Πλήρης αποτυχία στο Καυτανζόγλειο

Πλήρης αποτυχία στο Καυτανζόγλειο

Πλήρης αποτυχία στο Καυτανζόγλειο

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου έβγαλε το συμπέρασμά του από την πρόσφατη επίσκεψη του ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο και το καταθέτει στο blog του στο gazzetta.gr.
Αλήθεια είναι ότι συνήθως «ξεφωνίζω» αυτούς που… μετά από ένα γεγονός εμφανίζονται και πανηγυρίζουν επειδή… τα έλεγαν. Τους… «ταλεγαμενάκηδες». Δεν θα κάνω αυτό ακριβώς σήμερα. Είμαι απλά αναγκασμένος να θυμίσω πράγματα που έγραφα τις περασμένες ημέρες και εβδομάδες και αυτά να μας βοηθήσουν στα συμπεράσματά μας.
Το Σάββατο έγραφα για την ντροπή των τοπικών ντέρμπι και… αρκετοί ΠΑΟΚτσήδες θίχτηκαν. Μετά όμως και από αυτό το 1-1 με τον Ηρακλή, οι ίδιοι είναι οι πιο εκνευρισμένοι.
Η αποτυχία του ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι είναι πλήρης γιατί…
- Δεν κέρδισε έναν αδύναμο αντίπαλο.
- Είχε πολύ κακή απόδοση.
- Ενώ όλοι(;) ήξεραν που θα κριθεί το παιχνίδι (στο πάθος) μπήκαν και ήταν άνευροι.
- Χάθηκε μία καλή ευκαιρία για να μειωθεί (περισσότερο) η διαφορά κόντρα στον πρώτο, τον οποίο ο ΠΑΟΚ περιμένει την άλλη εβδομάδα.
- Δεν έσπασε η ντροπιαστική παράδοση σε αυτό το γήπεδο, αλλά και στα εκτός έδρας τοπικά ντέρμπι γενικότερα…
- Χάλασε το κλίμα γύρω από την ομάδα πριν από δύο κρίσιμα εντός έδρας ματς με Ξάνθη και Ολυμπιακό.
Ένα πράγμα είχαν να προσέξουν όλοι στον ΠΑΟΚ, το πώς δηλαδή θα αντιμετωπίσουν το πάθος που βγάζουν οι γηπεδούχοι και… απέτυχαν παταγωδώς. Ακόμη και όταν προηγήθηκαν με ένα άδικο γκολ...
Ένας-δύο παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξαν ότι ξέρουν τι ακριβώς παίζεται σε αυτό το ματς… Όταν λοιπόν το πρόβλημα είναι συνολικό, τότε αποδεικνύεται ότι η προετοιμασία της αναμέτρησης ήταν ελλιπής.
Σωστά ο Ίβιτς ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας του μια και το… κακό δεν αφορά έναν-δύο-τρεις-τέσσερις παίκτες. Απέτυχε ο προπονητής του ΠΑΟΚ (όπως και πολλοί άλλοι στο παρελθόν) να περάσει τα σωστά μηνύματα γι’ αυτό το ξεχωριστό παιχνίδι.
Καλό είναι ότι μετά το παιχνίδι οι παίκτες της ομάδας δεν έψαξαν καμία δικαιολογία και έδειχναν ντροπιασμένοι από την εμφάνισή τους. Αν πράγματι… αρρωστήσουν από αυτή την ισοπαλία, τότε θα πάνε καλά στην συνέχεια. Αν το αντιμετωπίσουν λες και δεν έγινε τίποτα, τότε… δεν έχει τύχη ο ΠΑΟΚ.
Μπράβο στον Ηρακλή λοιπόν και γι’ αυτή την προσπάθεια, μπράβο για το ότι πάλεψε μέχρι τέλους και σε αυτό το παιχνίδι όπως σε όλα φέτος, μπράβο για το ότι καταφέρνουν και ξεπερνούν τόσα εμπόδια που τους βάζει ακόμη και η ίδια τους η διοίκηση. (Από εκεί και πέρα αυτό που έγινε με το πανό ήταν εμετικό, αν και δεν είναι η πρώτη φορά…).
O ΠΑΟΚ έβαλε γκολ-οφσάιντ σε ένα μεμονωμένο-μεγάλο λάθος που έκανε ο δεύτερος βοηθός.
Μετά τον αγώνα Βέροια-ΠΑΟΚ όταν ακυρώθηκε το γκολ του Περέιρα έγραψα: «Το γράφω πάντα και το πιστεύω. Το ένα ή τα δύο λάθη σε έναν αγώνα (όσο μεγάλα και αν είναι) ΔΕΝ μπορούν να αποτελούν μέρος σχεδίου να αδικηθεί ή να ευνοηθεί μία ομάδα».
Τότε ξεφώνιζαν οι ΠΑΟΚτσήδες που δεν έγραφα για σφαγές και οργανωμένα σχέδια. Συμπλήρωνα ότι… « αυτό που έχασε σήμερα θα το πάρει σε άλλο ματς. Θα έρθει και η ώρα τη εύνοιας για τον ΠΑΟΚ…». Δεν «πουλάνε» όλα αυτά στον οπαδό, πρέπει που και που να λαϊκίζεις…
Ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε σε μία φάση του αγώνα και όσοι θα αρχίσουν τις ειρωνείες περί… εξυγίανσης ας απαντήσουν σε πόσες φάσεις οφσάιντ ευνοήθηκε φέτος ο Ολυμπιακός που… δεν είναι της εξυγίανσης. Ότι έκανε χθες ο δεύτερος βοηθός στο Καυταντόγλειο, το ίδιο έκανε και ο Αλεξέας στο Καραϊσκάκη με τους δύο παίκτες του Πανιωνίου που έφευγαν μόνοι τους… Το ίδιο έκανε και ο Κασαβέτης και ο Τζαφόλιας και ο Κουρέντας που έπαιζε στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός και.. πόσοι άλλοι φέτος που οι ερυθρόλευκοι βάζουν επίτηδες ψηλά την άμυνά τους, υπολογίζοντας ότι θα έχουν και τη βοήθεια από τα σημαιάκια...
* Προχθές ΦΥΣΙΚΑ και έγραψα για την απόφαση του Πανιωνίου να αφήσει με σχέδιο τόσους παίκτες εκτός Καραϊσκάκη. Τα όποια σχόλια γι’ αυτή την πρωτοφανή απόφαση (σε ντέρμπι του δεύτερου κόντρα στον πρώτο στο πρωτάθλημα) ΔΕΝ αλλάζουν. Οι παίκτες του Πανιωνίου που έπαιξαν, κατάφεραν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό, έστω και αν:
- Ο Φούντας έγινε ο 17ος παίκτης φέτος που χάνει τετ α τετ και μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού σουτάρει άουτ.
- Ο περίφημος βοηθός Αλεξέας έγινε ο δέκατος που σταματάει τετ α τετ αντιπάλων του Ολυμπιακού (στο τέλος έφευγαν δύο με Λεάλι).
Μπράβο στους παίκτες του Πανιωνίου, οι οποίοι έτσι όπως πάνε αξίζει να πάρουν ένα πρωτάθλημα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.