Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών

Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών

bet365

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν ήταν η βασική επιλογή για την τεχνική ηγεσία του Άρη, τούτο δε σημαίνει όμως ότι αποτελεί λύση ανάγκης.

Η διαδικασία αναζήτησης προπονητή άρχισε πολύ νωρίτερα του ισόπαλου αποτελέσματος στη Σπάρτη. Κι αυτό ήταν λογικό διότι μια διοίκηση είναι υποχρεωμένη να κάνει έρευνα αγοράς ούτως ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο. Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν είχε πρόθεση αντικατάστασης του Νίκου Αναστόπουλου στην τεχνική ηγεσία, αλλά υποχρεώθηκε να το κάνει όταν διαπίστωσε ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και η αλλαγή… αναπόφευκτη.

Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν η βασική επιλογή αλλά από τις πρώτες συζητήσεις διαπιστώθηκε αγεφύρωτη διάσταση απόψεων. Συν τοις άλλοις, είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή ο πάγκος του Άρη δεν αποτελεί ασφαλέστερη επιλογή για τον κάθε προπονητή. Διότι οι «κίτρινοι» απέχουν οκτώ βαθμούς από τη γραμμή της ανόδου, η πίεση έγινε ακόμη εντονότερη ενώ η εκτράχυνση της κατάστασης μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Σπάρτη δεν ήρθε τυχαία. Ο Τραϊανός Δέλλας διατηρούσε αμφιβολίες για τις συνθήκες στο εσωτερικό της ομάδας κι έτσι αυτή η υπόθεση (ως ένα βαθμό) είχε προδιαγεγραμμένο τέλος.

Είχαν προηγηθεί επαφές με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο ο οποίος στοιχειοθετούσε τη δεύτερη επιλογή. Με τον 41χρονο προπονητή είχε επιτευχθεί κατ’ αρχήν συμφωνία αλλά η δέσμευσή του με τον Αστέρα Τρίπολης έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη μη ολοκλήρωσή της. Για την ακρίβεια, ο Θόδωρος Καρυπίδης έδωσε προθεσμία τριών ημερών στον Ελευθερόπουλο ούτως ώστε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στο ίδιο διάστημα, ήταν υποχρεωμένος να κοιτάξει κι άλλη λύση. Το gazzetta.gr σημείωσε το Σάββατο(25/2) την προοπτική του Νίκου Κωστένογλου, αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν η εναλλακτική λύση. Τα δεδομένα άλλαξαν από το βράδυ της Κυριακής (26/2) και σήμερα επιτεύχθηκε συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.

Όπως προαναφέραμε, ο 47χρονος προπονητής δεν ήταν η βασική επιλογή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αποτελεί λύση ανάγκης. Ως ένα βαθμό, μπορεί να χαρακτηριστεί άνθρωπος των ειδικών αποστολών καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ομάδα στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου.

Το έκανε τον Φλεβάρη του 2008 όταν διαδέχθηκε τον Λορένσο Σέρα Φερέρ στην ΑΕΚ με απολογισμό οκτώ νικών και δύο ισοπαλιών σε δέκα αγώνες. Τη συγκεκριμένη χρονιά (2007-08) η ΑΕΚ πλησίασε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος, αλλά το πήρε ο Ολυμπιακός.

Στα μέσα της σεζόν 2008-09 ανέλαβε και την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης τον οποίον οδήγησε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τον Ιανουάριο του 2011 προσλήφθηκε στη Λάρισα δίχως τελικώς να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας στη Football League. Τη σεζόν 2011-12 επίσης ανέλαβε την ΑΕΚ στα μέσα της χρονιάς διαδεχόμενος τον Μανόχο Χιμένεθ. Ομοίως και στην Ανόρθωση, ενώ ήταν στο τεχνικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας επί ημερών Σέρτζιο Μαρκαριάν.

Το πλεονέκτημα του Κωστένογλου έχει να κάνει με το γεγονός ότι έχει συνηθίσει να αναλαμβάνει ομάδες στα μέσα της χρονιάς και στις περισσότερες περιπτώσεις – τηρουμένων των αναλογιών – βγάζει εις πέρας την αποστολή του. Στον αντίποδα, στοιχειοθετεί μειονέκτημα η περιορισμένη γνώση της κατηγορίας. Με εξαίρεση τα 11 παιχνίδια όπου κάθισε στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης (2014-15), δεν έχει ξαναδουλέψει στη Football League.

Ο Νίκος Κωστένογλου θα πραγματοποιήσει αύριο(28/2) την πρώτη προπόνησή του με την ομάδα ενώ εισηγήθηκε και την πρόσληψη του Νίκου Καρύδα σε ρόλο άμεσου συνεργάτη του. Είναι σαφές ότι και για τον 47χρονο προπονητή ο Άρης αποτελεί στοίχημα καριέρας. Διότι πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία του «δουλειά» σε συλλογικό επίπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα