Μπάγερν - Αμβούργο 8-0

Gazzetta team
Μπάγερν - Αμβούργο 8-0

bet365

Ούτε καν 10 γκολ δεν έβαλαν οι Βαυαροί στο Αμβούργο (8-0) ενώ η Ντόρτμουντ πέρασε εύκολα από το Φράιμπουργκ (0-3). Νίκη και για Λειψία (3-1 την Κολωνία), ήττα της Λεβερκούζεν (0-2 από Μάιντς).

Εδώ και χρόνια το Αμβούργο μπαίνει στη μάχη της παραμονής, αγχώνεται για το αν θα τη γλιτώσει και στο τέλος τα καταφέρνει πάντα και οι οπαδοί του πανηγυρίζουν. Περισσότερο κι από αυτούς, όμως, πανηγυρίζουν οι οπαδοί της Μπάγερν γιατί ξέρουν ότι θα έρθει αυτή η μέρα του χρόνου που θα δουν κάμποσα γκολ από την ομάδα τους. Με το μέτρημα να έχει χαθεί πλέον (44-3 τα γκολ στα τελευταία επτά μεταξύ τους ματς), οι Βαυαροί έριξαν άλλα οκτώ (8) στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού και θα μπορούσαν άλλα τόσα αν ανέβαζαν ρυθμό. Δεν το έκαναν, όμως, για να έχουν ένα κίνητρο -να βάλουν δηλαδή περισσότερα- την επόμενη φορά που θα βρουν απέναντι τους το Αμβούργο. Τα 1.000 ματς ως προπονητής γιόρτασε ο Κάρλο Αντσελότι!

Περιγραφή του αγώνα, προφανώς, δεν χρειάζεται να γίνει αφού τα λέει όλα το σκορ. Μόνο καταγραφή των γκολ... Το 1-0 έγινε στο 17' με το σουτ του Βιδάλ από το ύψος της περιοχής μετά το στρώσιμο του Μίλερ, για να ακολουθήσει το οριζόντιο δοκάρι του Λεβαντόφσκι από κοντά στο επόμενο λεπτό. Ο Πολωνός, τελικά, έκανε το 2-0 στο 24' με το πέναλτι που πήρε ο Μίλερ και στο 42' ο Γερμανός γύρισε από δεξιά, ο Βιδάλ δεν κατάφερε να σκοράρει με κοντινό πλασέ αλλά το έκανε ο «Λέβα» με ωραία προσπάθεια στην επαναφορά (3-0). Ο Πολωνός φορ έκανε χατ-τρικ στο 54' για το 4-0, στο 56' ο Αλάμπα ανέβασε το σκορ στο 5-0 και μετά ανέλαβε ο Κομάν. Στο 65' ο Γάλλος πήρε την βαθιά μπαλιά και μπήκε στην περιοχή για το 6-0, σκοράροντας και στο 69' για το 7-0. Το τελικό 8-0 έγινε στο 87' από τον Ρόμπεν, ο οποίος πήρε την μπάλα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, χόρεψε τον αντίπαλο του και πλάσαρε στα δίχτυα.

Επέστρεψε ο Ομπαμεγιάνγκ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ντόρτμουντ φέτος είναι ότι εκτός έδρας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του φαβορί. Οι Βεστφαλοί, όμως, έκαναν το πρώτο βήμα να το ξεπεράσουν, καθώς κυριάρχησαν σε μία δύσκολη έδρα και με δύο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ έφτασαν εύκολα και δίκαια στη νίκη με 3-0. Οι παίκτες του Τούχελ μπήκαν δυνατά, δεν άφησαν περιθώρια στους γηπεδούχους και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει περισσότερα γκολ.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 13’, όταν έπειτα από φάουλ του Γκερέιρο ο Παπασταθόπουλος έκανε το 0-1 με κεφαλιά. Οι παίκτες του Στράιχ ήταν νευρικοί και έβλεπαν τους Βεστφαλούς να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Έπρεπε, όμως, να φτάσουμε στην επανάληψη, προκειμένου να τελειώσουν το ματς, όταν στο 55’ ο Ομπαμεγιάνγκ έκανε από το κοντά το 0-2, με τον Ρόις να δίνει την ασίστ. Η εικόνα δεν άλλαξε και στο 70’ ο Γκαμπονέζος έκανε το τελικό 0-3 με το 19ο γκολ του στο πρωτάθλημα.

