Γιουβέντους - Νάπολι 3-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιουβέντους - Νάπολι 3-1

bet365

Με δύο πέναλτι του Ντιμπάλα και γκολ του Ιγουαΐν, η Γιουβέντους γύρισε σε 3-1 το ματς με την Νάπολι και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς των ημιτελικών.

Μετά το καθαρό προβάδισμα στην Serie A και τη... μισή πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βλέπει έναν ακόμα τελικό στο Coppa Italia μετά τη νίκη με 3-1 σε βάρος της Νάπολι στο Τορίνο. Οι Bianconeri αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος από το γκολ του Χοσέ Καγιεχόν, γύρισαν το παιχνίδι στην επανάληψη χάρη σε δύο γκολ του Πάουλο Ντιμπάλα από τη βούλα και ένα του Γκονσάλο Ιγουαΐν, που πλήγωσε ξανά την πρώην ομάδα του.

Το ματς ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και ένταση και η Γιουβέντους απείλησε πρώτη με δύο ευκαιρίες. Στο 13' ύστερα από μαγική μακρινή μπαλιά του Μπονούτσι, ο Ντιμπάλα φάνηκε να σπρώχνεται από τον Στρίνιτς και δεν κατάφερε να πλασάρει και ένα λεπτό μετά η κεφαλιά του Μάντζουκιτς από καλή θέση πέρασε ψηλά. Στη συνέχεια η Νάπολι μπήκε περισσότερο στο ματς και προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να κάνει τη ζημιά με μακρινά σουτ που δεν δημιούργησαν όμως το παραμικρό πρόβλημα στον Νέτο. Στο 35' ο Ιγουαΐν πήρε ωραία την μπάλα αλλά τελείωσε άσχημα με μύτο για να ανοίξει το σκορ στο 36' με τον Καγιεχόν ο οποίος τελείωσε τη φάση από κοντά μετά την παράλληλη πάσα του Ινσίνιε που έπιασε την άμυνα των γηπεδούχων να κοιμάται. Για να μείνει το 0-1 στο πρώτο μέρος έβαλε χέρια και πόδια ο Ρέινα στο 45' καθώς έπεσε και απέκρουσε το πλασέ του Μάντζουκιτς στην κίνηση και στη συνέχεια το αυτό του Λιχτστάινερ από κοντά.

Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης όλα έγιναν καλύτερα για την Γιουβέντους. Ο Κουλιμπαλί πάτησε τον Ντιμπάλα μέσα στην περιοχή και ο Αργεντινός νίκησε τον Ρέινα από τα 11 βήματα για το 1-1. Ο Ρογκ, που πήρε φανέλα βασικού, έκανε εντυπωσιακή ενέργεια στο 56' αλλά ο Μίλικ, που ξεκίνησε για πρώτη φορά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, βιάστηκε και ο Σάρι επέλεξε να ξεκουράσει στο 57' τον Χάμσικ για να βάλει τον Ζιενλίνσκι. Στο 64' ο Ιγουαΐν τιμώρησε την κακή έξοδο του Ρέινα και το αποτυχημένο διώξιμο του Κουλιμπαλί και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από πλάγια για το 2-1. Οι Ναπολιτάνοι στη συνέχεια ζήτησαν πέναλτι για σπρώξιμο στον Αλμπιόλ, όμως στο 69' έγινε το 3-1 με νέο πέναλτι του Ντιμπάλα ύστερα από την ανατροπή του Κουαδράδο από τον Ρέινα, σε μια δύσκολη φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι Τορινέζοι έδωσαν χώρο και μπάλα και δεν είχαν πρόβλημα να κρατήσουν το προβάδισμα των δύο γκολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα