονται, γιατί ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι δεν μπορούσε η ομάδα να πάει έτσι μέχρι τέλους. Στην εξίσωση μπήκαν και οι τραυματισμοί, με κυριότερη απουσία αυτή του Κάνιας, που άλλαξαν τις ισορροπίες σε κομβικές στιγμές, όπως το πρώτο ματς με τη Σάλκε στην Τούμπα.

Μετά το 0:0 της Κρήτης, η ΑΕΚ πρέπει να παίξει για τη νίκη αν θέλει την πρόκριση στους "4". Τι θα συμβεί στο ματς;

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ δεν είναι τι έγινε, αλλά το τι θα γίνει στο διάστημα μέχρι και τις 19 Μαρτίου. Η ομάδα παίζει ασταμάτητα από τις αρχές Ιανουαρίου, Κυριακή – Τετάρτη – Κυριακή, και περιμένει πως και πως τη διακοπή του πρωταθλήματος. Όμως, μέχρι τότε έχει μπροστά της τέσσερα άκρως επικίνδυνα παιχνίδια, που εν μέρει θα καθορίσουν την πορεία της το επόμενο διάστημα.

Την Πέμπτη πρέπει να τελειώνει τη δουλειά, που άρχισε με το 2-1 στην Ξάνθη, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Το κύπελλο είναι, καλώς ή κακώς, ο βασικός στόχος του, εκεί έχει πέσει το βάρος, ενώ την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καλείται να (από)δείξει κατά πόσο έχει κλείσει την ψαλίδα από τους «ερυθρόλευκους». Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα, απλά πρέπει να αρχίσει να γίνεται αποτελεσματικός, όπως ήταν ένα φεγγάρι επί Σάντος, στο γήπεδο.

Καλά τα λόγια, δε λέμε, χρειάζεται όμως και η επιβεβαίωση με τη σειρά των αγώνων που ακολουθούν, με ΑΕΚ (12 Μαρτίου) στο ΟΑΚΑ και με Πανιώνιο (19 Μαρτίου) στην Τούμπα, να είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει που μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα του Ίβιτς.

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη, το κύπελλο όλα δείχνουν δύο ημιτελικούς «φωτιά», ενώ μέσα στο Μάρτιο θα ξεκαθαρίσουν πολλά και στο θέμα της ΕΠΟ. Εκεί, όπου ο ρόλος του Ιβάν Σαββίδη είναι κομβικός και μέρα με τη μέρα όλοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τη δυναμική του ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος», μέσω της παράταξης του Βαγγέλη Γραμμένου, θα πάει στις εκλογές του Ιουνίου με 24 «δικές του» Ενώσεις, κρατάει το παιχνίδι στα χέρια του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια, γι’ αυτό και δεν ασχολείται με τις επικοινωνιακές κορώνες του Παναθηναϊκού, ούτε ακολουθεί την στρατηγική του Ολυμπιακού, που σε λίγο μπορεί να χάσει και την Ένωση της Κατερίνης, απ’ όπου προέρχεται ο υποψήφιος που στηρίζει εν όψει των εκλογών.

Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει σ’ όλα τα επίπεδα, νιώθει και δείχνει έτοιμος να παίξει το δικό του καθοριστικό ρόλο στη νέα τάξη πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και το κυριότερο; Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη μπορεί να το κάνει όλο αυτό μόνος του!

Δείτε απλά την κίνησή του στο πολύ σοβαρό θέμα του ελέγχου ντόπινγκ, για να καταλάβετε…

Ακόμη και οι «εκτός Τούμπας» κινήσεις του ιδιοκτήτη της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, όπως το τελευταίο ραντεβού με την οικογένεια Μπόμπολα και οι κουβέντες για την εμπλοκή στον «ΠΗΓΑΣΟ», δείχνουν τη δυναμική που αναπτύσσει ο Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας, σε μια κρίσιμη περίοδο σ’ όλα τα επίπεδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.