Το άστρο του Μπέντο!

Το άστρο του Μπέντο!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το άστρο του Μπέντο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta τα οκτώ δεδομένα που «μιλάνε» για το…άστρο του Μπέντο!

Λένε πολλοί ότι για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε με το διπλό στην Τουρκία ότι ο Μπέντο έχει άστρο. Γιατί, λέει, όπως κι άλλες φορές που ακούγονταν ότι υπήρχε θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό πάντα κέρδιζε το κρίσιμο ματς, έτσι έγινε και τώρα.

Αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι πρόκειται για ένα προπονητή που δουλεύει, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα, αλλά κι από την ανάδειξη νέων πρωταγωνιστών, με αρκετή επιτυχία, τόσο για το τώρα, όσο και για τον Ολυμπιακό του αύριο, κάτι που κανείς άλλος προκάτοχος του δεν είχε κάνει. Κι επίσης, επειδή μιλάμε για άστρο του Μπέντο, βλέπω και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία…μάλλον δεν τα λες και…τύχη για τον Πορτογάλο.

Ότι ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα έχει χάσει δύο παιχνίδια, με γκολ-καραμπόλα. Το ένα στη Λάρισα, στις καθυστερήσεις, όταν η μπάλα κόντραρε και στα δύο πόδια του Μιλιβόγεβιτς κι άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον εμβρόντητο Καπίνο. Και το άλλο στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ντα Κόστα έβαλε το κεφάλι του, ως παίκτης τείχους, μπροστά από το κεφάλι του Ιντέγε (!) κι η μπάλα άλλαξε εντελώς πορεία και κατέληξε στα δίκτυα του Λεάλι.

Ότι ο Ολυμπιακός στα δέκα παιχνίδια του στο Γιουρόπα Λιγκ έχασε τα δύο-και τα δύο από τον ΑΠΟΕΛ, με τον πρωταθλητή Ελλάδας να έχει τέσσερα δοκάρια (!), τρία στο Καραϊσκάκη κι ένα στη Λευκωσία (με το σκορ 0-1 και στα δύο).

Ότι ο Ολυμπιακός έχασε δύο φορές με θλάση τον βασικό του γκολκίπερ (Καπίνο) κι ακόμη είχε επίσης λόγω τραυματισμών νοκ άουτ για δύο μήνες τον βασικό του αριστερό μπακ (Ντε λα Μπέγια), με συνέπεια να παίζει σε αυτή τη θέση ο Ρέτσος, για ένα μήνα τον βασικό του έξω δεξιά (Ελιονούσι) και για άλλο ένα μήνα τον βασικό του δεξιό στόπερ (Μποτία). Ο δε αριστερός βασικός του στόπερ (Ντα Κόστα) έλειψε ενάμιση μήνα λόγω Κόπα Άφρικα, όπως κι ο Ρομάο. Κι ο βασικός του δεξιός μπακ την προηγούμενη διετία, ο Ομάρ, σε όλο το πρώτο μισό της σεζόν ήταν λόγω τραυματισμού εκτός μάχης, με εξαίρεση μόλις ένα μήνα.

Ότι ο Ολυμπιακός από τα μέσα Σεπτέμβρη έως και σήμερα δεν είχε ουσιαστικά ποτέ αρκετό χρόνο να δουλέψει στις προπονήσεις, αφού έπαιζε και παίζει συνεχώς τρία παιχνίδια την εβδομάδα, με εξαίρεση τα...Χριστούγεννα και τις δυο διακοπές λόγω εθνικών ομάδων, όπου τότε όμως έφευγαν από το Ρέντη οι καλύτεροι του παίκτες, οι διεθνείς.

Ότι ο Ολυμπιακός έχει την συγκυρία να μην του βγαίνουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα στο βαθμό που κάποιος θα περίμενε, οι δύο πιο σημαντικές κι ακριβές καλοκαιρινές μεταγραφές του, ο Καρντόσο και ο Μάριν.

Ότι ο Ολυμπιακός έχασε τέλη Γενάρη τον καλύτερο παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος (Μιλιβόγεβιτς) κι από τα μέσα Φλεβάρη και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Ιντέγε), από την στιγμή που ήρθαν στο σύλλογο 25 εκ. Ευρώ κι οι δύο άσοι εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν.

Ότι ο Ολυμπιακός από τις 4 του Γενάρη έως τις 23 Φλεβάρη, δηλαδή μέσα σε 50 ημέρες, έχει δώσει 14 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη, δηλαδή ένα παιχνίδι κάθε 3,5 ημέρες! Τα δε πέντε εκτός έδρας παιχνίδια του μέσα στο Γενάρη τα έδωσε μέσα σε ακριβώς 21 ημέρες! Κι έχει ακόμη άλλα εφτά παιχνίδια και στις τρεις διοργανώσεις από αύριο και για τρεις εβδομάδες!

Ότι, τέλος, ο Ολυμπιακός φέτος έχει τη μακράν, αλλά πιο μακράν δεν γίνεται…, χειρότερη διαιτησία μετά το 2010 και το...συνεργείο που όλοι ξέρουμε για λογαριασμό ποιας ομάδας είχε στηθεί τότε, το καλοκαίρι του 2009.

Και φαντάζομαι ότι προσέξατε ότι μνημονεύω μόνο δεδομένα, στοιχεία. Όχι σχόλια και σχολιάκια κι εξυπναδούλες. Μόνο δεδομένα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.