Παραμένει στο -5 η Λειψία
Η Λειψία κέρδισε δίκαια με 3-1 την Κολωνία και παραμένει στο -5 από την Μπάγερν, συνεχίζοντας την πορεία προς το Champions League. Οι Ταύροι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5’. Ο κίπερ Κέσλερ έκανε το λάθος, δεν έδιωξε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον Φόρσμπεργκ να κάνει το 1-0. Οι παίκτες του Χάζενχουτλ συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Βέρνερ (27’) και Ζάμπιτσερ (30’), πριν ο Μάροχ σκοράρει σε λάθος εστία για το 2-0 στο 34’.

Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, όμως στο 53’ σε μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες τους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν και να ξαναμπούν στο ματς. Ο Ολκόφσκι έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Οσάκο με προβολή έκανε το 2-1. Οι παίκτες του Στέγκερ, όμως, δεν άξιζαν κάτι από το παιχνίδι, με τον Βέρνερ να κάνει το τελικό 3-1 στο 65’ με ωραίο διαγώνιο σουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος και ήταν εκείνοι που πλησίασαν και σε τέταρτο γκολ.

Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα η Λεβερκούζεν
Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει το πολύ βαρύ εντός 2-4 από την Ατλέτικο για το Champions League και η Λεβερκούζεν δέχτηκε ακόμα ένα ζόρικο χτύπημα στην «Μπάι Αρένα». Αυτή τη φορά την πλήγωσε η Μάιντς, που πέρασε από εκεί με 0-2 και ενώ είχε πριν έξι ήττες σε ισάριθμες εξόδους. Οι φιλοξενούμενοι έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και σκόραραν με δύο κεφαλιές από τους Μπελ (3') και Εζτουνάλι (11'). Στο 37' θα μπορούσε να έχει μπει και τρίτο από την Μάιντς, αλλά ο Λένο έβγαλε ενστικτωδώς το εντυπωσιακό τακουνάκι του Κόρδοβα. Μόλις στο 87' απείλησαν οι γηπεδούχοι, δείγμα του πόσο κακοί ήταν και επιθετικά και έτσι ξέμειναν στο -4 από την Ευρώπη (έχουν και ματς λιγότεροι οι από πάνω), ενώ η Μάιντς ανέβηκε στο +8 από τους μπελάδες.

Νίκη παραμονής με Μπομπαντίγια
Στο Ντάρμσταντ-Αουγκσμπουργκ οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη και αποκτήσουν ελπίδες παραμονής και οι φιλοξενούμενοι για να κάνουν αποφασιστικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Η Αουγκσμπουργκ, τελικά, ήταν αυτή που τα κατάφερε αφού έδειξε χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και ανέτρεψε την κατάσταση παίρνοντας σπουδαίο τρίποντο με γκολ του Μπομπαντίγια στο τέλος. Το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάποια καλή φάση, με τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα αλλά όχι τελικές προσπάθειες και τους φιλοξενούμενους να έχουν... αφιερωθεί στην άμυνα. Τα πράγματα άλλαξαν με το ξεκίνημα της επανάληψης αφού στο 47' ο Χέλερ με κοντινή προσπάθεια άνοιξε το σκορ για την Ντάρμσταντ (1-0), για να απαντήσει γρήγορα η Αουγκσμπουργκ με το πέναλτι του Φερχέγκ στο 55 (1-1). Το ματς ήταν ανοιχτό, οι δύο ομάδες ήθελαν το δεύτερο γκολ αλλά... έτρεμαν το ενδεχόμενο ήττας και τελικά αυτοί που το πέτυχαν ήταν οι Βαυαροί με τον Μπομπαντίγια στο 85' (1-2), για να ανέβουν πλέον στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα