ΑΕΚ - Λάρισα 3-0

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ - Λάρισα 3-0

bet365

Η ΑΕΚ είχε τελικά εύκολο απόγευμα απέναντι στην ΑΕΛ, έφτασε τους 36 βαθμούς, ενώ από τα καλά νέα της ημέρας ξεχώρισαν οι επιστροφές των Τσιγκρίνσκι και Αλμέιδα, οι οποίοι πέρασαν αλλαγή και «σφράγισαν» το τελικό 3-0!

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ πήρε την μπάλα και έψαξε το γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ είχαν διάθεση μπροστά και έπαιζαν κυρίως από δεξιά, με τους Μάνταλο-Χριστοδουλόπουλο να έχουν και την πρώτη καλή φάση στο 4'. Ακολούθησε αυτή του 11' με την σέντρα του Μπακάκη για τον Βάργκας και στο 17' χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Ξενοδόχοφ στην κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, μετά το φάουλ του Μάνταλου, για να μείνει το 0-0.

Οχι για πολύ όμως... Στο 24' η άμυνα της Λάρισας "ξέχασε" τον Πέκχαρτ στη σέντρα του Βάργκας και ο Τσέχος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Ηταν η φυσιολογική εξέλιξη του παιχνιδιού, από την στιγμή που οι Θεσσαλοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας, χωρίς να αμύνονται και σωστά μάλιστα. Ηταν φανερό ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρό πρόβλημα στο να κάνουν παιχνίδι και έτσι η ΑΕΚ έβγαλε χωρίς πρόβλημα το πρώτο 45λεπτο, χωρίς πάντως να βάλει το δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε πολύ τα πράγματα.

Θα μπορούσε να το βάλει στο 47' αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από το διαγώννιο σουτ του Χριστοδουλόπουλου μετά το τακουνάκι του Μπακάκη, ο οποίος τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Τσιγκρίνσκι λίγα λεπτά μετά. Ο Ουκρανός στόπερ έκανε την επανεμφάνιση του μετά από μήνες και ήταν αυτός τελικά που έκρινε το ματς.

Ενα ματς, το οποίο η Λάρισα πίστευε ότι μπορούσε να σώσει όσο περνούσε η ώρα καθώς ο ρυθμός της ΑΕΚ έπεφτε και παράλληλα ο Αβραάμ ανέβαινε. Αυτός ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Θεσσαλών, οι οποίοι έχασαν με τραυματισμό τον τερματοφύλακα Ξενοδόχοφ, με αποκορύφωμα τη φάση του 72' με το τρομερό σουτ και την εντυπωσιακή επέμβαση του Ανέστη!

Στο ΟΑΚΑ το άγχος έκανε την εμφάνιση του αλλά κάπου εκεί, στο 81', ήρθε ο Τσιγκρίνσκι με το 2-0 από την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χριστοδουλόπουλου. Το ματς είχε κριθεί, η ΑΕΚ είχε χώρους για τρίτο γκολ και τελικά το πέτυχε στο 92' με την κεφαλιά του Αλμέιδα, που πρόλαβε την έξοδο του Θεοδωρόπουλου, μετά την ωραία μπαλιά του Αϊντάρεβιτς.

Man of the match: Πολύ καλός ο Βάργκας μέχρι που έγινε αλλαγή (μόνο αν έπρεπε να ξεκουραστεί υπάρχει λογική), πολύ καλός και ο Μάνταλος σε όλη τη διάρκεια του ματς. Αυτοί οι δύο ήταν οι καλύτεροι για την ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Το κέντρο άμυνας της Λάρισας. Και στα τρία γκολ της Ενωσης, η αντίδραση τους είναι τραγική...

Στο ύψος του: Ο Τσιγκρίνσκι. Επέστρεψε μετά από μήνες και ήταν αυτός που καθάρισε για την ΑΕΚ με την κεφαλιά του 2-0. Στην ίδια κατηγορία μπορεί να μπει και ο Αλμέιδα.

Η γκάφα: Ολη η ΑΕΛ... Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 24' και δεν αντέδρασε ουσιαστικά ποτέ, απειλώντας μόνο σε μια περίπτωση με ένα πάρα πολύ καλό σουτ του Αβραάμ.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία, αν και προκάλεσε εκνευρισμό σε κάποιες εύκολες φάσεις. Γενικά, πάντως, δεν υπήρξαν προβλήματα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έδωσε συνέχεια στη νίκη επί του Ολυμπιακού και τώρα προετοιμάζεται για ματς που θα κρίνουν πάρα πολλά σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (50' Τσιγκρίνσκι), Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (62' Αϊντάρεβιτς), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ (70' Αλμέιδα).

Λάρισα (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ (56' Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας, Φατιόν, Φάρκας, Αβραάμ, Μασαλέσα, Γκουλουζάντε (46' Κοντόρ), Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Ικάουνιεκς (73' Ρέγες).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ VIDEO ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα