«Πόλεμος» ανάμεσα σε Προοδευτική και Εργοτέλη

Νίκος Μαρούδας
«Πόλεμος» ανάμεσα σε Προοδευτική και Εργοτέλη

bet365

Ο... πόλεμος που είχε αρχίσει ανάμεσα σε Προοδευτική και Εργοτέλη από το ματς του πρώτου γύρου, καλά κρατεί και ενόψει του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων το Σάββατο, με τον Λεμονή να αφήνει αιχμές για τους διαιτητές που ορίστηκαν στο παιχνίδι και τον Βρέντζο, να απαντά.

Ένα κρίσιμο παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στην Κρήτη ανάμεσα σε Εργοτέλη και Προοδευτική με τις δύο ομάδες να... καίγονται για το τρίποντο. Οι μεν Κρητικοί, μετά τη νίκη επί του Ιωνικού θέλουν να μείνουν μαζί με τους Νικαιώτες στην κορυφή, ενώ οι δε Κορυδαλλιώτες προέρχονται από 13 παιχνίδια χωρίς ήττα και θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτό το σερί, αλλά και να μειώσουν την διαφορά τους από τον Εργοτέλη στους 4 βαθμούς.

Για τον λόγο αυτό, στην Προοδευτική περίμεναν να δουν τον ορισμό της διαιτητικής τριάδας που θα έκανε η ΚΕΔ. Όταν ενημερώθηκαν πως αυτή προέρχεται από τα Χανιά, ο πρόεδρος της ομάδας Νίκος Λεμονής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στις δηλώσεις μας που εφιστούσαν την προσοχή στον ορισμό διαιτητών γενικότερα και συγκεκριμένα για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Εργοτέλη και η επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ ξαναχτύπησε. Σε ένα παιχνίδι τόσο κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, όρισαν διαιτητές από τα Χανιά, κρίμα! Καλό θα ήταν για να μην επιβαρύνουν τον Εργοτέλη με έξοδα μετακίνησης διαιτητών, να όριζαν διαιτητές από το Ηράκλειο. Τέτοια προκλητικότητα δεν την περιμέναμε. Τελικά όποιος φωνάζει ακούγεται. Την προηγούμενη εβδομάδα στον αγώνα Εργοτέλη - Ιωνικού όρισαν διαιτητές από την Αθήνα και οι γηπεδούχοι αν και νίκησαν έκαναν παράπονα για την διαιτησία. Και τώρα για να τους ηρεμήσουν όρισαν διαιτητές από την Κρήτη. Να ξέρουν οι κύριοι της επιτροπής και γενικότερα της ΕΠΟ ότι δεν μπορούν να απαξιώνουν και να παίζουν με το όνομα και την ιστορία της Προοδευτικής. Εμείς από την 1η αγωνιστική μέχρι και σήμερα ζητάμε ισονομία και διαιτησία 50-0. Εγώ και η ομάδα μου δεν καταλαβαίνουμε ούτε από διαιτησία, ούτε από διαβόλια. Άλλοι ζητάνε την... βοήθεια του κοινού. Εμείς έχουμε την βοήθεια του Θεού, του λαού μας, των οπαδών και των παικτών μας».

Αυτή η δήλωση, έφερε την απάντηση του Γιώργου Βρέντζου. Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, τόνισε: «Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τη δήλωση του Προέδρου της Προοδευτικής, Νίκου Λεμονή, σχετικά με τον ορισμό των διαιτητών του μεταξύ μας αγώνα.

Με όλο το σεβασμό τόσο στον φίλο μου Νίκο, υπό την ηγεσία του οποίου η Προοδευτική μετά το άσχημο ξεκίνημα κάνει μια καταπληκτική πορεία και αν το πρωτάθλημα είχε ακόμα 5-6 αγωνιστικές πιθανότατα θα ήταν το 1ο φαβορί για τον τίτλο (χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι και τώρα δεν είναι ανάμεσα στους διεκδικητές), όσο και στον πολύ μεγάλο και ιστορικό σύλλογο της Προοδευτικής, θέλω να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια και λύπη του Εργοτέλη για αυτές τις δηλώσεις, οι οποίες δεν θίγουν μόνο την ΚΕΔ (αυτό δε μας αφορά) αλλά έμμεσα πλην σαφέστατα και τον Εργοτέλη.

Παραμονές του 1ου αγώνα στον Κορυδαλλό, η Προοδευτική είχε προσπαθήσει να δυναμιτίσει το κλίμα του αγώνα κατηγορώντας μας ότι προσπαθήσαμε παράτυπα να βιντεοσκοπήσουμε φιλικό της αγώνα και μετά οι παράγοντες της μας έλεγαν ότι έκαναν λάθος… Τώρα γκρινιάζει για τον ορισμό των διαιτητών με προφανή σκοπό να επηρεάσει την απόδοση τους, ενώ ταυτόχρονα δυναμιτίζει άνευ λόγου το κλίμα ενός αγώνα μεταξύ δύο συλλόγων που πάντα είχαν άριστες σχέσεις αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Άλλοι είναι οι «εχθροί» της Προοδευτικής και αν δεν το έχει καταλάβει ο Πρόεδρος της με αυτές τις δηλώσεις παίζει το παιχνίδι τους…

Ο Εργοτέλης αναμένει με ανυπομονησία τον δύσκολο αγώνα του Σαββάτου, απέναντι στη πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, προκειμένου να αποδείξει για ακόμα μια αγωνιστική ότι πλέον είναι η καλύτερη ομάδα. Δεν έχει ανάγκη τη βοήθεια της διαιτησίας (όπως δεν την είχε και την προηγούμενη Κυριακή), η οποία μας έχει ταλαιπωρήσει πολλές φορές φέτος κατά γενική ομολογία. Όσο για τον ορισμό των διαιτητών από τα Χανιά, υπενθυμίζω στον φίλο μου Νίκο, αλλά και γενικά στη φίλαθλη κοινή γνώμη, τις διαιτησίες από Χανιώτες στους εντός έδρας αγώνες του Εργοτέλη με τον Ιάλυσο και τον Άγιο Ιερόθεο…

Με μεγάλη χαρά θα φιλοξενήσουμε την αποστολή της Προοδευτικής, ανταποδίδοντας την εξαιρετική φιλοξενία του αγώνα του 1ου γύρου. Με την ίδια χαρά θα φιλοξενούσαμε και τους μάγκες και λεβέντες φιλάθλους της, αρκετούς εκ των οποίων είχα τη χαρά να γνωρίσω και να συνομιλήσω μαζί τους στον αγώνα του Κορυδαλλού, αν η διοίκηση της Προοδευτικής μας είχε ζητήσει εισιτήρια ώστε να ανοίξουμε θύρα ειδικά για αυτούς (κάτι που είναι πάντα απαιτητό από την αστυνομία για την ομαλη διεξαγωγή του αγώνα σε περίπτωση παρουσίας φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας).

Όσο για τη μη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα, η οποία κατά τους ανθρώπους της Προοδευτικής είναι κι αυτή «ύποπτη» (τι άλλο θα ακούσουμε!) είναι καθαρά μια απόφαση του ΚΡΗΤΗ TV στο οποίο έχουμε παραχωρήσει κατά αποκλειστικότητα τα δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων μας και το οποίο εξ’ αρχής μας είχε ενημερώσει ότι πιθανότατα δεν θα μπορεί να μεταδώσει απευθείας κανένα αγώνα που θα διεξαχθεί εκτός Κυριακής (όπως κι έγινε στους αγώνες με Ιάλυσο, ΙΝΚΑ και Άγιο Ιερόθεο, στους οποίους μάλιστα κατά σύμπτωση είχαμε και κακές διαιτησίες και κακά αποτελέσματα). Εύχομαι να γίνει ένας καλός και καθαρός αγώνας. Κι ας κερδίσει ο καλύτερος!

Όλα τ’ άλλα είναι για να ‘χουμε να λέμε…».

Το παιχνίδι έχει οριστεί να διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου (15:00) και λόγω ημέρας δεν θα μεταδοθεί ζωντανά από το Κρήτη TV το οποίο έχει τα δικαιώματα των Κρητικών. Όπως έχει ενημερώσει ο Εργοτέλης, το κρητικό κανάλι τους έχει ενημερώσει πως μπορεί να μεταδίδει μόνο τα παιχνίδια που διεξάγονται Κυριακή και για τον λόγο αυτό δεν θα δείξει την κρίσιμη αναμέτρηση με την Προοδευτική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα