Καλύτερα που δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός…

Καλύτερα που δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός…

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Καλύτερα που δεν είναι φαβορί ο Ολυμπιακός…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση για την κλήρωση του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πέρασε για δεύτερη φορά στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ μέσα στην τελευταία εξαετία-πρώτη ήταν το 2012.

Μέσα στο ίδιο διάστημα, ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας είχε και μία παρουσία στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον στις πέντε συμμετοχές του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είχε μίνιμουμ κάθε σεζόν εννιά πόντους και την τρίτη θέση.

Δεν τα λες κι άσχημα! Να έχεις κερδίσει μέσα σε μία εξαετία, δηλαδή από την αλλαγή εποχής (από Κόκκαλη σε Μαρινάκη), σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, στο Λονδίνο την Άρσεναλ και στη Μασαλία την Μαρσέϊγ και μέσα στο σπίτι σου τη Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, την Γιουβέντους, την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Μπορούσια Ντόρτμουντ, δύο φορές την Άρσεναλ και να έχεις αποκλείσει, πάντα στο Τσάμπιονς Λιγκ, την Μπενφίκα και τις πρωταθλήτριες Βελγίου (Άντερλεχτ), Γαλλίας (Μονπελιέ), Σουηδίας (Μάλμε) και Κροατίας (Ντινάμο Ζάγκρεμπ)-και στο Γιουρόπα Λιγκ τη ρώσικη Ρούμπιν με τα εκατομμύρια ρούβλια.

Φέτος ήταν η πρώτη σεζόν μέσα στην εξαετία που ο Ολυμπιακός έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ-και πέρασε στους 32 από την προτελευταία αγωνιστική, αφήνοντας έξω την Γιανγκ Μπόϊς (πίσω από τη Βασιλεία, σταθερά δεύτερη ομάδα στην Ελβετία, χώρα Νο 12 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ) και την πρωταθλήτρια Καζακστάν Αστάνα (πέρσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με ισοπαλίες με Ατλέτικο, Μπενφίκα, Γαλατασαράϊ). Νωρίτερα είχε αποκλείσει την Αρόουκα, πέμπτη πέρσι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (Νο 7 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ). Και τώρα απέκλεισε και την Οσμάνλισπορ, επίσης πέμπτη στο περσινό τουρκικό πρωτάθλημα (Νο 10 στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ).

Και τώρα Μπεσίκτας! Θεωρητικά η χειρότερη δυνατή κλήρωση, υπό την έννοια ότι είχαν απομείνει στην εξέλιξη της διαδικασίας υποψήφιοι αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό οι Γκενκ, Γκεντ, Κοπεγχάγη, Άγιαξ και Μπεσίκτας και του έπεσε η πρωταθλήτρια Τουρκίας-που θα έχει και το εξτρά κίνητρο να αποκλείσει την ομάδα που άφησε έξω ένα άλλο σύλλογο από την Τουρκία.

Φαβορί είναι η Μπεσίκτας. Και μόνο με το δεδομένο ότι παίζουν οι πρωταθλήτριες των χωρών Νο 10 και Νο 14 της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, με απόσταση 10.000 βαθμών…Εξάλλου, η Μπεσίκτας προέρχεται από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου συναγωνίστηκε πολύ σκληρά τις Μπενφίκα και Νάπολι, ενώ και τώρα στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ απέκλεισε με δύο νίκες την Μπερ Σεβά, από την οποία ο Ολυμπιακός είχε μείνει έξω τον περασμένο Ιούλιο. Η δε χρηματιστηριακή αξία της είναι 126 εκ. Ευρώ, ενώ του Ολυμπιακού σχεδόν στο ένα τρίτο, 45 εκ. Ευρώ…

Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είναι κανένα…παιδάκι στα Κύπελλα Ευρώπης-όπως φαίνεται κι από την κατάταξη της ΟΥΕΦΑ σε επίπεδο συλλόγων (26ος, με την Μπεσίκτας 50η). Κι αν θέλετε την γνώμη μου, μπορεί να είναι και καλό για τον Ολυμπιακό που δεν θα είναι φαβορί στα παιχνίδια του με τους πρωταθλητές Τουρκίας…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.