Γιουβέντους - Eμπολι 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
Γιουβέντους - Eμπολι 2-0

bet365

Μάντζουκιτς και Αλεξ Σάντρο καθάρισαν για τους Μπιανκονέρι κόντρα στην Εμπολι (2-0) και το μυαλό πλέον είναι στον ημιτελικό του Coppa Italia με τη Νάπολι.

Σαββατόβραδο με Γιουβέντους-Εμπολι δεν σε ψήνει. Κάπως έτσι, προφανώς, σκέφτονταν και οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο οποίος έκανε ξανά κάποιες αλλαγές. Η Γιούβε δεν έπαιξε καλά αλλά παρ' όλα αυτά θα μπορούσε να είχε βάλει 3-4 γκολ στο πρώτο 45λεπτο αλλά όλες οι ευκαιρίες χάθηκαν, για να έρθουν τελικά τα γκολ στην επανάληψη. Ετσι, οι Τορινέζοι πήγαν -με ματς περισσότερο- στο +10 από την Ρόμα και στρέφουν την προσοχή τους στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με τη Νάπολι την Τρίτη.

Η Γιουβέντους θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ από νωρίς αλλά ο Σκορούπσκι μπλόκαρε την κοντινή προσπάθεια του Ιγουαΐν στο 5' ενώ στο 10' ο Μάντζουκιτς με προβολή στην κενή εστία, μετά το σουτ του Κουαδράδο που κόντραρε στον Κόστα, αστόχησε! Το πρώτο 10λεπτο ήταν καλό για τους Μπιανκονέρι αλλά στη συνέχεια έριξαν ρυθμό, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι έλειπαν οι ευκαιρίες. Απλά, κανείς δεν μπορούσε να τις αξιοποιήσει... Στο 27' η κεφαλιά του Μάντζουκιτς από την σέντρα του Ντάνι Αλβες έφυγε άουτ ενώ στο 31' ο Ιγουαΐν έδωσε έτοιμο γκολ στον Κροάτη αλλά αυτός, ενώ απέφυγε αρχικά τον Σκορούπσκι, καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση. Πέντε λεπτά μετά, στο 36', οι δύο επιθετικοί συνεργάστηκαν ξανά, με τον Αργεντίνο να βρίσκει το κεφάλι του Κροάτη, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ.

Με ευκαιρία άρχισε και το δεύτερο μέρος, με τον Σκορούπσκι να μπλοκάρει το σουτ του Ιγουαΐν, για να έρθει τελικά το γκολ στο 52': Ωραία σέντρα του Κουαδράδο, δυνατή κεφαλιά του Μάντζουκιτς και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα πήγε οριζόντιο-γραμμή-οριζόντιο-Σκορούπσκι! Το ματς ουσιαστικά είχε κριθεί αφού αρκούσε το να ήταν σοβαρή η Γιούβε αλλά για να είναι πιο σίγουροι, οι παίκτες του Αλέγκρι έβαλαν και το δεύτερο γκολ. Στο 65' ο Ντάνι Αλβες πάσαρε στον Αλεξ Σάντρο και αυτός γύρισε... σαν φορ και νίκησε τον Σκορούπσκι (2-0). Ο Αλέγκρι έκανε τις αλλαγές που ήθελε, ο τερματοφύλακας της Εμπολι απέκρουσε το σουτ του Πιάνιτς (75'), το ωραίο πλασέ του Ντιμπάλα στο 88' έφυγε άουτ και οι Μπιανκονέρι περιμένουν το Ιντερ-Ρόμα για να δουν αν θα αυξηθεί ή όχι η διαφορά τους από τους Τζαλορόσι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα