Νάπολι - Αταλάντα 0-2

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Νάπολι - Αταλάντα 0-2

bet365

Με δύο γκολ του Καλντάρα οι Μπεργκαμάσκι πήραν τεράστια νίκη (0-2) στο San Paolo και είναι πλέον στο -3 από τη Νάπολι, δείχνοντας ικανοί για όλα!

Πριν την έναρξη του ματς, οι Παρτενοπέι ήταν αήτητοι σε 14 σερί ματς πρωταθλήματος και η Αταλάντα σε 5. Μετά το τέλος, το σερί που παρέμεινε ζωντανό είναι αυτό των Μπεργκαμάσκι! Με δύο γκολ του στόπερ Καλντάρα, η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι πήρε σπουδαίο τρίποντο και παραμένει σε θέση Europa League ενώ είναι πλέον μόνο μία νίκη μακριά από την 3άδα! Αποβλήθηκε στο 67' ο Κεσί, επανεμφανίστηκε σε αγώνα της Serie A μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ο Μίλικ.

Το ματς άρχισε με το σουτ του Κόντι που μπλόκαρε ο Ρέινα στο 5', για να πλησιάσει στο γκολ η Νάπολι στο επόμενο λεπτό με το πλασέ του Ινσίνιε που πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς, κόντρα σε ό,τι θα περίμενε κανείς, είχε χαμηλό ρυθμό και η Αταλάντα έδειχνε να βολεύεται με αυτό αφού ήλεγχε την κατάσταση και δεν επέτρεψε στους Παρτενοπέι να γίνουν απειλητικοί. Οι παίκτες του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι ήταν για ακόμη μία φορά άψογοι τακτικά και από το 29' ήταν και μπροστά στο σκορ με την κεφαλιά του Καλντάρα μετά την εκτέλεση κόρνερ (0-1). Οι γηπεδούχοι ψάχνονταν στα πρώτα λεπτά μετά το γκολ αλλά στο τελευταία πριν το τέλος του πρώτου μέρους άγγιξαν δύο φορές την ισοφάριση με τον Μέρτενς. Στο 39', όμως, το πλασέ έφυγε ελάχιστα άουτ ενώ στο 45' η εκτέλεση φάουλ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Μπερίσα να βρίσκει την μπάλα για να τη στείλει εκεί.

Στο 46, πάντως, ήταν η σειρά των Μπεργκαμάσκι να απειλήσουν και μάλιστα σοβαρά αλλά ο Πετάνια, μετά το λάθος του Μαξίμοβιτς, σούταρε πάνω στον Ρέινα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και η Νάπολι έδειχνε έξω από τα νερά της, με τον Μαουρίτσιο Σάρι να βγάζει τον Χάμσικ στο 59' για να βάλει τον Μίλικ. Λίγα λεπτά μετά, στο 65', ο Πολωνός έδωσε στον Μέρτενς αλλά ο Μπερίσα μπλόκαρε το σουτ, για να μείνει η Αταλάντα με 10 παίκτες στο 67' αφού ο Κεσί είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά... Ολοι περίμεναν ότι οι Παρτενοπέι θα ανέβαζαν στροφές για να πνίξουν την ομάδα του Γκασπερίνι αλλά στο 70' ο Σπινατσόλα έφυγε στην κόντρα και έκανε την σέντρα για τον Καλντάρα, που είχε κινηθεί σαν φορ, για να κάνει αυτός το 0-2 με σουτ στην κίνηση! Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς στο 76' αλλά η κεφαλιά του Καγιεχόν από πολύ καλή θέση έφυγε άουτ, ο Σάρι έριξε στον αγώνα και τον Παβολέτι αντί του Ινσίνιε αλλά ο Μπερίσα αντέδρασε σωστά όποτε χρειάστηκε και η Αταλάντα πήρε ένα τρίποντο που μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στη μάχη για έξοδο σε Champions και Europa League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα